Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ; ΘΙΒΕΤΙΑΝΗ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ ΣΟΦΙΑ



Η Βουδιστική άποψη είναι ότι εκείνοι που έρχονται στη ζωή μας, δεν έρχονται τυχαία. Είναι μαζί μας λόγω κάποιας αιτίας που δημιουργήθηκε στο παρελθόν. Ίσως είμαστε εμείς που τους έχουμε ελκύσει, ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, ή ακόμη και το μέρος που ζούμε. Κάποιο είδος σύνδεσης, που έχει καθοριστεί στο παρελθόν, έχει δώσει αφορμή για το σημερινό γεγονός ότι είναι σήμερα μαζί μας.
Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε ποια θα μπορούσε αυτή η αρχική αιτία να είναι. Μπορεί να έχει δημιουργηθεί στο πολύ μακρινό παρελθόν, κατά την διάρκεια μιας προηγούμενης ζωής. Και το είδος της σχέσης που είχαμε με το άτομο ή το ζώο με το οποίο μοιραζόμαστε σήμερα τη ζωή μας μπορεί επίσης να ήταν διαφορετικό. Αυτό αποτελεί μέρος του λόγου για τον οποίον πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα με τον απαιτούμενο σεβασμό: μπορεί να ήταν η μητέρα μας, ο εραστής μας, ο καλύτερος μας φίλος, σε μια προηγούμενη ζωή.
Το πώς είμαστε μαζί τώρα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα μιας αιτίας που δημιουργήθηκε στο παρελθόν. Με τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε δημιουργούμε τις αιτίες για μελλοντικά αποτελέσματα. Άλλος ένας λόγος να εξασκηθούμε στην αγάπη και την συμπόνια: βάζουμε τα θεμέλια για την δική μας εμπειρία της πραγματικότητας στο μέλλον.

Έχω ακούσει για ανθρώπους που έχουν μια πολύ δυνατή αίσθηση ότι το ζωάκι τους είναι μια ύπαρξη με την οποία έχουν κάποια προηγούμενη σύνδεση. Μια γάτα, για παράδειγμα, η οποία έχει επιστρέψει στην οικογένεια σαν γάτα, για άλλη μία φορά. Μερικές φορές η διαίσθηση αυτή υποστηρίζεται από συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία ομοιοτήτων σε συμπεριφορές ή άλλες ιδιαιτερότητες.
Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να επιστρέψουν σαν ζώα. Τα ζώα σαν άνθρωποι. Αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να έχει ανοικτό μυαλό, αμέσως αναγνωρίζουμε πόσο ατέλειωτες οι δυνατότητες είναι. Και, ως εκ τούτου, πόσο σημαντικοί οι στενοί δεσμοί που μοιραζόμαστε με τις άλλες υπάρξεις στην ζωή μας, την κάθε μία στιγμή.
Του David Michie


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα