Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Έτσι μαθαίνουν τα μωρά να μιλούν!

Έτσι μαθαίνουν τα μωρά να μιλούν!
Από τη στιγμή που καταφέρνει να συγκεντρώσει το βλέμμα του, το μωρό σας κοιτάζει με τεράστιο ενδιαφέρον στα μάτια. Όμως, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, από την ηλικία που αρχίζει να προετοιμάζεται να βγάλει τους πρώτους του φθόγγους –περίπου στην ηλικία των έξι μηνών- το ενδιαφέρον του αρχίζει να εστιάζει στο πώς κινείται το στόμα σας.

Σ’ αυτή την πρώτη έρευνα που αξιολογεί το πού εστιάζει ένα μωρό το βλέμμα του προκειμένου να διαπιστωθεί πού στρέφει το ενδιαφέρον του, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στην ηλικία των 4 μηνών παρακολουθούν τα μάτια του ατόμου που του μιλάει, στους 6 μήνες το στόμα και τα μάτια εξίσου και από τους 8 έως τους 10 μήνες κοιτούν κυρίως το στόμα. 

«Στην ηλικία των 12 μηνών, το ενδιαφέρον στρέφεται ξανά στα μάτια», σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής David J. Lewkowicz. «Επειδή γνωρίζουν πλέον πώς να παράγουν ήχους και αρχίζουν να μαθαίνουν πως το βλέμμα επίσης προσφέρει πολλές πληροφορίες στις κοινωνικές επαφές τους».

Οι ερευνητές  καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα μωρά ήδη από πολύ μικρή ηλικία αρχίζουν να μαθαίνουν τη βασική δομή της γλώσσας, αλλά και να συνδέουν λέξεις με νοήματα.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα