Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Τι πρέπει να ξέρουν οι άντρες για το safe sex

stogiatroprofulaksiapohiv.jpg
Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Ο HIV υπάρχει στο αίμα, στο σπέρμα και στην βλέννη του ορθού.
Η βλέννη του ορθού είναι το σωματικό υγρό με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε HIV.
Έστω και μια μικρή αμυχή στο δέρμα, στην εσωτερική επίστρωση του ορθού, του κόλπου ή του στόματος είναι αρκετή για τη μετάδοση του ιού, ακόμα και αν δεν είναι ορατή. 
Η ουρήθρα μπορεί να είναι πύλη εισόδου για τον ιό
Η θεραπεία των αφροδίσιων νοσημάτων μειώνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού.
Δεν πλένουμε τα δόντια μας πριν από τη σεξουαλική πράξη γιατί μπορεί να δημιουργηθούν πληγές στο στόμα.

Με αυτά ΔΕΝ κινδυνεύω να κολλήσω HIV

Τρίψιμο σωμάτων - αμοιβαίος αυνανισμός

Το τρίψιμο των σωμάτων μας είναι ερεθιστικό και ό,τι πιο ασφαλές υπάρχει. Ακόμη κι αν χύσουμε πάνω στο σώμα του άλλου ή εκείνος στο δικό μας δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εφόσον δεν υπάρχουν ανοιχτά τραύματα ή γρατσουνιές. Το ίδιο ισχύει και για τα golden showers, δηλαδή το κατούρημα του σώματος του άλλου ή του δικού μας.
Φιλί

Μπορούμε να φιληθούμε χωρίς κανένα δισταγμό. Ακόμη και τα βαθιά φιλιά με τη γλώσσα είναι ασφαλή. Προσοχή όταν υπάρχουν ανοιχτές πληγές. Η επαφή με το αίμα του άλλου ενέχει πάντα σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης.


Κωλοδάχτυλο

Αν θέλουμε να βάλουμε τα δάχτυλα μας στον πρωκτό του πρέπει να έχουμε κοντά και λιμαρισμένα νύχια χωρίς παρανυχίδες. Εξασφαλίζουμε έτσι την αποφυγή μικροτραυματισμών του βλεννογόνου του ορθού, το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο. Αν υπάρχουν ανοιχτά τραύματα στα δάχτυλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάντια μιας χρήσης από λατέξ.

Γλείψιμο κωλοτρυπίδας

Είναι ασφαλής ερωτική πρακτική εφόσον δεν υπάρχουν αιμορροΐδες, ραγάδες ή άλλοι μικροτραυματισμοί. Ωστόσο θέλει προσοχή γιατί υπάρχουν κίνδυνοι και από άλλες αρρώστιες, π.χ. ηπατίτιδα. Δεν πλένουμε τα δόντια μας πριν από το γλείψιμο γιατί μπορεί να δημιουργηθούν πληγές στο στόμα.

Σεξουαλικά αντικείμενα

Δονητές, ομοιώματα ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιούμε πριν ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, παραμένουν ακίνδυνα και ασφαλή εφόσον ο καθένας χρησιμοποιεί το δικό του. Εάν όμως υπάρχει μονάχα ένα και θέλουμε να το μοιραστούμε τότε το καλύπτουμε με ένα προφυλακτικό (διαφορετικό για τον καθένα). Αλλάζουμε πάντα το προφυλακτικό πριν από κάθε ανταλλαγή του αντικειμένου με το σύντροφο μας. Προσοχή: και άλλες αρρώστιες μπορούν να μεταδοθούν από αυτές τις πρακτικές (π.χ ηπατίτιδες, αφροδίσια, κ.ά).

Με αυτά κινδυνεύω ΛΙΓΟ να κολλήσω HIV

Στοματικό σεξ

Δεν αποτελεί πολύ επικίνδυνη πρακτική αλλά παρόλα αυτά ο κίνδυνος υπάρχει. Μην ξεχνάμε πως και το στόμα μας έχει βλεννογόνο χιτώνα. Είναι ασφαλέστερο να μην αφήνουμε τον άλλο να χύνει στο στόμα μας όπως επίσης ούτε κι εμείς να χύνουμε στο δικό του. Αν τώρα κάποιος θέλει πολύ, υπάρχει η λύση του προφυλακτικού. Ωστόσο το λιπαντικό μερικών προφυλακτικών μπορεί να ερεθίσει το λάρυγγα – ειδικά σε αλλεργικά άτομα. Είναι όμως προτιμότερο από μια λοίμωξη με HIV. Κυκλοφορούν προφυλακτικά χωρίς λιπαντικό, ειδικά για στοματικό σεξ. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ το ίδιο προφυλακτικό και για το στοματικό σεξ και για διείσδυση. Κάθε φορά χρησιμοποιούμε καινούργιο. Δεν πλένουμε τα δόντια μας πριν από το στοματικό σεξ γιατί μπορεί να δημιουργηθούν πληγές στο στόμα.

Σ/Μ (Σαδομαζοχιστικές πρακτικές)

Πρακτικές όπως η χρήση μαστίγιου, καρφιών κλπ., ματώνουν τα σώματα μας. Ο HIV περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στο αίμα. Επομένως είναι σημαντικό να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Με αυτά κινδυνεύω ΠΟΛΥ να κολλήσω HIV

Διείσδυση χωρίς προφυλακτικό

Πρωκτική ή κολπική δεν έχει σημασία. Όταν γίνεται χωρίς προφυλακτικό αποτελεί πάντα συμπεριφορά υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον HIV. Το πέος, η ουρήθρα ή το ορθό (ο κώλος) παθαίνουν πολύ εύκολα αόρατους μικροτραυματισμούς, οι οποίοι διευκολύνουν τη μόλυνση μας. Ακόμη και αν ο σύντροφος μας δεν χύσει μέσα μας ή εμείς σ’ αυτόν, ο κίνδυνος υπάρχει. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε πάντα προφυλακτικό και λιπαντικό με βάση το νερό (όχι βαζελίνη ή κρέμα). Το προφυλακτικό υπάρχει για να κάνουμε έρωτα, όχι για να τον αποφεύγουμε. Η χρήση του προφυλακτικού δεν σηματοδοτεί φόβο αλλά υπευθυνότητα.

Fistfucking

Εάν θέλουμε να βάλουμε ή να μας βάλουν ολόκληρη τη γροθιά ή και το χέρι στον πρωκτό, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο γάντι από λατέξ (π.χ. χειρουργικά που μπορούμε να προμηθευθούμε από το φαρμακείο). Καλό είναι να χρησιμοποιείται πολύ και παχύρρευστο λιπαντικό.
πηγή:hiv.gr
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα