Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Η θετική συμπεριφορά δεν γεννιέται, γίνεται

Η θετική στάση ή συμπεριφορά δεν είναι κάτι που φέρουμε από τη γέννησή μας και δεν συμβαίνει μόνη της. Η θετική συμπεριφορά γεννιέται μέσα από τις πεποιθήσεις μας, τις προσδοκίες μας, τις συνήθειές μας και τα ενδιαφέροντά μας.
ksanthia-kopela-xamogelo (1)Το να χαμογελάς βελτιώνει τη διάθεσή σου και διευρύνει τον ορίζοντά σου
Η θετική στάση μας μπορεί να έχει θετική επιρροή στο περιβάλλον μας, στην οικογένεια, στις σχέσεις, στην καριέρα μας, στη δημιουργικότητά μας και στον τρόπο που ζούμε. Γινόμαστε περισσότερο ικανοί όταν νιώθουμε καλά και θέτουμε θετικούς και υψηλούς στόχους.
Σήμερα, μοιράζομαι μαζί σας μία λίστα…έναν οδηγό για να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε τη θετική μας συμπεριφορά, κάθε μέρα!
1. Χαμογέλασε…όπου κι αν βρίσκεσαι
Ναι, το χαμόγελο είναι δωρεάν, σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και ανεβάζει τη διάθεση, τη δική σου και των άλλων. Η επιστήμη υποστηρίζει ότι η ψυχολογία σου και το σώμα σου μπορούν να επηρεάσουν τα συναισθήματά σου. Το να χαμογελάς βελτιώνει τη διάθεσή σου και διευρύνει τον ορίζοντά σου.
2. Δημιούργησε μια πρωινή συνήθεια – ένα τελετουργικό, που θα εστιάζει στην ευτυχία σου
Όπως φροντίζεις τα δόντια σου και το πρόσωπό σου το πρωί, έτσι φρόντισε και για την ευτυχία σου, δημιουργώντας μια συνήθεια που θα ανεβάζει τη διάθεσή σου. Σκέψου κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλά και σε βάζει σε θετική διάθεση:
  • Μια βόλτα στη γειτονιά.
  • Να διαβάζεις για 20’ κάτι εμπνευστικό.
  • Να τρως ένα πολύ υγιεινό πρωινό.
  • Να ακούς μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση.
xamogelo-andras
Όπως φροντίζεις τα δόντια σου και το πρόσωπό σου το πρωί, έτσι φρόντισε και για την ευτυχία σου
3. Κάνε στον εαυτό σου ερωτήσεις που εστιάζουν στην αισιόδοξη και θετική πλευρά των καταστάσεων
Οι θετικές ερωτήσεις φέρνουν θετικές απαντήσεις.
  • Τι θετικό έχει αυτή η κατάσταση;
  • Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτήν την κατάσταση προς όφελός μου;
  • Τι είναι αυτό που αγαπώ σε αυτό το πρόσωπο;
4. Κάνε παρέα με θετικούς ανθρώπους
Είναι πολύ δύσκολο να διατηρείς μια θετική στάση στη ζωή, αν συναναστρέφεσαι με τοξικούς και αρνητικούς ανθρώπους. Πέρνα όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με θετικούς και αισιόδοξους ανθρώπους.
5. Κάνε μια λίστα ευγνωμοσύνης
Το πιο εύκολο είναι να σκέφτεσαι αυτά που δεν έχεις. Τι θα γίνει όμως αν εστιάζεις σε αυτά που ήδη έχεις; Θύμιζε συχνά στον εαυτό σου όσα έχεις ήδη στη ζωή σου. Κάθε πρωί και βράδυ διάβαζε τη λίστα σου. Αυτό το “ευχαριστώ” θα σε κάνει να νιώσεις πλήρης, ήρεμος και χαρούμενος που η ζωή σου έχει κάνει αυτά τα δώρα.
6. Κάνε θετικές σκέψεις
Δεν έχουμε την υποχρέωση να σκεφτόμαστε θετικά. Οι θετικές σκέψεις δεν είναι μια “μόδα”. Ωστόσο, η διαρκής έκθεσή μας σε αρνητικές ειδήσεις και αρνητικούς ανθρώπους οδηγεί πολύ εύκολα στην αναπαραγωγή της αρνητικότητας. Ξέρεις όμως ότι μπορείς να ελέγξεις τις σκέψεις σου. Ναι. Και μπορείς καθημερινά να αυξάνεις τον αριθμό των θετικών!
7. Κάνε απλά σχέδια που σε κάνουν να νιώθεις ενθουσιασμό
Απλές ιδέες για το σαββατοκύριακο μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση. Κάνε σχέδια! Σίγουρα, ένα ταξίδι στο Παρίσι θα ήταν τέλειο…αλλά και κάτι πιο απλό θα λειτουργούσε εξίσου θετικά. Για παράδειγμα, εξόρμηση στη θάλασσα για μπάνιο με την παρέα, με την οικογένεια, μόνος ή μόνη! Σχεδίασε κάτι που θα σου ανεβάσει τη διάθεση μόνο και μόνο γιατί θα ανυπομονείς να το κάνεις.
think-positive
Θύμιζε συχνά στον εαυτό σου όσα έχεις ήδη στη ζωή σου. Κάθε πρωί και βράδυ διάβαζε τη λίστα σου
8. Φέρε στο μυαλό σου θετικές αναμνήσεις
Όταν η διάθεση πέφτει…θυμίσου μερικές από τις καλές στιγμές που έχεις ζήσει. Από την παιδική ή την εφηβική ηλικία, την πρώτη σου δουλειά, ένα ταξίδι που πέρασες υπέροχα ή και αστεία. Πέντε, μόνο, λεπτά θετικών αναμνήσεων θα αλλάξουν τη διάθεση και θα επαναφέρουν τη θετική σου στάση στη ζωή. Σκέψου…ποιο είναι το πιο ωραίο πράγμα που έζησες τα τελευταία πέντε χρόνια;
9. Απόλαυσε τα απλά πράγματα
Ίσως στα μικρά και απλά να βρίσκεται το νόημα…και αυτό δεν είναι ένας μύθος, ούτε μια παρηγοριά για τις δύσκολες ώρες. Σκέψου όσα σε έκαναν να χαίρεσαι όταν ήσουν παιδί. Ένα φθηνό παιχνίδι, ένα παγωτό, μια αγκαλιά. Δημιούργησε εσύ, ξανά, την ηλικία της δικής σου χαράς. Φαίνεται, ότι το πέρασμα του χρόνου έφερε και μια ενηλικίωση στη διάθεση, μια δυσκολία στο να απολαμβάνουμε ό,τι καλό συμβαίνει δίπλα μας κάθε μέρα.
10. Άλλαξε τις προσδοκίες σου
Μέρος της δυστυχίας που νιώθουμε συνδέεται με τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες μας. Η ζωή σίγουρα δεν είναι εύκολη. Φυσικά και θα ζήσουμε και πολύ καλές μέρες. Αλλά είναι στο δικό μας χέρι πως θα ζήσουμε και τις πιο δύσκολες μέρες. Βάζοντας την ταμπέλα “καλή μέρα” ή “κακή μέρα” αποφαζίσουμε πως θα επηρεάσουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη στάση μας στη ζωή.
11. Κάνε κάτι καλό, χωρίς να πεις ποιος είσαι
Είναι εξαιρετικό να κάνεις κάτι για κάποιον χωρίς να γνωρίζει ότι το έκανες εσύ. Νιώθεις, σχεδόν, σαν σούπερ ήρωας. Κάνε κάτι καλό ξαφνικά για έναν άγνωστο. Στείλε λουλούδια στο σύντροφό σου, χωρίς να υπογράφεις μια κάρτα. Κάνε κάτι καλό και κράτησε μυστικό το όνομά σου.
Τσέκαρε αυτή τη λίστα κάθε μέρα. Ξεκίνα με ένα από όλα αυτά και βάζε σταδιακά ένα ακόμη, κάθε εβδομάδα. Πολύ σύντομα, όλες αυτές οι δράσεις, θα σου γίνουν μια θετική συνήθεια…και η συμπεριφορά σου, θα γίνει πιο θετική!
gunaika-melagxrini-upologistes
Σκέψου κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλά και σε βάζει σε θετική διάθεση.
12. Χρησιμοποίησε θετικές λέξεις για να περιγράψεις τη ζωή σου
Το πώς μιλάμε για τη ζωή μας διαμορφώνει τον τρόπο που ζούμε. Ο εγκέφαλος ακούει αυτό που λέμε. Αν περιγράφεις τη ζωή σου ως βαρετή, αγχώδη, χαοτική και ζόρικη, αυτό θα καταλάβει το σώμα και το μυαλό σου και σε αυτό το μοτίβο ζωής θα προσαρμοστεί. Αν αλλάξεις τις λέξεις και πεις ενδιαφέρουσα, προκλητική, περιπετειώδης, γεμάτη, θα δημιουργήσεις μία διαφορετική προοπτική και θα επιλέξεις διαφορετικές συνθήκες.
Ελένη Χριστοδούλου, Life Coach
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα