Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ




«Αυτός που σφάλλει» είναι η σωστή λέξη αντί για «αμαρτωλός». Μπορεί να καταδικάζετε το σφάλμα, αλλά όχι αυτόν που το διαπράττει. Οι αμαρτίες είναι σφάλματα που διαπράχθηκαν κάτω από την επίδραση της άγνοιας ή αυταπάτης.
Άσχετα όμως με το πόσες φορές αμαρτήσατε στο παρελθόν, ποτέ μην αποκαλείτε τον εαυτό σας αμαρτωλό, γιατί αυτό είναι η μεγαλύτερη αμαρτία ενάντια στην εικόνα του Θεού μέσα σας. Είναι καλύτερα να διαβεβαιώνετε πάντα τον εαυτό σας ότι είστε ένα παιδί του Θεού, γιατί αυτό είστε. Μόλις πείτε ότι είστε αμαρτωλοί, ο νους σας αποδέχεται αυτήν την ετυμηγορία, η θέληση σταματά να λειτουργεί και είστε ξοφλημένοι. Ο Θεός ψάχνει πρόθυμες καρδιές που θέλουν να είναι ελεύθερες. Κι αν είστε πρόθυμοι, όλα τα χρόνια των παλιών σας λαθών δεν θα σας εμποδίσουν να γυρίσετε πίσω σ’ Αυτόν. Μπορεί να κάνατε ένα λάθος, αλλά ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΕΣΑΣ αν το αποκηρύξετε.
Να λέτε στον εαυτό σας: «Δεν έχει σημασία αν οι αμαρτίες μου είναι βαθιές σαν τον ωκεανό και ψηλές όσο τα αστέρια, εγώ εντούτοις δεν ηττήθηκα, γιατί είμαι το Ίδιο το Πνεύμα». Το σκοτάδι μπορεί να βασιλεύει σε μια σπηλιά για χιλιάδες χρόνια, αλλά μόλις μπει μέσα το φως, το σκοτάδι εξαφανίζεται σαν να μην υπήρξε ποτέ. Παρόμοια, όποια κι αν είναι τα ελαττώματά σας, δεν είναι πια δικά σας όταν φέρνετε μέσα σας το φως της καλοσύνης. Το φως της ψυχής είναι τόσο μεγάλο που ολόκληρες ενσαρκώσεις φαυλότητας δεν μπορούν να το καταστρέψουν. Το αυτοδημιουργημένο όμως προσωρινό σκοτάδι της φαυλότητας κάνει την ψυχή δυστυχισμένη, γιατί μέσα σ’ αυτό το σκοτάδι υποφέρετε. Μπορείτε να το διώξετε ανοίγοντας το πνευματικό μάτι στον βαθύ διαλογισμό, γεμίζοντας τη συνειδητότητά σας με το θεϊκό του φως. Η Βίβλος λέει: «Δεν ξέρετε ότι είστε ναός Θεού και το Πνεύμα του Θεού κατοικεί μέσα σας?» (Προς Κορινθίους Α’ Γ:16).

Όταν, έχοντας αμαρτήσει, πιστεύετε ότι η ενοχή σας είναι άπειρη, πέρα από κάθε συγχώρεση, κι όταν ο κόσμος δεν σας έχει σε καμία υπόληψη και λέει ότι ποτέ δεν θα αξίζετε κάτι, σταματήστε για μια στιγμή και σκεφτείτε τη Θεϊκή Μητέρα. Πείτε Της: «Θεϊκή Μητέρα, είμαι το παιδί Σου, το κακό παιδί Σου. Σε παρακαλώ συγχώρεσέ με». Όταν κάνετε έκκληση στη μητρική όψη του Θεού δεν υπάρχει επιχειρηματολογία – απλώς λιώνετε τη Θεϊκή Καρδιά. Ο Θεός όμως δεν θα σας υποστηρίξει αν συνεχίσετε να κάνετε το ίδιο λάθος. Πρέπει να εγκαταλείψετε τις φαύλες πράξεις σας καθώς προσεύχεστε.
Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΩΝΥΜΑ. Όπως είναι σφάλμα της κρίσης, άγνοια, το να αναζητά κάποιος απολαυστική γεύση από δηλητηριασμένο μέλι και να πεθάνει, έτσι είναι η εσφαλμένη κρίση, η άγνοια, αυτό που κάνει κάποιον να ενδίδει στην προσωρινή γοητεία των φαύλων πράξεων.
Η πνευματικά ανώτερη νοοτροπία δεν είναι να κυριαρχείστε από την ιδέα της αμαρτίας γιατί είναι ΨΕΜΑ. Καμιά αμαρτία δεν είναι ασυγχώρητη, καμία φαυλότητα αξεπέραστη, γιατί ο κόσμος της σχετικότητας δεν περιέχει απολυτότητες.
Η καταδίκη αυτής της λανθασμένης συμπεριφοράς από θρησκευτικούς ηθικολόγους, ωστόσο, λίγα αποτελέσματα έχει. Απλώς δημιουργεί αισθήματα ενοχής στον αποκαλούμενο «αμαρτωλό». Ή τον κάνει, είτε να στραφεί κατά της θρησκείας, είτε, πιο συχνά, να δικαιολογεί τη συμπεριφορά του συναναστρεφόμενος με ανθρώπους με συναφή πρότυπα – οι οποίοι ποτέ δεν λείπουν. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα