Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Πώς θα προχωρήσω παρακάτω όταν περνάω μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή μου; Πώς μπορώ να φτιάξω την ψυχολογία μου και να το ξεπεράσω;

Πολλές φορές τα προβλήματα στην ψυχολογια μας, μας φαίνονται «βουνό» και φαίνονται εντελώς αξεπέραστα.

Όταν βρισκόμαστε μέσα στο πρόβλημα είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε διέξοδο και νομίζουμε πως αυτή η δύσκολη κατάσταση θα είναι εκεί για πάντα.

Έτσι μειώνεται η ψυχολογια μας κατά πολύ. Πέφτει η αυτοπεποίθησή μας. Και νιώθουμε πως δεν υπάρχει έξοδος το μαύρο τούνελ της ζωής μας.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση, αρκεί να το πιστέψετε.

Αρκεί να αρχίσετε και πάλι να πιστεύετε σε σας.
 Όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους

Αλλά και ακόμα αν δεν τη βλέπετε τώρα, θα πρέπει να κάνετε πράγματα ώστε να καθαρίσει το μυαλό σας και να τη δείτε.

Προσπαθήστε να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις 

Δεν ωφελεί σε τίποτα με το να σκέφτεστε συνεχώς τα προβλήματά σας.
Μπορεί να το έχετε ήδη παρατηρήσει αλλά οι περισσότερες από τις σκέψεις που κάνουμε είναι αρνητικές.

Η αρνητικότητα αυτών των σκέψεων είναι ιδιαίτερα τοξική, και ακόμα κι αν τα προβλήματα που έχουμε δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά, οι σκέψεις μας τα μεγαλοποιούν σε τέτοιο βαθμό όπου τα διογκώνουν και τους δίνουν τεράστιες διαστάσεις.Όλα είναι στο μυαλό.

Μην πιστεύετε ότι το μυαλό σας, σας λέει, γιατί τα περισσότερα δεν είναι αληθινά. 

          

Προσπαθήστε να κάνετε συχνές ασκήσεις χαλάρωσης, μέσω του διαλογισμού, της γιόγκα, με τεχνικές αναπνοής 
για να χαλαρώσετε και να σταματήσετε αυτές τις τοξικές σκέψεις. Κάντε μικρά – μικρά βήματα κάθε φορά και να δείτε που όλο και περισσότερο θα μειώνονται.

Με καθαρό μυαλό θα μπορέσετε να βγείτε λύσεις που ούτε που φανταζόσασταν πριν ότι υπήρχαν. 


Γίνεται πιο δημιουργικοί 

Αφού έχετε κάνει το πρώτο βήμα αφαιρώντας από την καθημερινότητά σας τις πολλές αρνητικές σκέψεις, μπορείτε να γίνεται πιο δημιουργικοί.


Αυτό μπορεί να γίνει βάζοντας νέες θετικές ασχολίες στο καθημερινό σας πρόγραμμα, ασχολίες που σας ευχαριστούν ιδιαίτερα και μπορούν να σας βγάλουν έστω και για λίγες ώρες από την αρνητικότητα που σας προκαλούν οι δύσκολες καταστάσεις που ζείτε.

Μια βόλτα στην εξοχή, σε ένα πάρκο, κοντά στη θάλασσα, μια ποδηλατάδα σε ένα όμορφο μονοπάτι, μια βόλτα με το αμάξι δίχως συγκεκριμένο προορισμό ή σε ένα μέρος που σας αρέσει ιδιαίτερα, μπορεί να σας δώσει άλλη προοπτική και να κάνει να αλλάξετε πορεία.

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παζλ γεμάτο όμορφες στιγμές.  

Προσπαθήστε να πάρετε μια απόσταση από πρόσωπα και πράγματα που σας δημιουργούν αυτά τα προβλήματα 

Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να δούμε την πραγματικότητα όταν βρισκόμαστε από απόσταση.
Και όταν λέμε απόσταση, δεν εννοούμε να δραπετεύσετε από τα προβλήματα. Απλά να πάρετε μια απόσταση ασφαλείας μήπως και μπορείτε να δείτε την πραγματική διάσταση των προβλημάτων σας. Όταν είστε μέσα στο πρόβλημα καθημερινά, δεν μπορείτε να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει και πόσο πραγματικό είναι.

Με την απόσταση έχετε πολλές ελπίδες να διαπιστώσετε μόνοι σας από πολύ ξεκινάει, πόσο σοβαρό είναι, και ίσως από πού θα μπορούσατε να το πιάσετε για να το λύσετε.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό το γεγονός και μόνο πως βρίσκεστε τόσο κοντά στο πρόβλημα αυτό, να είναι το ίδιο το πρόβλημα.

Ίσως απλά χρειάζεται να απομακρυνθείτε από πρόσωπα και καταστάσεις που αποτελούν το ίδιο το πρόβλημα και που μέσα σας γνωρίζετε πως δεν υπάρχει άλλη λύση πλέον από το να δώσετε ένα τέλος και να απομακρυνθείτε.

Μπορείτε να το κάνετε δοκιμαστικά και αν δείτε πως είστε πολύ καλύτερα μακριά, τότε να μονιμοποιήσετε αυτήν την απόσταση. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να προσπαθήσετε να διορθώσετε καταστάσεις που απλά δεν διορθώνονται, ή δεν είναι δική σας δουλειά να το κάνετε. 

Φιλοσοφήστε τις δυσκολίες και μην τις αφήσετε να σας μειώσουν την ψυχολογία ή την αυτοπεποίθηση 

Συνήθως όταν περνάμε μια δύσκολη κατάσταση, οικονομικές δυσκολίες, μια αρρώστια, έναν χωρισμό, έναν θάνατο, ρωτάμε μέσα μας «γιατί σε μένα;». 


Όταν τα βλέπουμε να τα περνάει κάποιος άλλος δεν σκεφτόμαστε πως αύριο μπορεί να χτυπήσουν και τη δική μας πόρτα. Ή μπορεί και να το σκεφτόμαστε και να γεμίζουμε με φόβο, άγχος και αγωνία και τη δική μας ζωή, πριν μας συμβεί το οτιδήποτε αρνητικό. Όλα αυτά μειώνουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας.

Αντί για να αγωνιούμε και να αγχωνόμαστε, αντί για να ρωτάμε «γιατί σε μένα»μήπως θα έπρεπε να κάτσουμε και να φιλοσοφήσουμε λίγο τα πράγματα. Να αντικαταστήσουμε την ερώτηση αυτή με μια άλλη που ρωτάει «τι έχει έρθει αυτό να μου διδάξει τώρα;»

Τι έχω να μάθω από αυτό που συμβαίνει τώρα;


Είναι τελικά αρνητικό για μένα αυτό, ή έχει έρθει για να με διδάξει πράγματα; Το πιθανότερο είναι αυτό το τελευταίο. Όλα έρχονται στη ζωή μας, «καλά και κακά» για κάποιο λόγο.

Έρχονται για να μας αφυπνίσουν. 

Να μας κάνουν να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι, όπου διαφορετικά αυτό δεν θα γινόταν.

Όλα τα γεγονότα στη ζωή μας πρέπει να τα βλέπουμε θετικά γιατί έρχονται για να μας εξελίξουν. Έρχονται γιατί αλλιώς δεν θα είχαμε δει και αυτές τις κατευθύνσεις και αυτούς τους νέους ορίζοντες να ανοίγονται μπροστά μας. 

Οφείλουμε λοιπόν να τις πάρουμε αλλιώς.


Και αντί για να καθόμαστε να θρηνούμε, να αγχωνόμαστε, να κλαίμε και να φοβόμαστε, να δούμε τα πράγματα με μια άλλη ματιά, πιο αισιόδοξη. Να δούμε πως το σύμπαν κάτι άλλο έχει έρθει να μας πει και να μας μάθει.

Δεν θα πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας, γιατί θα φέρει και άλλα γεγονότα που θα μας αναγκάσουν να δούμε την πραγματικότητα, θα μας αναγκάσει να πάμε παρακάτω, εντελώς διαφορετικοί και αφυπνισμένοι πλέον.  


anew


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα