Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


Θα πεθάνουμε από καρκίνο. Τέρμα και τέλειωσε. Και στο λέω για ένα μόνο λόγο. Για να συμβιβαστούμε όλοι με τον καρκίνο. Δεν μιλάω μακάβρια, ούτε εκβιάζω από μέσα σου το φόβο.
Καρκίνος. Αυτή θα ’ναι η πρώτη αιτία θανάτου. Πού σημαίνει ότι αυτά που ξέραμε, να τα ξεχάσουμε. Πού δεν τολμούσαν ούτε το όνομα της ασθένειας να αναφέρουν. Η κακιά αρρώστεια, λέγανε.
Είπαμε. Θα μάθουμε να ζούμε με τον καρκίνο. Πού θα πάθουμε, που θα πάθουν οι δικοί μας. Πού πιθανόν να έχουν πάθει. Δεν τρέχει τίποτα. Δεν θα πεθάνουμε αμέσως. Πιθανόν να αργήσει  τόσο και να πάμε, τελικά, από άλλη αιτία.
Τα γράφω μετά από κουβέντα που είχα μ’ ένα σοφό γιατρό. Όχι σκέτο γιατρό. Ογκολόγος είναι, αλλά και μελετητής πέντε ανθρώπινων πολιτισμών. Ψαγμένος άνθρωπος.

Κάποιοι, κάπου, κάποτε, μιλάμε για λαούς της Ιστορίας, έτσι ζούσαν σ’ άλλες εποχές. Αυτές τις συνήθειες είχαν, αυτά έτρωγαν, έτσι ντυνόντουσαν, έτσι έκτιζαν τα σπίτια τους και την καθημερινότητά τους.
Μη λέμε περισσότερα. Ο σοφός γιατρός αυτό μου είπε. Ο δικός μας πολιτισμός, όπου η τεχνολογία κάνει ασύλληπτο  πρωταθλητισμό, διαστημικού τύπου, κι όλα, μέχρι και οι τροφές παράγονται ψηφιακά, ορμονικά, και με ταχύτητες παραγωγής ανάρμοστες στους ρυθμούς της φύσης, σου πακετάρισε αυτό το δώρο. Τον καρκίνο.
Ο όποιος καρκίνος, βέβαια, απέκτησε κι αυτός την πολυεθνικής δυναμικής ιατρική του βιομηχανία για να καταπολεμηθεί. Τεράστιος ο τζίρος. Χαίρετε.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα