Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αβέβαιο αύριο και πώς να αμυνθούμε

EMPNEYSH-GUEST-COLUMNIST-AVEVAIO-AYRIO-KAI-POS-NA-AMYNTHOYME

Κάθε μέρα βιώνουμε ένα αύριο αβέβαιο… μια καθημερινότητα που μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη… ξαφνικά… χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση! Μια καθημερινότητα που αφορά τα πάντα. Τη δουλειά μας, την οικογένειά μας, τους γύρω μας και κυρίως εμάς τους ίδιους, αφού όλα κινούνται γύρω από εμάς!
Κάτι το οποίο δεν μπορούμε ούτε να προβλέψουμε, ούτε να αλλάξουμε… καλούμαστε μόνο να αντιμετωπίσουμε… έτσι ξαφνικά!
Εκεί, λοιπόν, που περιμένουμε το αύριο να είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες… ότι θα ξυπνήσουμε το πρωί και όλα θα είναι όπως χθες το βράδυ που ξαπλώσαμε… ότι θα πάμε το ταξίδι μας και θα γυρίσουμε χωρίς κάποια αλλαγή… Τότε είναι που έρχεται το αύριο να μας αποδείξει ότι όλες αυτές οι εκτιμήσεις ήταν λανθασμένες. Μας ταρακουνάει, δείχνοντάς μας πως μπορεί να μην είναι εκεί ή να είναι, μέσα όμως από ένα άλλο πρόσωπο, τελείως διαφορετικό!
Και τότε προσγειωνόμαστε απότομα σε εκείνη τη διαφορετική πραγματικότητα… που δεν περιμέναμε επειδή θεωρούσαμε την προηγούμενη δεδομένη! Και ναι μπορεί ο χρόνος να είναι σχετικός, είναι λιγοστός όμως για όλους! Όλοι ζούμε στο ίδιο τρυπάκι… όλοι αντιμετωπίζουμε το ίδιο αβέβαιο αύριο… σε όλα τα θέματα!

Και φυσικά δεν είναι πολύ θετικό το να σκεφτόμαστε διαρκώς έτσι… βοηθάει όμως να εκτιμήσουμε το σήμερα και αν θέλουμε να πούμε ή να κάνουμε κάτι, όσο μικρό και αν είναι, να μη σκεφτόμαστε πως το αύριο θα είναι εκεί, προσπερνώντας το… γιατί μπορεί τελικά και να μην είναι…
Γι’ αυτό χάρισε εκείνη την αγκαλιά, εκείνη τη συγνώμη, εκείνο το φιλί, το χάδι, το χαμόγελο σήμερα! Χάρισε όσα σου έρχονται στο μυαλό να πεις. Χάρισε όσα νιώθεις. Χάρισε το πάθος σου σε ό,τι κι αν κάνεις! Χάρισε την αγάπη σου και προσπέρνα την κακία!
Πόσο από το χρόνο σου θα ξοδέψεις για όλα αυτά; Μόνο μερικά δευτερόλεπτα που τελικά μπορεί να σημαίνουν πολλά και να είναι αρκετά!
Γράφει: Ελένη Αλεξανδροπούλου
Φωτό απόfineartamerica.com
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα