Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Δέκα σημάδια πως ήρθε η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας

αλλαγή
Ενώ υπάρχουν πολλές ευχάριστες αλλαγές που ψάχνουμε στη ζωή μας – νέες σχέσεις, μια ανακαίνιση, ένα αυτοκίνητο – για τους περισσότερους από εμάς οι αλλαγές αντιπροσωπεύουν την αβεβαιότητα. Με την αβεβαιότητα έρχονται η ανασφάλεια και η ανησυχία.
Η αλήθεια είναι πως οι αλλαγές δεν αποτελούν πάντοτε μια ευχάριστη και χαρούμενη εποχή αλλά μια εποχή που πρέπει να προσποιηθούμε πως τα πράγματα πηγαίνουν τέλεια. Έτσι μοιάζει να συμβαίνει για πολλούς από εμάς: πράγματα για τα οποία πρέπει να χαμογελάμε και να προσποιούμαστε πως μας αρέσουν ακόμα κι αν αισθανόμαστε απαίσια.
Πολλοί από εμάς θέλουμε τις αλλαγές αλλά τις φοβόμαστε. Λέμε πράγματα όπως «Είμαι δυστυχισμένος με τον γάμο μου αλλά φοβάμαι να μείνω μόνος. Δεν θέλω να εργάζομαι σε αυτή τη δουλειά αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δεν μου αρέσει το μέρος που ζω αλλά δεν έχω άλλο σπίτι.
Αντιστεκόμαστε στις αλλαγές γιατί κρατιόμαστε από αυτό που το σύμπαν μας ζητάει να απελευθερώσουμε. Είτε είναι σχεδιασμένες είτε απρόσμενες οι αλλαγές που καλούμαστε να κάνουμε, πρέπει να επανεξετάζουμε τη ζωή και να σκεφτόμαστε ποια κατεύθυνση είναι η πιο σημαντική.
Οι αλλαγές είναι κομμάτι της ζωής. Είτε μας αρέσει είτε όχι, θα γίνουν με ή χωρίς τη δική μας έγκριση. Μπορεί να είναι μικρές (έκλεισε η αγαπημένη σας πιτσαρία) ή τεράστιες (θάνατος, διαζύγιο, αναπηρία). Το σύμπαν έχει ένα φυσικό τρόπο να τα εξισορροπεί όλα.
Βασιζόμενη στη δική μου εμπειρία και στις εμπειρίες εκατοντάδων πελατών μου, οι αλλαγές είναι πολύ πιο ευχάριστες αν τις κάνετε εσείς αντί να περιμένετε να τις κάνει το σύμπαν για εσάς.
Ακολουθούν δέκα σημάδια πως ήρθε η ώρα για αλλαγές στη ζωή σας.

  1. Όταν εξιδανικεύετε το παρελθόν για να αποφύγετε το παρόν
Αναρωτηθείτε γιατί φοβάστε να κοιτάξετε το παρόν και κάντε βήματα για να δημιουργήσετε μια πιο θετική κατάσταση.
  1. Όταν αντιστέκεστε στις απρόσμενες ευκαιρίες λόγω φόβου για το άγνωστο ή για το τι θα πουν οι άλλοι
Αντί να κρατιέστε από κάτι που δεν λειτουργεί πια, να είστε ανοιχτοί στην απελευθέρωσή του ώστε να μπορέσετε να κάνετε χώρο για κάτι που θα λειτουργήσει.
  1. Όταν νιώθετε μουδιασμένοι
Όταν νιώθετε μουδιασμένοι στη ζωή σας, αυτό συμβαίνει γιατί έχετε χάσει το πάθος και τα κίνητρά σας. Αναρωτηθείτε αν τα κάνετε όλα μηχανικά. Δοκιμάστε κάθε μέρα να κάνετε πράγματα που αγαπάτε και δείτε την έμπνευσή σας να επιστρέφει.
  1. Όταν έχετε χάσει όλο το πάθος για την τωρινή σας κατάσταση
Να είστε πρόθυμοι να απελευθερώσετε ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πλέον. Μερικές καταστάσεις, μέρη, χόμπι και άνθρωποι έχουν ημερομηνία λήξης. Καθώς εξελίσσεστε και αλλάζετε εσείς, το ίδιο κάνουν και τα πάθη σας.
  1. Όταν αρχίζετε να λέτε ψέματα στον εαυτό σας και στους άλλους για να αποφύγετε την αλήθεια
Τα ψέματα δημιουργούν εσωτερική ταραχή, ντροπή και ενοχές. Αντί να βυθίζεστε σε αυτά τα συναισθήματα, αναρωτηθείτε από τι προσπαθείτε να ξεφύγετε και φοβάστε να παραδεχθείτε.
  1. Όταν οι πράξεις σας δεν ευθυγραμμίζονται με τα λόγια σας
Οι πράξεις πάντα θα μιλούν δυνατότερα από τα λόγια σας. Αν δεν κάνετε αυτό που λέτε, αναρωτηθείτε γιατί δίνετε υπερβολικές υποσχέσεις.
  1. Όταν οι σχέσεις σας μοιάζουν επιφανειακές
Μερικές φορές ένας χωρισμός με τον καλύτερό σας φίλο ή με τον ερωτικό σας σύντροφο είναι το καλύτερο για την ευημερία σας.
  1. Όταν νιώθετε απογοητευμένοι από τη ζωή
Το να μένετε σε καταστάσεις που δεν σας εξυπηρετούν πλέον, πάντα δημιουργεί ένα υποπροϊόν δυσφορίας. Δώστε την άδεια στον εαυτό σας να ακολουθήσει την καρδιά του και να προχωρήσει προς το μέλλον.
  1. Όταν αισθάνεστε πως βαλτώνετε
Επαναλάβετε το μάντρα «Δεν βαλτώνω. Είμαι άξιος των επιθυμιών μου και πιστεύω στην ευημερία μου».
  1. Όταν το μυαλό σας περιφέρεται σε καλύτερους τρόπους να ζείτε
Εμπιστευθείτε τα σκουντήματα. Αυτά τα σπρωξίματα έμπνευσης είναι ο καταλύτης που θα σας εκτοξεύσει προς μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή.
_______________
Συγγραφέας: Shannon Kaiser (συγγραφέας, δασκάλα και ομιλήτρια, mindbodygreen.com)
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός για την Εστία της Θεραπείας, www.healinghome.gr
Photo credit: graphicstock
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα