Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Έτσι επιδρά ο εγκέφαλός σου στον τρόπο που ψηφίζεις

Αναρωτιέσαι γιατί οι νέοι και οι γηραιότεροι ψήφισαν τόσο αντίθετα στο δημοψήφισμα που κατέληξε στο #Brexit; Για όλα μπορεί να φταίει το κεφάλι τους- κυριολεκτικά. Και ΑΥΤΌ διότι οι πολιτικές αντιλήψεις ενδέχεται να οφείλονται και σε διαφορές στη δομή του εγκεφάλου.
allyou_voting_rotatorΕίναι ΟΛΑ στο κεφάλι σου
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Δρ. Γκέρεντ Ρις. Μετά από μελέτη στο μυαλό 90 φοιτητών, ο τελευταίος διαπίστωσε ότι οι προοδευτικοί ή αριστεροί έχουν παχιά φαιά ουσία.
Αντίθετα, αδύνατη φαίνεται να έχουν όσοι υποστηρίζουν πιο συντηρητικές πολιτικές στάσεις. Πέρα από αυτό, ο Δρ. Ρις αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις παρουσιάζουν κι άλλες σημαντικές διαφορές στην εγκεφαλική δομή τους.
Συγκεκριμένα,
 οι συντηρητικοί έχουν πιο έκδηλη αμυγδαλή, η οποία σχετίζεται με την επεξεργασία των συναισθημάτων και κυρίως του φόβου και του άγχους.
eu_summit_and_the_brexit__marian_kamensky
Αντίθετα, οι πολιτικοί αντίπαλοί τους έχουν παχύτερη έλικα προσαγωγίου, η οποία σχετίζεται με το θάρρος, την αισιοδοξία και τη λήψη αποφάσεων. Στο φως αυτών των επιστημονικών ανακαλύψεων, νομίζουμε ότι τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος μάλλον αποκτούν μια πιο ξεκάθαρη υπόσταση αν και ο Δρ. Ρις τονίζει ότι παραμένει ακόμη ασαφές αν ο εγκέφαλος επιδρά στις πολιτικές πεποιθήσεις ή αν συμβαίνει το αντίστροφο
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα