Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Θανατική Ποινή

1. Δεν μας επιτρέπεται να διανοηθούμε την δουλοκτητική δημοκρατία, ελληνική και ρωμαϊκή, χωρίς την ύπαρξη της θανατικής ποινής. Ουδέποτε, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα πολλών αιώνων, διατυπώθηκε πρόταση κατάργησής της. Δεν ήταν μελανό σημείο, ένα από τα πολλά, όπως κάποιοι νομίζουν, αλλά συστατικό της στοιχείο.

2. Δεν μας επιτρέπεται διότι η δουλοκτητική δημοκρατία προήλθε από την πολεμική δημοκρατία – τη συνέλευση των πολεμιστών κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του πολέμου.

3. Δεν υπήρξε εξέγερση ή επανάσταση ή πραξικόπημα στο πεδίο της πολιτικής που να μην είχε εφαρμόσει την θανατική ποινή.

4. Ουδέποτε η θανατική ποινή θεωρήθηκε βαρβαρότητα αλλά πρακτική εντασσόμενη μέσα σε ένα πλαίσιο που καθιστούσε την ύπαρξη της λογική και αναπόφευκτη.
5. Η θανατική ποινή στο πεδίο της πολιτικής είναι ό,τι είναι ο φόνος στο πεδίο του πολέμου, αφού η πολιτική είναι η συνέχιση του πολέμου με άλλα μέσα και με άλλον αντίπαλο.


6. Η ύπαρξη της θανατικής ποινής αποτελεί ομολογία ύπαρξης πολέμου, η έκβαση του οποίου δεν έχει κριθεί ακόμα λόγω της μη σαφούς υπεροχής ενός εκ των δύο αντιπάλων.

7. Έτσι, η ύπαρξη της θανατικής ποινής αποτελεί ομολογία σχετικής αδυναμίας.

8. Τα κίνητρα της κατάργησης της θανατικής ποινής στην καπιταλιστική δημοκρατία δεν είναι ο οίκτος, ο πολιτισμός, ο ανθρωπισμός και η επιείκεια ή η ενδοτικότητα· η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι επιθυμία που έχει εκπληρωθεί, είναι δηλαδή ομολογία ανυπαρξίας, εξάλειψης, εξοβελισμού, κατάργησης του κοινωνικού πολέμου λόγω της υπερίσχυσης ενός εκ των δύο αντιπάλων.

9. Η υπερίσχυση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της καπιταλιστικής δημοκρατίας, άρα, η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ομολογία αυτής της συρρίκνωσης, τουτέστιν της ολοσχερούς και διαρκούς ήττας του αντιπάλου.

10. Όποιος είναι υπέρ της επαναστατικής ένοπλης βίας δεν μπορεί να μην είναι υπέρ της θανατικής ποινής.

11. Χθες στο Ξυλόκαστρο ένας εικοσιεννιάχρονος έσφαξε τη μάνα του την ώρα που κοιμόταν γιατί δεν τον άφηνε να δει το φεγγάρι. Κι αφού την έσφαξε, κάθισε στον καναπέ και έβλεπε όλη τη νύχτα τηλεόραση.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα