Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τα εμπόδια είναι ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται από το νου

"Προκλήσεις δεν έρχονται στους μικρούς ανθρώπους. Μεγαλειώδεις προκλήσεις έρχονται στους σπουδαίους ανθρώπους." Yogi Bhajan 12/3/1989


Οι πρώτες λέξεις που βγαίνουν από το στόμα σας όταν έρχεστε αντιμέτωποι με ένα εμπόδιο στην ζωή σας είναι «Ευχαριστώ».

Ευχαριστώ για αυτήν την ευκαιρία να υπερβώ ακόμα μια δυσκολία.

Ευχαριστώ που μου δείχνεις πού χρειάζεται να αλλάξω ώστε να γίνω περισσότερο ο αυθεντικός εαυτός μου.

Μπορεί να ακούγεται μαζοχιστικό ή αλαζονικό, αλλά αυτό είναι ένα ευχαριστώ που είναι ριζωμένο βαθιά στην ψυχή.

Οι σπουδαίοι άνθρωποι είναι γεμάτοι μεγαλείο για όλα όσα φέρνει η ζωή.

Ο σκοπός μας σε αυτόν τον πλανήτη είναι να εξελιχθούμε και αυτά τα εμπόδια σημαίνουν ότι πρόκειται να πάτε σε εντελώς νέο επίπεδο στο σχολείο της Γης. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα εμπόδια που βιώνουμε είναι μόνο ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται από τον Νου. Ίσως χρειάζεται να αφήσετε τις αυτό-περιοριστικές πεποιθήσεις που έχετε για τον εαυτό σας, τους άλλους ανθρώπους και τον κόσμο.

Για παράδειγμα, εάν το μπλοκάρισμα που αντιμετωπίζετε είναι με τα χρήματα- όχι αρκετά από αυτά για να κάνετε ότι θέλετε- για παράδειγμα, να επιστρέψετε στη σχολή για να αποκτήσετε ένα πτυχίο στις επιχειρήσεις, τότε το μπλοκάρισμα ίσως σας διδάσκει ότι η Ψυχή σας δεν θέλει ένα πτυχίο επιχειρήσεων. Θέλει να στραφείτε προς το μέσα σας και να ακούσετε. 

Ισως η Ψυχή σας θέλει να ξεκινήσετε την επιχείρηση των ονείρων σας και να αφήσετε την αυτό-περιοριστική πεποίθηση ότι για να επιτύχετε πρέπει να πάτε στο πανεπιστήμιο πρώτα. Ισως η Ψυχή σας δεν θέλει να κάνετε πράγματα για να σας αποδέχονται οι άλλοι. 

Ισως η Ψυχή σας θέλει να απελευθερώσετε την αυτο-περιοριστική πεποίθηση ότι δεν είστε χαρισματικοί έτσι όπως είστε, ή ίσως χρειάζεστε την εμπειρία της συγχρονικότητας και την Θεϊκή προστασία σε κάθε βήμα. Οι απαντήσεις στο γιατί βιώνετε ένα εμπόδιο βρίσκονται μέσα στην δική σας Ψυχή.


Ως δάσκαλοι και ηγέτες της Εποχής του Υδροχόου, η βασική γραμμή συνειδητότητας που χρειάζεται να φτάσουμε είναι πλήρης και ολοσχερής αποδοχή του οτιδήποτε μας φέρνει η ζωή-συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων προκλήσεων. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα εμπόδιο, είναι καλύτερα να μαλακώνουμε, που σημαίνει να μην αντιστεκόμαστε. Εάν σκληρύνετε τον εαυτό σας ενάντια στο εμπόδιο , καμία ενέργεια δεν θα κινηθεί. Είναι σαν να έχετε μια τέντα σε μια ανεμο-καταιγίδα. Εάν τεντώσετε τον βραχίονα, η τέντα θα ανατραπεί. Εάν βγάλετε τον βραχίονα και αφήσετε τους πολύ δυνατούς ανέμους να κινούνται μέσα στον πλέγμα ανεμπόδιστοι , η τέντα θα μείνει όρθια.

Έτσι και εσείς - μην αντιστέκεστε στις δυσκολίες της ζωής σας με το να μην τους επιτρέπετε να είναι εκεί αρχικά. Στα σημεία που δεν αποδέχεστε, δεν θα υπάρξει καμία ζωτική ενέργεια διαθέσιμη σε εσάς. Μόνο εάν θυμάστε ότι είστε πολύ μεγαλύτεροι από τις δυσκολίες σας, στο τέλος, την κατάλληλη στιγμή, θα τις υπερβείτε με τη θεϊκή βοήθεια.

Αυτή η εξελικτική ενέργεια θα παροτρύνει τον καθένα μας να συνεχίσει να αναπτύσσεται , να διευρύνεται. Οφείλουμε να δούμε το Σύμπαν σαν μια καλοπροαίρετη δύναμη έχοντας στο νου μόνο το ανώτατο καλό. Το επίπεδο των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε σήμερα είναι μόνο μια απόδειξη της δύναμης της μεγάλης Ψυχής σας.
Είναι η στιγμή να εμπιστευτούμε την ζωή πάνω από όλα.

Μετάφραση: Elena Meherjot K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα