Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ο ΗΛΙΟΣ. ΑΠΟ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ίσως πια, στο μυαλό μας να έχουμε εικόνες από τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Τα διαστημικά ταξίδια άλλωστε, επανδρωμένων ή μη σκαφών, έχουν βοηθήσει την ζωηρή φαντασία μας.
Ωστόσο, πως θα σου φαινόταν να μπορώ να σου δείξω τη θέα του ήλιου από οικόπεδα με καταπληκτική θέα που δεν είναι στην… γη;
Ό,τι θα δεις από ‘δω και κάτω, είναι η δουλειά του Ron Miller, που προσπάθησε να αποτυπώσει τη θέα του ήλιου από πλανήτες, δορυφόρους και λοιπά ουράνια σώματα της γειτονιάς μας. Της ευρύτερης γειτονιάς μας.
01-sun-seen-from-mercury
Ο ήλιος όπως φαίνεται από τον Ερμή, 58 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την επιφάνειά του.
02-sun-seen-from-venus
Ο ήλιος από την Αφροδίτη. Σε απόσταση 108 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, μια μέρα με… λιακάδα μοιάζει κάπως έτσι, στην ηφαιστειακή της επιφάνεια και στην γεμάτη διοξείδιο του άνθρακα ατμόσφαιρά της. 
03-sun-seen-from-the-earth-t
Για να σας εντυπωσιάσουμε, ο ήλιος απ’ την Γη, την ώρα μιας απ’ τις εκλείψεις του. Στα 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, το αστέρι του συστήματός μας, επέτρεψε τη ζωή την ίδια. 
04-sun-seen-from-mars-t
Λίγο μακρύτερα, στα 228 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ο ήλιος απ’ τον Άρη. Απ’ τον ξεκάθαρα κόκκινο πλανήτη. 
05-sun-seen-from-europa-t
Ο ήλιος ξεπροβάλλει πίσω από το σώμα του Δία, όπως γίνεται αντιληπτός από την Ευρώπη, ένα απ’ τα φεγγάρια του, 779 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά του.
06-sun-seen-from-saturn-t
Η πιο σοκαριστική εικόνα. Η θέα του ήλιου από τον Κρόνο, 1,43 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από την επιφάνειά του. Δακτύλιοι και νεφελώματα. Πω.
07-sun-seen-from-ariel-uranus-t
Θέα από την Άριελ, δορυφόρο του Ουρανού. Ο γαλάζιος πλανήτης στέκεται εντυπωσιακός, με τους κομψούς του δακτυλίους, 2,88 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά απ’ τον ήλιο.
08-sun-seen-from-triton-neptune-t
Όχι, δεν είναι άποψη της Πτολεμαΐδας. Είναι ο Ποσειδώνας και στο φόντο ο ήλιος από τον Τρίτωνα, με 4,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα να τους χωρίζουν. Το εφέ Πτολεμαΐδος ωστόσο το χαρίζουν γκέιζερ που εκτοξεύουν κρύα λάβα.
09-sun-seen-from-pluto-t
Περίπου 5,91 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά του, ο Πλούτωνας που μας συστήθηκε προσφάτως, και η ελλειπτική τροχιά του, κοιτάζουν τον ήλιο μ’ αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο.

youropia

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα