Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Οι κανόνες της σωστής ψιλοκουβέντας: ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις γνωριμίες

KOINONIA-MINDSPA-OI-KANONES-THS-SOSTHS-PSILOKOYVENTAS

Η ψιλοκουβέντα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις γνωριμίες. Είναι μια συζήτηση, συνήθως ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζονται πολύ καλά, για πράγματα που δεν είναι και τόσο ουσιαστικά. Παρόλα αυτά, είναι πολύ σημαντική γιατί σε βοηθάει να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους, να γελάσεις, να ακούσεις ενδιαφέροντα πράγματα και να δημιουργήσεις νέες σχέσεις, είτε κοινωνικές, είτε φιλικές, είτε ερωτικές. Η ψιλοκουβέντα είναι τέχνη και έχει κι αυτή τα μυστικά της.
Πάρε το μήνυμα
Εκτίμησε την κατάσταση και κοίτα τα σημάδια, όπως είναι οι χειρονομίες, η γλώσσα του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου. Αν ο άλλος είναι ανοικτός σε ψιλοκουβέντα φαίνεται. Αν δεν θέλει ή είναι στις μαύρες του, υπάρχει πιθανότητα να σε αγνοήσει ή ακόμα και να σε διαολοστείλει… Προσπάθησε να ανοίξεις κουβέντα με έναυσμα κάποιο κοινό ενδιαφέρον, πάντα με κομψό και ευγενικό τρόπο.
Μην ντρέπεσαι, κάνε το πρώτο βήμα
Ανασκουμπώσου και ξέχνα τις αναστολές σου. Μπορεί στην αρχή να φας μερικές χυλόπιτες, αλλά με λίγη προπόνηση θα βελτιωθείς!
Το χαμόγελο της επιτυχίας
Ένα μεγάλο, αληθινό χαμόγελο είναι το διαβατήριο για να κατακτήσεις τον κόσμο! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα χαμόγελο με αυτοπεποίθηση, για να κάνεις καλή εντύπωση!
Να είσαι πάντα ενημερωμένος και να έχεις άποψη για όλα
Μάθε τι παίζει! Στα κουτσομπολιά, στην πολιτική, στα αθλητικά, στη μόδα, στη μουσική, στην επικαιρότητα. Δεν χρειάζονται βαθιές φιλοσοφίες, ούτε να αποδείξεις ότι παππούς σου ήταν ο Αϊνστάιν. Εδώ υπάρχουν περσόνες που έκαναν και κάνουν καριέρα με τη χαζομάρα – άσχετα αν είναι προσποιητική ή όχι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι φιλικός, αληθινός και να κάνεις ερωτήσεις. Αυτό δείχνει ενδιαφέρον και όλοι θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής.

Ψάξε για κοινά ενδιαφέροντα
Σας αρέσει και στους δύο η γυμναστική; Πηγαίνατε στο ίδιο σχολείο; Αγαπάτε τα ζώα; Πήγατε διακοπές στο ίδιο νησί; Δουλεύετε στον ίδιο χώρο; Έχετε κάποιο κοινό γνωστό; Όλα αυτά είναι πολύ καλά θέματα για να ανοίξετε συζήτηση και, ναι, να γνωριστείτε καλύτερα.
Να είσαι αυθεντικός
Μην προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι γιατί θα φανεί. Να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι χαλαρός, μην το παίζεις εξυπνάκιας και όλα θα πάνε καλά. Μην ξεχνάς ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Μίλα, μίλα και στο τέλος, μίλα λίγο ακόμη
Όσο περισσότερο μιλάς με τους άλλους, τόσο περισσότερο λύνεται η γλώσσα σου και έτσι, εξελίσσεσαι σε πρωταθλητή στην ψιλοκουβέντα. Πιάνε κουβέντα όπου και όποτε μπορείς. Θα διευρύνεις τον κύκλο των γνωριμιών σου και θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου!
Φωτό από: focuspos.com

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα