Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Αισθησιασμός και αιθέρια έλαια

Ο αισθησιασμός υπήρξε ανέκαθεν το πιο αγαπημένο συναίσθημα των μεγάλων. Τα παιγνίδια των αισθήσεων ελκύουν τον άνθρωπο από την προεφηβική ακόμη ηλικία και κορυφώνονται με την ερωτική συνεύρεση. Η φαντασία οργιάζει, κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επιδερμίδας διεγείρεται και οι ενδορφίνες ξεχύνονται σαρώνοντας στο πέρασμά τους πόνους, σκέψεις, δισταγμούς.
Τα αιθέρια έλαια συμβάλουν σ’ αυτό το παιγνίδι δημιουργίας ζωής με ποικίλους τρόπους. Άλλωστε είναι οι ίδιες αυτές ουσίες που ελκύουν τα έντομα να γίνουν μέρη της ορχήστρας στην αισθησιακή συνεύρεση των φυτών.
Το αιθέριο έλαιο έχει τη δύναμη να διεγείρει συνειρμούς σε ποσότητα μικρότερη της μιας σταγόνας και να ανεβάσει τη διάθεση για τον ερωτικό χορό των ορμονών.
Βυθισμένο σε έλαια μασάζ, κρέμες, βούτυρα σώματος, κεριά φωτισμού, ή απλώς σαν σταγόνες στο χώρο, μπορεί να προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες, ιδιαίτερα στην φρενήρη εποχή μας, όπου το στρες, οι αγωνίες και η κούραση, σωματική και ψυχική, στέκουν εμπόδιο στην απόλαυση στιγμών γλυκιάς προσέγγισης και αισθησιακών συνευρέσεων.

Ένα κερί με μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο γιασεμιού ή υλάγκ, μπορεί να αλλάξει, αν το ανάψουμε, την ενέργεια του χώρου και να χαλαρώσει τεντωμένα μυαλά και σώματα, ήπια, γλυκά, αλλά σύντομα, σε λίγα μόλις λεπτά.
Ένα ζεστό μπάνιο με αιθέριο έλαιο σάλβιας , θα διεγείρει τη διάθεση ενός αδιάφορου εραστή και, λίγες σταγόνες δενδρολίβανο θα αποκαταστήσει τη ζωτικότητά του. Λίγες σταγόνες τριαντάφυλλο, μπορεί να αποκαταστήσει τη νοητική ισορροπία της γυναίκας και να αυξήσει την επιθυμία της για συνεύρεση ύστερα από μια απαιτητική μέρα, ενώ το γιασεμί, όπως το σανταλόξυλο, αυξάνει την επιθυμία του άνδρα.
Μπορείτε να δοκιμάσετε και έτοιμες φόρμουλες σε μορφή ελαίου μασάζ ή υδατικών μιγμάτων για το μπάνιο σας. Μίγματα αντιστρές ή διεγερτικά, κατά της ανασφάλειας, κατά της κόπωσης, κατά της θλίψης. Συνταγές για την έλλειψη σεξουαλικής απόκρισης, φαινόμενο ιδιαίτερα συνηθισμένο στις μέρες μας, ειδικά ανάμεσα στις πολυάσχολες γυναίκες.
Ακόμη κι όταν η προεμμηνορροϊκή ένταση σας χαλάει τα σχέδια, το κατάλληλο μίγμα αιθερίων ελαίων μ’ ένα απαλό μασάζ, μπορεί να φέρει ηρεμία και εξισορρόπηση.
Κι αν θέλετε να πάτε ένα βήμα πάρα πέρα και να διευκολύνετε την έλευση και ενός απογόνου, υπάρχει συνταγή* για τη βελτίωση της γονιμότητας, που βοηθάει δηλαδή τη σύλληψη.
Όπως βλέπετε, η φύση έχει διαθέσιμες λύσεις για όλα. Ο Πλάστης πρόβλεψε το κάθε τι. Στο χέρι μας είναι ερευνούμε για φυσικές λύσεις και να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας.
Όσο για τους άνδρες: Αναζωογόνηση, δύναμη , επιτυγχάνονται με λίγο μασάζ, λίγο ψηλότερα από τη βάση της σπονδυλικής στήλης με ένα μίγμα περγαμόντου – λεβάντας – βασιλικού ή πορτοκαλιού- δενδρολίβανου- υλάνγκ. Όσο για το άγχος και την υπερέντασή σας , 2-3 σταγόνες vetiver στο σφουγγάρι του μπάνιου ή σε βάση ελαίου για μασάζ, μπορεί να λύσει σε δευτερόλεπτα τον κόμπο. Και μην ξεχνάμε την μυική κόπωση, ιδιαίτερα για όσους εργάζεστε χειρωνακτικά. Εκεί , λεβάντα και δενδρολίβανο, κάνουν θαύματα.
Μη διστάσετε να αναζητήσετε γνώση για τις εφαρμογές των αιθερίων ελαίων. Μπορούν με λίγα έξοδα και ευχάριστο τρόπο να σας προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες.
Με φροντίδα και ενδιαφέρον
Γιάννα Ρουσοδήμου
Φαρμακοποιός – Σύμβουλος φυσικών θεραπειών
* κατά παραγγελία
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα