Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΦΑΓΕ

13174219_112365962510071_455482326011290230_n
Ιούνιος 2005 Αμύνταιο Φλώρινας η ΦΑΓΕ εγκαινίαζε υπερσύγχρονο εργοστάσιο. Μία επένδυση ύψους 37 εκατ. ευρώ που συγκέντρωνε γάλα από 588 παραγωγούς και απασχολούσε σε μόνιμη βάση 140 άτομα. Την εποχή εκείνη συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα πρώτα παγκοσμίως που διέθετε μηχανολογικό εξοπλισμό για την συσκευασία προϊόντων σε φιάλη PET. Έχοντας βγει εδώ και αρκετά χρόνια από το φρέσκο γάλα η ΦΑΓΕ ενημερώσε με αφορμή τον απολογισμό της χρήσης του 2015 ότι θα αποχωρήσει συνολικά από την αγορά του γάλακτος καθώς πλέον δεν είναι μία επικερδής δραστηριότητα και ότι προχωράει σε συζητήσεις για την πώληση του εργοστασίου και του εξοπλισμού στο Αμύνταιο.
Πιθανοι αγοραστές (σ.σ. ανταγωνιστές) του εργοστασίου ανέφεραν ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αγοραστής καθώς η αγορά του γάλακτος είναι συνεχώς πτωτική στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα χρονιά ξεκίνησε με ακόμη πιο πτωτικούς ρυθμούς καθώς στο πρώτη δίμηνο του 2016 η πτώση φτάνει στο 15% στο σύνολο του γάλακτος και στο 12,7% χωρίς την κατηγορία του εβαπορέ.
Γιατι ομως εφτασε εκει η κατασταση? Μα ειναι απλο: Η μεσοσταθμική τιμή παραγωγού στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσια από τις μεσοσταθμικές τιμές spot που πωλούν μεγάλες γαλακτοπαραγωγικές χώρες της Ευρώπης, όπως π.χ. η Ολλανδία. Στελέχη γαλακτοβιομηχανιών και αγελαδοτρόφοι αναφέρουν πως σήμερα οι τιμές spot στην Ολλανδία είναι στα 18-20 λεπτά το λίτρο, όταν στην Ελλάδα η μέση τιμή αν και έχει υποχωρήσει αισθητά από τον Μάιο του 2015 που ήταν 0,4199 ευρώ στα 0,3733 ευρώ τον φετινό Μάιο, παραμένει υψηλότερη από τις μεγαλύτερες γαλακτοπαραγωγικές χώρες.
Γιατι βεβαια ειναι διπλασια δε θελει και πολυ μυαλο να το σκεφτει καποιος. Ο Ελληνας παραγωγος εχει να πληρωσει το ελληνικο κρατος που απαρτιζεται απο την κανονικη ιερη αγελαδα που λεγεται ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΥ. Εργοδοτικες εισφορες, εισφορα αλληλεγύης, ΕΝΦΙΑ, εφορια, ΦΠΑ 24% στη διαδικασια παραγωγης- μεταφορικα κλπ κλπ. Ολοι οι συνταξιουχοι δημοσιου πρεπει απο καπου να πληρωθουν στη τρυφερη ηλικια των 45-50 ετων. Για ολες αυτες οι στρατιες ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ στις εφοριες στα υπουργεια στις δημοσιες υπηρεσιες θα πρεπει τελος του μηνα να ‘μπει’ ο μισθος- αυτη ειναι η μοναδικη μας εννοια.
Παρενθεση ΙΤΑΛΙΑΣ: Σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία, χωρίς να πτοείται από την πτώση της δημοτικότητάς της. Μία από τις αλλαγές που εξετάζονται είναι και η άρση της μονιμότητας των 3 εκατ. δημοσίων υπαλλήλων της γειτονικής χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα Corriere della Sera, οι Ιταλοί δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να χάσουν πολλά από τα προνόμια που θεωρούσαν αυτονόητα, όπως την αυτόματη αύξηση του μισθού τους ετησίως. Κάθε χρόνο θα αξιολογούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι από τους προϊσταμένους τους και θα εγκρίνεται μικρή αύξηση μόνο για το 20% από αυτούς, δηλαδή για 600.000. Εξίσου σημαντική μεταρρύθμιση θα είναι και η σχεδιαζόμενη οριστική κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Κάθε έτος τα υπουργεία θα ανακοινώνουν πόσους υπεράριθμους έχουν αναλόγως με την οικονομική τους κατάσταση και τις διοικητικές τους ανάγκες, όπως αναφέρει η Corriere della Sera. Το επόμενο βήμα είναι οι εν λόγω λειτουργοί να μετατάσσονται σε άλλη υπηρεσία ή να τίθενται δύο έτη σε διαθεσιμότητα και να λαμβάνουν το 80% του μισθού τους. Στο διάστημα αυτό, εάν δεν βρεθεί άλλη θέση γι’ αυτούς, ακόμα και με περιορισμό δικαιοδοσιών και μείωση μισθού, τότε αποφασίζεται υποχρεωτικά η απόλυσή τους.
Αυτα κανουν στην Ιταλια. Στην Ελλαδα προσλαβαμε ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ στο δημοσιο! Τα σουργελα οταν δε σκανε με σαγιοναρες στη βουλη, εγκαινιαζουν αεροδρομια που εχτισαν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ εταιρειες- το κακο κεφαλαιο- και τσακωνωνται γιατι λεει πειραξαμε τους βρωμιαρηδες στο ΑΠΘ και τους μπαχαλακηδες στα δημοσια κτιρια. Η δε λογικη της Περιστεράς-ΤΣΥΡΙΖΑ εκφραζεται ΑΚΡΙΒΩΣ απο το συνθημα που ειχαν σημερα στο πρωι:
ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ- ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ.
Τι εκανε ομως ο Φιλλιπου, που προφανως δε θεωρει – οπως και ο καθενας που εχει ΔΟΥΛΕΨΕΙ στη ζωη του- οτι η περιουσια ΤΟΥ αλλα και ΟΛΑ ανηκουν στους απλυτους? Μια επαναλληψη αυτου που εκανε στην ΑΕΚ οταν οι αναλογοι μπιχλιδομαστουρηδες νομιζαν οτι το καταστημα αρα και το ταμειο του ειναι κοινη ιδιοκτησια: σηκωθηκε και εφυγε, την  αφησε στη ποπολαρικη εξουσια και ολοι ξερουμε τι εγινε η ‘μανα-πουτανα’ μετεπειτα.
Η ΦΑΓΕ ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά στη δημιουργία παραγωγικής μονάδας γιαούρτης στο Λουξεμβούργο, με μια επένδυση που θα αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ. Βέβαια το Λουξεμβούργο δεν ήταν η μοναδική χώρα που «σκάναρε» η ΦΑΓΕ προκειμένου να καταλήξει στην απόφασή της για το που θα χτίσει τη νέα της παραγωγική μονάδα, (πρόκειται για τη δεύτερη που δημιουργεί εκτός Ελλάδας, έχει προηγηθεί αυτή των ΗΠΑ).
Αυτό που βάρυνε στην απόφαση της ΦΑΓΕ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Λουξεμβούργου και υπουργό Οικονομίας Stephen Schneider, ήταν μεταξύ των άλλων «το σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και η εγγύτητα του Μεγάλου Δουκάτου με αρκετές αγορές, λόγω του ότι βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης”.
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Όπως ανέφερε ο COO της ΦΑΓΕ International SA, Κυριάκος Φιλίππου, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του Δουκάτου μαζί με μέλη της οικογένειας Φιλίππου: «…το εργοστάσιο στοχεύει να εξυπηρετεί την ευρωπαϊκή αγορά. Η ετήσια παραγωγική του δυναμικότητά θα είναι 40.000 τόνων γιαούρτι ή περισσότερο. «Για αυτούς τους 40.000 τόνους γιαούρτης που θα παράγει το εργοστάσιο του Λουξεμβούργου από τα τέλη του 2018 οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του, η ΦΑΓΕ θα χρειαστεί περί τους 180.000 τόνους πρώτης ύλης που αποτελεί και τη μισή παραγωγή του Μεγάλου Δουκάτου (σ.σ. η Ελλάδα σήμερα παράγει 600.000 τόνους αγελαδινού γάλακτος).
Οπότε εκ πρώτης όψεως αυτό που κερδίζει η ΦΑΓΕ δημιουργώντας παραγωγική μονάδα στο Λουξεμβούργο είναι ενδεχόμενη πρόσβαση σε καλύτερες τιμές στην πρώτη ύλη. Ένα δεύτερο, είναι ότι το Μεγάλο Δουκάτο γειτνιάζει με ακόμη μεγαλύτερες γαλακτοπαραγωγικές περιοχές (βλπ. Γερμανία) ενώ το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης εξυπηρετεί τη ΦΑΓΕ να «σερβίρει” τους πελάτες της στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Και αν η ΦΑΓΕ κερδίζει πολλαπλά μέσω αυτής της κίνησης, η εγχώρια αγορά και δη οι γαλακτοπαραγωγοί από χθες, οπότε και έγινε γνωστή η επένδυση της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, βρίσκονται σε αναβρασμό. Στελέχη εξέφρασαν τον φόβο ότι η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση αποτελεί προάγγελο για περαιτέρω περιορισμό της παραγωγικής δραστηριότητας της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα. Κάποιοι δε δεν απέκλεισαν ακόμη και την πλήρη έξοδό της από τη χώρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά παράγοντας της αγοράς: «δεν αποκλείω το ενδεχόμενο η ΦΑΓΕ να κλείσει και την τελευταία παραγωγική μονάδα που έχει στη χώρα”. Ο ίδιος δε δεν απέκλεισε το εργοστάσιο στο Λουξεμβούργο να αποτελεί το πρώτο από μια σειρά νέων μονάδων της γαλακτοβιομηχανίας στο εξωτερικό.
Τι σημαινει η κινηση για την Ελλαδα?
  • Οι γαλακτοπαραγωγοι εχασαν μια αγορα λιγο κατω (180K απο τους 600K) απο το 1/3 της συνολικης παραγωγης τους.
  • Η τιμη του προιοντος τους ΦΥΣΙΚΑ και θα πεσει μιας και η ζητηση θα ειναι μικροτερη. Προσφορα-ζητηση ειναι ο βασικος κανονας στο εμποριο και αφηνω σε εσας να σκεφτητε ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΦΟΡΟΙ οχι μονο δεν ειναι καν σταθεροι αλλα αυξανωνται ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ποσοι θα κλεισουν μεσα σε 2-3 χρονια..
  • 100εκκ ευρω που θα πηγαιναν σε αγορα γης-εργολαβους-εργατες ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και οτιδηποτε αλλο χρειαζεται ενα εργοστασιο για να γινει πανε στο Λουξεμβουργο
  • 24% ΦΠΑ για ΟΛΑ αυτα απλα χαθηκε: τα κοροιδα στο δουκατο εχουν 15% ΦΠΑ οποτε ΜΟΝΟ απο το χτισιμο του εργοστασιου ο μεν Φιλλιπου γλυτωνει 9εκκ (15 εκει 24 εδω για ΦΠΑ) αλλα ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ 15ΕΚΚ που ΔΕΝ ειχαν την ωρα που ο Αλιεξης θα παρει απο τα τρια το μακρυτερο. Ειναι καλυτερα να εχεις 15% ΦΠΑ και να  εισπρατεις, η να εχεις 24% και να παιρνεις το πουλο? Κατα ΤΣΥΡΙΖΑ και Τσακαλωτο το δευτερο..κατα normal ανθρωπους το πρωτο.
  • 140 θεσεις εργασιας χαθηκαν στο Αμυνταιο και αλλες 100 που γινωνται στο Λουξεμβουργο μας κανουν 240. Οποτε οι κουτοφραγκοι οχι μονο θα εχουν ασφαλιστικες εισφορες, οχι μονο θα εχουν +100 ατομα ως καταναλωτες (αυτοι που πληρωνωνται ξοδευουν τα λεφτα τους: αγοραζουν σπιτια-αυτοκινητα καταναλωνουν αγαθα και υπηρεσιες απο εκπαιδευση και καθημερινες αναγκες μεχρι διασκεδαση,  αυτοι που ειναι ανεργοι απλα κοιτανε και χορευουν στο Συνταγμα τη νικη τους..), αλλα θα εχουν και αναλογα εσοδα απο φορους κλπ. Στην Ελλαδα ο Αλιεξης απο την αλλη μονο θα πληρωνει 240 ατομα ταμειο ανεργειας και θα εισπρατει ΜΗΔΕΝ. Ελα μωρε τωρα 5,500 χιλιαρικα Χ240=1,3εκκ παραπανω θα δωσει το ΔΗΜΟΣΙΟ (δηλαδη ΕΜΕΙΣ) αντι να τα δωσει ο Φιλλιπου πως κανεις ετσι? ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, να πουλαμε ΣΩΤΟ να μας ψηφιζουν τα ΤΟΥΒΛΑ.
  • ΟΛΕΣ οι παραπλευρες δραστηριοτητες θα ανεβασουν τζιρους αρα εσοδα και για το κρατος αλλα και για τους εργαζωμενους του: Το εργοστασιο καταναλωνει ρευμα, πληρωνει ΦΠΑ, οι δευτερογενεις παραγωντες εκτος του εργοστασιου οπως  μεταφορεις, καταστηματα, προμηθευτες και συντηρητες εξοπλισμου αναλογα αυξανουν την εργασια τους.
Σαραφειδης, Ηλεκτρονικη, Softex, Πυρσος, Μαρινοπουλος (υπαρχει απλα για να υπαρχει εδω και 5-6 μηνες με αδεια ραφια- σαμπως θα πληρωσει τιποτε?)- Ledra Marriot, Κατσελης, Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) στο διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2016 έως 22 Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, αριθμός κατά 78,08% υψηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?
Μείωση 6,4% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Μάιο εφέτος, με πλέον χαρακτηριστικό ότι καταγράφηκε πτώση των πωλήσεων σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων.
Συγκεκριμένα, σημειώθηκε η εξής μείωση των πωλήσεων: Καύσιµα και λιπαντικά αυτοκινήτων (7,1%), Ένδυση- υπόδηση (6,8%), Τρόφιµα- ποτά- καπνός (6,8%), Μεγάλα καταστήµατα τροφίµων (6,2%), Πολυκαταστήµατα (4%), Φαρµακευτικά- καλλυντικά (2,5%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισµός (2,2%) και Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (2,2%).
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιµές) στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε µείωση 6,4% τον Μάιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2016 σηµείωσε µείωση 4,4%.
Με μια οσο γινεται πιο μπακαλιστικη προσεγγιση: Πουλαγες 100 με 23% αρα εκανες 123 εκ των οποιων τα 23 ηταν φορος.
Πουλας 93,6 (100-6,4% μειωση) με 24% αρα 116εκκ. 116-93,6= 22,4 φορος.
Δηλαδη οχι μονο εριξες το τζιρο 6,4% αλλα με μεγαλυτερο φορο εισπρατεις λιγοτερα 0,6εκκ ανα 100εκκ.
Briliant! Marvellous! Fantastic!
It’s called economy, STUPID..
Τσακαλωτο εχεις (ενα τυπο που καλα καλα δε μπορει να …μιλησει) και Αλιεξη που δεν εχει βασικες γνωσεις ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σε γεωγραφια, αγγλικα κλπ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?
ΥΓ 1ΕΚΚ ευρω εκανε τζιρο καποιος Ρεμος λεει στο Ναμος στο μπουρδελονησι- ποτε μου δε το χωνεψα- απο κατι Αραβες και κατι δηθεν που ακουγαν το γυφτουλα μαζι με τους original γυφτους-KINGS. ΔΕΝ ακουω ελληνικη μουσικη ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑ εκτος απο Χατζηδακι κυριως αλλα και αναλογου υφους- πρωτον γιατι δεν ειναι ελληνικη αλλα τσιφτετελο-αμανεδες, δευτερον δεν ειναι μουσικη αλλα κακεκτυπες αντιγραφες ξενων κομματιων, και τριτον τη αντιπροσωπευουν  κατι γραφικοι μεσα στη κοκα που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι τραγουδανε με προσωπικοτητες τυπου Σακη-Ρεμου-Βανδη και αλλων χαβαλεδων που ισοδυναμουν με μια κλανια του Mick Jagger, ενα ρεψιμο του  David Gilmour του Eric Clapton etc etc. Αρκει για παραδειγμα να σκεφτει κανεις οτι τραγουδιστης δηλωνει ο…Μαζωνακης, τραγουδιστης και ο Sting για να σε πιασει η γελιο η καταθλιψη.
Συνθετης δηλωνει ο..Φοιβος (μας εκανε και εναν υμνο και παντελονιασε μαζι με το σωτηρα Ντεμη ΜΟΛΙΣ 123,000 ευρω) συνθετης και ο Roger Waters που εκανε το The Wall.
Producer αυτος ο καραφλας που το παιζει προχω στα talent show στη TV- της απολυτης ξεφτιλας  των μπουζουξιδικων-  producer και ο Brian Eno, ο David Byrne, o Dr.Dre που πουλησε στην Apple την Beats  με μολις 3,4 ΔΙΣ USD, την ωρα που το Τσακαλωτο ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ 1,5 χρονο να μας δωσουν 7,5 δανεικα..
Οπως και σε ολα τα αλλα ΚΑΙ ΕΚΕΙ πατος και παρακμη..
ΥΓ2 Ολα τα λεφτα (κυριολεκτικα) η καμπανια του Mega με το συνεχιζουμε. Μας λεει οτι εδωσε λεει 1,4ΔΙΣ εδω και 27 χρονια στις υποχρεωσεις του. Για καποιο λογο αν στην Ελλαδα πληρωνεις τις υποχρεωσεις σου και δεν εισαι μπαταχτσης θεωρειται σημαντικο γεγονος. Αυτο βεβαια που ΞΕΧΝΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ MEGALO καναλι ειναι ΠΟΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΧΟΥΝ στις τραπεζες (που ΟΛΟΙ ΜΑΣ ανακεφαλοποιησαμε 3 φορες με το ζορι), γιατι ΔΕΝ τα πληρωνουν οπως και γιατι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥ δεν βαζουν λεφτα οχι να πληρωσουν, αλλα να κανουν εστω μια καλυψη στην ΑΜΚ για να μπουν σε ενα πλανο επαναδιαπραγματευσης οσων ΧΡΩΣΤΑΝΕ.
Μεχρι τοτε, με τη αδεια μας: AI ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.
Ειμαι 100000% ΚΑΤΑ αυτου του ΓΕΛΟΙΟΥ του Παπα-τζη και με τις 4 αδειες (μια εκ των οποιων παει στον ιμιτασιον Εσκομπαρ- συ ειπας).
Η ΑΓΟΡΑ θα καθορισει ποσες αδειες θα δοθουν, ποσα καναλια θα μπορεσουν ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ στη νομοθεσια και στις πληρωμες τους να επιβιωσουν και κανενα ΦΑΣΙΣΤΕΡΟ ΚΟΛΟΠΑΙΔΟ. Μπαινει ενα οικονομικο πλαφον π.χ 5-10 εκκ ανα αδεια, μπαινει ενας αναλογος τροπος λειτουργιας με ελεγχο απο το ΕΣΡ και ΟΧΙ απο το καθε βλαμμενο και απο εκει και περα οποιος θελει-μπορει-αντεχει παιζει μπαλλα. Ετσι γινεται σχεδον σε ολο το πολιτισμενο κοσμο. Κανενας ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ δε θα μου επιβαλλει ποσα καναλια και τι εχω ουτε τι θα μου λενε, οσο ολα τα ανωτερω τηρουνται. Μεχρι τοτε εκτος του οτι ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ολο αυτο το σουργελο που εχει σκεφτει ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ-ΣΤΑΛΙΝ, εκτος του οτι μπορει ΑΝΕΤΑ να παρακαμθει (οποιος θελει ας δει τι εκανε ο Σιλβιο τα 80’s στην Ιταλια και τους εστειλε αδιαβαστους) εχω μια ΑΠΛΗ ερωτηση: τα συνδρομητικα γιατι ΔΕΝ πιανωνται στο ‘νομο’? Γιατι δηλαδη ο καθε ΟΤΕ-ΝOVA ειναι ελευθερος να κανει και να λεει οτι θελει αλλα ο Χ-Ψ καναλαρχης οχι? Την ΕΡΤ γιατι δε τη βαζετε μεσα στο ‘νομο’? Επειδη ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ πρεπει να συντηρουμε ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΣ  το κομματικο στρατο των τεμπεληδων?
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα