Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ; Πνευματική Αφύπνιση (Μέρος Β)


Πνευματική Αφύπνιση
Σας καθιστά η τεχνολογία περισσότερο εξαρτημένους και ατομιστές, ή περισσότερο άνετους και ανεξάρτητους;
Το περασμένο μήνα ο Jonathan αγόρασε μια συσκευή που ονομάζεται The Muse. Πρόκειται για μια συσκευή που φοράς στο μέτωπο σου και διαβάζει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του εγκεφάλου σου που απεικονίζει στο smartphone σου. Στοχεύει στο σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να χαμηλώσεις τα κύματα του εγκεφάλου σου ώστε να μπορέσεις να βιώσεις ένα βαθύτερο επίπεδο γαλήνης.
Υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές τώρα, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να σε επαναφέρουν στο κέντρο σου, ώστε να αισθάνεσαι γαλήνιος και ξεκούραστος.
Η ερώτηση που ίσως θα θέλαμε να κάνουμε σχετικά με συσκευές και εφαρμογές σαν αυτήν είναι: σου δίνουν ένα προσωρινό πνευματικό βίωμα, μόνον όταν τις χρησιμοποιείς, ή μακροπρόθεσμα σε οδηγούν σε μια μακροχρόνια σταθερή αίσθηση πνευματικής ωριμότητας και αφύπνισης;
Και οι δύο έχουμε φίλους που κάνουν μιαν «νηστεία από την τεχνολογία» μια ημέρα την εβδομάδα. Κλείνουν το ίντερνετ και το κινητό τους για 24 ώρες, και επιστρέφουν σε έναν πιο απλό, πιο γαλήνιο τρόπο ζωής. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να καταπολεμήσουμε την εξάρτηση και τον εθισμό από τις συσκευές.
Μπορεί η τεχνολογία να σας βοηθήσει να ζείτε περισσότερο αφυπνισμένοι;
Υγεία
Η συσκευή αυτή, ή το πρόγραμμα, βελτιώνει την ζωή σας, ή επιδρά αρνητικά στην υγεία σας;
Αδιαμφισβήτητα, υπάρχει πολλή ιατρική τεχνολογία η οποία σώζει ζωές σήμερα, υπάρχουν εφαρμογές που βοηθούν στην παρακολούθηση των παλμών της καρδιάς σας, της αρτηριακής πίεσης και του λίπους, καθώς και σας βοηθούν να πάρετε καλύτερες αποφάσεις. Μπορούμε να διαγνώσουμε, να προβλέψουμε, και να παρακολουθήσουμε την κατάσταση της υγείας με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από το παρελθόν.
Από την άλλη μεριά, το να μένετε άϋπνοι αργά την νύκτα, καρφωμένοι στην οθόνη, παίζοντας video games, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.

Η μακροπρόθεσμη επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο σώμα μας, δεν είναι ακόμη γνωστή. Ίσως έχετε ακούσει για την γυναίκα που είχε το κινητό τηλέφωνο στην τσέπη του πουκαμίσου πάνω στο στήθος της. Όταν ανέπτυξε καρκίνο του μαστού, το σχήμα του όγκου ταίριαζε απόλυτα με το σχήμα και το μέγεθος του τηλεφώνου της.
Και οι δύο έχουμε φίλους και πελάτες που έχουν πάρει αυξημένη δόση από την τεχνολογία εργαζόμενοι στην IT βιομηχανία. Περνούν 10 ή 12 ώρες την ημέρα κοιτάζοντας την οθόνη, και τελικά καίγονται. Θα πρέπει τότε να πάνε να κοιτάζουν τα δέντρα για κάποιους μήνες, για να ανακτήσουν την υγεία τους.
Ωριμότητα
Η λέξη «ωριμότητα» για τους περισσότερους ανθρώπους σημαίνει κάτι. Αναγνωρίζουμε ότι ένα πεντάχρονο παιδί, ή ακόμη και ένας έφηβος, δεν είναι πολύ ώριμος, συνήθως, αλλά ένα μεγαλύτερο άτομο είναι περισσότερο ώριμο. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι έχει πολύ περισσότερη εμπειρία ζωής. Έχει πάει εκεί, και έχει κάνει αυτό. Βάσει αυτής της εμπειρίας ζωής μπορεί να πάρει καλύτερες αποφάσεις. Όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με μιαν ευκαιρία ζωής, ένα πιο ώριμο άτομο μπορεί να πει: «Ναι, η ευκαιρία πραγματικά ΕΙΝΑΙ πολύ καλή για να είναι αληθινή!».
Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας κάνει να ωριμάσουμε γρηγορότερα, ή το κάνει περισσότερο δύσκολο;
Το να λειτουργούμε σε ένα τεχνητό περιβάλλον, όπως ο κόσμος ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού, σας επιτρέπει στην πραγματικότητα να μάθετε δεξιότητες ζωής και να αυξήσετε την εμπειρία της ζωής σας, ή σας αποσπάει από αυτή; Μπορεί ένα περιβάλλον όπως, «Η Δεύτερη Ζωή Μου» να συμβάλει πραγματικά στην αληθινή ωριμότητα;
Των Arjuna Ardagh και Jonathan Robinson


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα