Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο κόσμος των ιδεών - και ο διττός πεπερασμένος κόσμος των επτά κύκλων

Για όσους-ες μπορούν να δουν πέρα από τα σύνορα της φαντασίας..





Ο Άνθρωπος είναι Νους.
όμοιος με τον Θεό Πατέρα που του έδωσε όλα τα δημιουργήματα του.


Ο άνθρωπος της Γης είναι πνεύμα.

Ο Νους είναι Φως, με τον Λόγο αδιαίρετοι, η δε ένωση τους είναι η Ζωή στο Φως.

Φως είναι ο Νους, Λόγος η σκέψη του Νου, ο Λόγος κινεί τις εικόνες που γεννά ο Νους, η δέ ένωση τους που είναι αδιαίρετη, εκδηλώνει την Ζωή στο όραμα του Νου που γεννά εικόνες από Φως, έναν απεριόριστο άπειρο κόσμο όπου γίνεται υπάρχων ως ζωή δίχως την έννοια του πεπερασμένου χώρου, και του πεπερασμένου σώματος που έχουν αρχή και τέλος.


Ο Νους γεννά τις ιδέες, ο Λόγος αντιγράφει τις ιδέες, και κοσμοποιεί την φύση του Νου, με τα γεννήματα του τις ψυχές, και γίνεται Υπάρχων ο Νους και Λόγος ως Ζωή μέσα από την μονάδα..


Ζωή λοιπόν είναι οι αρχέτυπες ιδέες που αντέγραψαν τον πρώτο Νου.
Με τον Λόγο εκδηλώνονται οι ιδέες στην διασπασμένη μονάδα
τις ψυχές, οι οποίες είναι ταυτόχρονα ατομική συνείδηση, αλλά και αδιαίρετες με τον Λόγο που γέννησε τις ψυχές και τις ιδέες, κοσμοποιώντας την ολότητα του κόσμου των ιδεών του Πατέρα όλων των δημιουργημάτων Νου.


Νους Λόγος αδιαίρετοι, η δε ένωση τους η Ζωή,
με τα γεννήματα τους τις ψυχές γίνεται Υπάρχων ο Λόγος
ο Νους και η Ζωή μέσα από την μονάδα της Ολότητας του Ενός.


morfeas sky






Τα υλικά σώματα μας και η διττή μας φύση είναι δημιούργημα ενός κατώτερου "θεού" αυτό που ονομάζει ο Ερμής Τρισμέγιστος ως πνεύμα της φύσης.

Όσον αφορά τον δεύτερο Νου δημιουργό αυτός ανήκει αποκλειστικά σε αυτή την δημιουργία των επτά κύκλων όπου επιφέρει την Αρμονία στο διττό Πνεύμα της φύσης.

Στον Άνθρωπο όμως δεν μπορεί να παρέμβει γιατί έχει ελεύθερη βούληση ως ανώτερος που είναι γιατί ο Άνθρωπος ανήκει στην Αρχέτυπη δημιουργία εκεί όπου το Φως ζει μόνο του.
Η διττή δημιουργία η δομή της είναι πυρ και πνεύμα τα οποία αυτά στοιχεία το δοχείο της γένεσης (γη νερό αέρας, φωτιά = πυρ και πνεύμα) προήλθαν από το σκότος, είναι το δοχείο γένεσης του σκότους.

Ο Λόγος ενώθηκε μαζί τους και στην συνέχεια ο Λόγος γέννησε τον δεύτερο Νου δημιουργό για να περικλείσει αυτή την διττή φύση πλέον αφού ενώθηκε το δοχείο της γένεσης με τον Λόγο, αλλά στα πιο κατωφερή στοιχεία που είναι η γη και τα νερά έμειναν χωρίς τον Λόγο, δεν ενώθηκε μαζί τους, και έτσι παραμένουν σκοτεινή ύλη, σε μια πεπερασμένη δημιουργία, ένα πεπερασμένο σύμπαν.


Με την είσοδο του Ανθρώπου συνέβη το Μυστήριο όπως μας λέει ο Ερμής στον Ποιμάνδρη: το πνεύμα της φύσης έχοντας την αρμονία των επτά κύκλων γέννησε επτά δικούς της ανθρώπους έναν για κάθε κύκλο.


Και ο Άνθρωπος θεός που βρίσκεται έξω από τους κύκλους στον όγδοο ουρανό που περικλείει όλους τους κύκλους, δημιούργησε επτά δικούς του ανθρώπους όμοιους προς την δική του φύση, τις ψυχές που φέρουν στον πυρήνα τους τον Νου.


.............

Όσον αφορά τα στοιχεία της Αρχέτυπης φύσης το λέει ξεκάθαρα ο Ερμής λίγοι όμως τον κατανόησαν.


ο Λόγος είχε ως πρότυπο τον Νου (Φως) και ο Λόγος που είναι Φωτεινή Μονοπολική ιδέα σκέψη είδε τον αγέννητο κόσμο του Αγέννητου και Προϋπάρχων Νου, και Κοσμοποίησε αυτή την φύση με τα γεννήματα του τις ψυχές από άπλετο Φως που είναι η Ζωή.

Οι ψυχές είναι η Ζωή.

Μέσα στις ψυχές στον πυρήνα τους, υπάρχει ο Νους και γίνεται Υπάρχων ο Λόγος, η Ζωή στο Άπλετο Φως....εκεί όπου γεννήθηκε ο Άνθρωπος όμοιος με τον Πατέρα Νου Φως και Ζωή Υπάρχων.


ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΛΟΓΟΣ Α «§8. Και εγώ του είπα: Από πού προέρχονται τα στοιχεία τούτα της φύσης; Και εκείνος μου απάντησε ξανά. Από τη θεία Βούληση που έλαβε τη μορφή του Λόγου και είδε τον καλό κόσμο (του 1ου Θεού και της 1ης Δημιουργίας) και τον μιμήθηκε, δημιουργώντας κόσμο με τα δικά της στοιχεία και τα δικά της δημιουργήματα, τις ψυχές».

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα