Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Άμεση δράση για το ηλιακό έγκαυμα με προϊόντα της φύσης



Ο ήλιος θέλει προσοχή και μέτρο, αν όμως το παρακάνουμε, η φύση δίνει τη λύση. 

Το παρακάνατε στην παραλία, κάτω από τον ήλιο; Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνο, ωστόσο, η φύση δίνει τη λύση για άμεση διόρθωση της βλάβης και για ανακούφιση από τα παρεπόμενα της υπερβολής.
Πράσινο τσάι, το αντιοξειδωτικόΟι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος, είτε το απλώνετε πάνω σας, είτε το πίνετε σε τακτική βάση. Δεν έχει μεν αντιηλιακή δράση, αλλά έχει την ιδιότητα να προστατεύει το δέρμα από τις επιπτώσεις της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας. Μόλις επιστρέψετε από την παραλία, ταμπονάρετε το δέρμα σας με λίγο πράσινο τσάι και όσο το κάνετε αυτό πιείτε και μια κούπα.

Η λεβάντα έχει επουλωτική και θεραπευτική δράση στην περίπτωση του εγκαύματος. 
Λάδι λεβάντας 

Το λάδι λεβάντας έχει θαυματουργές ιδιότητες όσον αφορά στο έγκαυμα, όπως ανακάλυψε ένας Γάλλος χημικός το 1900, όταν σε ένα πείραμα προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στο χέρι του και έτυχε να το βυθίσει σε μια δεξαμενή γεμάτη με λάδι λεβάντας. Για τη δική σας θεραπεία ρίξτε μια κουταλιά του γλυκού με αγνό λάδι λεβάντας σε ένα μπουκαλάκι νερό και ανακατέψτε. Ραντίστε με το μείγμα το έγκαυμα όσο συχνά κρίνετε εσείς απαραίτητο.

Το γιαούρτι δροσίζει το δέρμα, ταυτόχρονα όμως το θρέφει και βοηθά στην αντιμετώπιση της φθοράς από τον ήλιο. 
ΓιαούρτιΤα ένζυμα και προβιοτικά που συναντώνται στο απλό γιαούρτι βοηθούν ιδιαιτέρως στη θεραπεία του εγκαύματος, γι’ αυτό και είναι μια από τις δημοφιλέστερες συνταγές. Απλώστε το γιαούρτι κατευθείαν πάνω στο έγκαυμα και αφήστε το για τουλάχιστον 5 λεπτά. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό, όταν αρχίσει πια ο πόνος να υποχωρεί.
Συμπυκνωμένο γάλαΤο συμπυκνωμένο γάλα είναι αρκετά δροσερό και παχύρευστο για να ανακουφίσει από τη φλόγωση και τον πόνο του εγκαύματος. Απλώστε το με τη βοήθεια ενός καθαρού υφάσματος και θα σχηματιστεί ένα στρώμα πρωτεΐνης πάνω στο έγκαυμα, που θα «φυλακίσει» την υγρασία, ώστε να θεραπευτεί ταχύτερα η πληγή.
Η αλόη προσφέρει άμεση ανακούφιση ενώ δρα και θεραπευτικά. 
ΑλόηΗ αλόη βέρα είναι η ιδανικότερη όλων λύση για την ανακούφιση από το ηλιακό έγκαυμα. Έρευνα του 2009 έδειξε μάλιστα πως θεραπεία με αλόη βέρα, είχε ταχύτερα -κατά 3 μέρες- αποτελέσματα από αντίστοιχες φαρμακευτικές αγωγές.
Η αλόη περιέχει γλυκοπρωτεΐνες που επιταχύνουν τη θεραπεία, μειώνοντας σημαντικά τον πόνο και τη φλεγμονή, ενώ περιέχει ακόμα συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα, ενεργοποιούν την ανάπλασή του και την τελική επούλωση της πληγής.


clickatlife

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα