Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Πώς να απλώσετε Έλαιο Καρύδας στα μαλλιά σας για να σταματήσετε το Γκριζάρισμα, την Αραίωση και την Πτώση!!

How-to-Put-Coconut-Oil-in-Your-Hair-to-Stop-It-from-Going-Gray-Thinning-or-Falling-Out
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το έλαιο καρύδας είναι ένα πραγματικό δώρο της φύσης. Αυτή η σούπερ τροφή είναι εξίσου ευεργετική για τη βελτίωση της υγείας σας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Στην πραγματικότητα, το έλαιο καρύδας χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε προϊόντα ομορφιάς, όπως κρέμες προσώπου και σώματος, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και αντηλιακά. Λόγω των εκπληκτικών ιδιοτήτων του στην τόνωση της φυσικής ανάπτυξης των μαλλιών, της απαλότητας και του φυσικού χρώματος που παρέχει σε αυτά, χώρες όπως η Ινδία, η Ινδονησία, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες και τη Βιρμανία χρησιμοποιούν το  έλαιο καρύδας (ή γάλα καρύδας) σε φυσικά προϊόντα για τα μαλλιά.

Γιατί το έλαιο καρύδας είναι καλό για τα μαλλιά σας

1. Εμποδίζει Την Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση αποδίδεται κανονικά σε διατροφικές ελλείψεις, φλεγμονώδεις καταστάσεις του δέρματος, ή μυκητιασικές λοιμώξεις. Το έλαιο καρύδας παρέχει μια πληθώρα από υγιεινά λίπη, τα οποία λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα - που θρέφουν την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής, βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων του δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής.
Θεραπεία -  σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε 3 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας και 2 κουταλιές της σούπας έλαιο φασκόμηλου μέχρι να αναμειχθούν καλά. Όταν το μείγμα κρυώσει, το εφαρμόζουμε σε όλο το κεφάλι , στη συνέχεια το καλύπτουμε με ένα σκουφάκι μπάνιου. Κάνουμε τη θεραπεία πριν πάμε για ύπνο. Πλένουμε τα μαλλιά μας το πρωί.

2. Εμποδίζει Την Καταστροφή Των Μαλλιών

Μια σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο καρύδας ενισχύει το σώμα και μειώνει την απώλεια πρωτεΐνης, η οποία το καθιστά πιο ωφέλιμο για την πρόληψη ζημιών των μαλλιών σε σύγκριση με άλλα έλαια όπως το ηλιέλαιο.

3. Κάνει Τα Μαλλιά Σας Απαλά

Η υπερβολική ξηρότητα της τρίχας και οι μπούκλες συνήθως οδηγούν σε κατσαρά μαλλιά. Το έλαιο καρύδας είναι υδρόφοβο, που σημαίνει ότι απωθεί το νερό και διατηρεί την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας.
Για να κάνετε τα μαλλιά σας απαλά και μεταξένια, απλώστε έλαιο καρύδας 15 λεπτά πριν από το ντους. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόζετε λίγο έλαιο καρύδας στις άκρες των μαλλιών για να τα βουρτσίζετε πιο εύκολα.

4. Καταπολεμά Την Πιτυρίδα

Η πιτυρίδα είναι η απόπτωση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής, η οποία εμφανίζεται συνήθως ως αποτέλεσμα του ξηρού δέρματος. Επιπλέον, το συχνό λούσιμο, η ευαισθησία σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, το έκζεμα και οι μύκητες μπορεί επίσης να προκαλέσουν πιτυρίδα. Το έλαιο καρύδας μπορεί να καταπολεμήσει με επιτυχία τις μυκητιασικές λοιμώξεις και να ενυδατώσει βαθιά το ξηρό δέρμα, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας.
Θεραπεία -  Αναμειγνύουμε έλαιο καρύδας και καστορέλαιο σε ίση αναλογία, στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλό μασάζ. Το αφήνουμε για μισή ώρα, στη συνέχεια ξεπλένουμε και λούζουμε τα μαλλιά μας ως συνήθως. Επαναλαμβάνουμε τη θεραπεία κάθε φορά που πλένουμε τα μαλλιά μας μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

5. Σκοτώνει Τις Ψείρες

Δυστυχώς, τα περισσότερα προϊόντα που καταπολεμούν τις ψείρες είναι γεμάτα από σκληρές χημικές ουσίες που ερεθίζουν και οι οποίες προκαλούν ακόμη και έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής με συνέπεια την καταστροφή των μαλλιών. Ωστόσο, το έλαιο καρύδας μπορεί να δώσει τα ίδια αποτελέσματα, μόνο που είναι απολύτως ασφαλές για χρήση. Επιπλέον, ενυδατώνει το δέρμα και δεν το ερεθίζει. Μια σειρά από μελέτες δείχνουν ότι το έλαιο καρύδας μπορεί να σκοτώσει ακόμα και τις πιο ανθεκτικές στα παρασιτοκτόνα ψείρες.
Θεραπεία - Εφαρμόζουμε το έλαιο καρύδας ομοιόμορφα κατά μήκος των μαλλιών μας. Το αφήνουμε να δράσει για αρκετές ώρες, στη συνέχεια, εφαρμόζουμε περισσότερο έλαιο όσο απορροφάται από τα μαλλιά και το δέρμα μας. Για να ενισχύσουμε τα αποτελέσματα, το ανακατεύουμε με μερικές σταγόνες ελαίου tea tree πριν από τη χρήση.

6. Αποτρέπει Τα  Γκρίζα Μαλλιά

Το φυσικό χρώμα των μαλλιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κύτταρα χρωστικής που βρίσκονται στη βάση του κάθε θύλακα της τρίχας. Με την ηλικία, αυτά τα κύτταρα πεθαίνουν όλο και περισσότερο, κάτι που οδηγεί σε απώλεια του φυσικού χρώματος των μαλλιών και την μετατροπή τους σε γκρι. Ευτυχώς, το έλαιο καρύδας είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την πρόληψη του γκριζαρίσματος των μαλλιών, επειδή τρέφει το τριχωτό της κεφαλής και προστατεύει τη βάση των θυλάκων των τριχών σας. 
Η θεραπεία κατά του γκριζαρίσματος των μαλλιών περιλαμβάνει μασάζ στα μαλλιά σας με έλαιο καρύδας και λεμόνι για τουλάχιστον 15 λεπτά σε τακτική καθημερινή βάση.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ



H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα