Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Το Τέρας

1. Όταν συναντιούνται δυο άνθρωποι, Εγώ κι Εσύ, συναντιούνται δύο Τέρατα. Το δικό μου Τέρας και το δικό σου Τέρας. Τέρας! φώναζε η μανούλα μου η καλή η σχωρεμένη όταν την εξαγρίωνα. Εσύ δεν είσαι άνθρωπος, είσαι Τέρας! Είναι μεγάλο Τέρας!

2. Στις γλώσσες των Ινδιάνων των Πεδιάδων της Β. Αμερικής δεν υπήρχε το ρήμα έχω. Εμείς λέμε, έχω ένα τόξο, αυτοί λέγανε, ζω με ένα τόξο. Δεν θα λέγανε ποτέ, αυτή έχει [ωραίο] σώμα! Έχει; Αρχίδια έχει! Που το βρήκε και έχει; Ζει με το σώμα της.

3. Εγώ δεν έχω Τέρας, ζω με το Τέρας μου. Εσύ δεν έχεις Τέρας, ζεις με το Τέρας σου.

4. Εγώ αγνοώ το δικό μου Τέρας, δεν γνωρίζω, δεν έχω συνείδηση ότι ζω με το Τέρας μου. Το ίδιο κι εσύ.

5. Είμαστε όλοι και όλες Πεντάμορφες: διαισθανόμαστε, ψυλλιαζόμαστε το Τέρας του άλλου αλλά το δικό μας είναι σαν να μην υπάρχει. Υπάρχει.
6. Το Τέρας είναι ένα άπληστο, αιμοβόρο άγριο θηρίο
.

7. Το Τέρας πεθαίνει μόνο όταν πεθάνουμε.

8. Όλη μας τη ζωή την περνάμε προσπαθώντας να εξημερώσουμε, να ειρηνεύσουμε, να χορτάσουμε το Τέρας.
Κάποιες τροφές απαγορεύεται να του δώσουμε. Η απαγόρευση το αγριεύει αλλά υπάρχουν τρόποι να το τιθασεύσουμε: εάν θέλει το Τέρας σου να δοκιμάσει ανθρώπινο κρέας, γλείψε μουνί, γλείψε αρχίδια, γέμισε το στόμα σου με βυζί, γέμισε το στόμα σου με πούτσα. Θα ικανοποιηθεί, θα ηρεμήσει. Ή φάει χοιρινό, μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο. Έτσι λένε.

9. Όταν συναντιούνται δύο άνθρωποι, το μέλλον της σχέσης και της επικοινωνίας θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Τέρας. Εάν το Τέρας μου είναι νηστικό και το δικό σου χορτάτο και ικανοποιημένο, ενδέχεται να περάσουμε καλά, ενδέχεται όμως και να σφαχτούμε. Όταν και τα δύο Τέρατα είναι καλοζωισμένα, τότε ερχόμαστε από το μέλλον. Ή από το πολύ μακρινό παρελθόν.

10. Δεν είναι βέβαιο, καθόλου βέβαιο, ότι σε μεγάλη ηλικία το Τέρας σου θα είναι ήρεμο, χορτάτο και ικανοποιημένο. Εάν δεν είναι, σε αυτή την περίπτωση, ω, είναι πολύ επικίνδυνο.

11. Η κοινωνία που ζούμε δεν μας βοηθάει και πολύ να ταΐζουμε το Τέρας μας. Δεν μας βοηθάει γιατί είναι ατομικιστική και ανταγωνιστική. Η κοινωνική απομόνωση και ο κοινωνικός αποκλεισμός εξαγριώνει το Τέρας. Όσο πιο πολλές είναι οι σχέσεις μας, τόσο πιο καλοταϊσμένο και καλοζωισμένο είναι. Υπήρξαν κοινωνίες που μας βοηθούσαν.

12. Αυτή ήταν η εισαγωγή μου στις Βάκχες του Ευριπίδη. Αύριο, μεθαύριο, περισσότερες λεπτομέρειες.

13. Θα βγάλω τις πατάτες σήμερα, θα σκορπίσω την κοπριά και θα ετοιμάσω το έδαφος να σπείρω όψιμα φασολάκια, για την κατάψυξη, για τον χειμώνα. Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα. Ποιος ξέρει, μπορεί τα σούπερ μάρκετ φέτος το χειμώνα να είναι κλειστά. Δεν θα είναι – απλά η φαντασίωση του κλειστού σούπερ μάρκετ είναι ένας από τους οδηγούς της ζωής μου.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα