Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ζωή στο εδώ και τώρα

Φίλες και φίλοι μου
Όσο νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα, παύουμε να βλέπουμε, να ακούμε και γενικά να αισθανόμαστε τις περισσότερες από τις ομορφιές της φύσης. 

Τα αισθητήρια όργανά μας παίρνουν τα σήματα και τα στέλνουν στον εγκέφαλο. Εάν στην μνήμη μας , όμως, έχουν ήδη καταγραφεί, παλαιότερα, αυτά τα σήματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο εγκέφαλός μας τα απορρίπτει ως μη σημαντικά.

Ακούμε, πχ. στην εξοχή, τα τζιτζίκια να τραγουδούν, όλο το καλοκαίρι. Ελάχιστοι όμως, προσέχουν αυτό το τραγούδι. Μοιάζει να μην το ακούν… Ο ήχος απορρίπτεται από τον εγκέφαλο, σαν γνωστός, και δεν του δίνουμε καμία σημασία. 

Αν προσπαθήσουμε, όμως, να ακούσουμε με προσοχή, τους διαφορετικούς ήχους που υπάρχουν μέσα σε αυτή τη χορωδία των τζιτζικιών, θα εκπλαγούμε… Θα παρατηρήσουμε, πως άλλα τραγουδούν σε άλλον τόνο και άλλα σε άλλον. Άλλα δυναμώνουν και άλλα μειώνουν την ένταση του τραγουδιού τους και πολλές ακόμη λεπτομέρειες, που περνούν απαρατήρητες, εάν δεν στρέψουμε όλη την προσοχή μας στο τραγούδι αυτό. Αν δεν είμαστε παρούσες και παρόντες στη στιγμή αυτή, που κρύβει μέσα της την αιωνιότητα…

Κοιτάζουμε τα δέντρα και τα φυτά που υπάρχουν γύρω μας και δεν τα προσέχουμε, γιατί έχουν πάψει να έχουν για τον εγκέφαλό μας κάποια ξεχωριστή σημασία. 

Αν όμως αποφασίσουμε να δούμε πόσες αποχρώσεις του πράσινου υπάρχουν στα φυλλώματά τους, ή πόσα χρώματα διακρίνονται στους κορμούς τους, ή το ξεχωριστό σχήμα των φύλλων του καθενός, ο εγκέφαλός μας θα αρχίσει να παρατηρεί τα φυτά τριγύρω και όλα θα αποκτήσουν και πάλι την μαγεία της παιδικής μας ηλικίας. Τότε,  που όλα φάνταζαν παραμυθένια και ενδιαφέροντα και βιώναμε το θαύμα της ζωής.

Αυτό σημαίνει ζωή στο εδώ και τώρα. 

Να είμαστε παρούσες και παρόντες στο θαύμα της ζωής που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, και να μην μένουμε αδιάφοροι μπροστά του, παρατηρώντας μόνον τις σκέψεις που κατακλύζουν τον νου μας και μας παρασύρουν σε συναισθήματα αρνητικά. Γιατί είναι μετρημένο πως κάνουμε περίπου 60.000 σκέψεις την ημέρα. Από αυτές, το 95% είναι ίδιες με την προηγούμενη ημέρα και το 80%  είναι αρνητικές!

Προσπαθήστε το φίλες και φίλοι

Αρχίστε να παρατηρείτε καλύτερα γύρω σας τη ζωή. Τα χρώματα, τα σχήματα, τους ήχους, τις φυσιογνωμίες των ανθρώπων… Μη μένετε αποκλεισμένοι σε ένα κόσμο αρνητικών σκέψεων που καταστρέφει την υγεία και τη ζωή σας, αποδιοργανώνοντας το συνολικό σας ενεργειακό πεδίο. 

Ζώντας στο παρόν, αντιλαμβάνεται καθένας ευκολότερα την σύνδεσή του με όλους και όλα στη φύση. Αισθάνεται το θαύμα της ενότητας που χαρίζει ασφάλεια, δύναμη και μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα.

Με αγάπη


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα