Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Στη Γερμανία ζουν οι Γερμανοί και οι άλλοι

1. Έζησα, δούλεψα στη Γερμανία συνολικά δύο χρόνια, κατά τα έτη 1990-4. Αρρώστησα βαριά και έφυγα και δεν ξαναγύρισα. Έπεσα για ύπνο κάποιο βράδυ, στο Μόναχο, κατάκοπος μεν από την δουλείά – χαμάλης σε επιχείρηση που νοίκιαζε μουσικά όργανα και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις για συναυλίες, πάρτι, εκδηλώσεις – υγιής όμως. Το πρωί δεν μπορούσα να σηκωθώ, παράλυτος. Γύριζα στα πλάγια και κατουρούσα από το κρεβάτι κάτω στο πάτωμα. Μη με πιστεύετε, δεν πειράζει. Τρεις μέρες. Αντιλήφθηκα ότι πρέπει να φύγω και το πήρα απόφαση. Το πρωί της τέταρτης μέρας ήμουν τόσο ξεκούραστος, τόσο υγιής, τόσο ευκίνητος που μέσα σε λίγα λεπτά έμασα τα λιγοστά πράγματά μου, πήρα τα πόδια μου και την έκανα.

2. Με αρρώστησε η απόγνωση του κοινωνικού αποκλεισμού. Αν και ξανθός, Έλληνας, με ζωηρότατο ενδιαφέρον για την γερμανική φιλοσοφία και λογοτεχνία.

3. Στη Γερμανία ζουν οι Γερμανοί και οι άλλοι. Οι άλλοι είναι ξένοι. Οι ξένοι είναι δούλοι ή εκλαμβάνονται ως δούλοι. Η γερμανική κοινωνία είναι μια καπιταλιστική δουλοκτητική κοινωνία. Σήμερα, είναι τεράστιος ο αριθμός των οικιακών δούλων – οι κύριοί τους είναι συνταξιούχοι. Το 1990 ήταν πολύ της μόδας να σου καθαρίζει το σπίτι μαύρος – γυμνός όμως. Οι προσωρινοί κύριοί τους ήταν γυναίκες, αυτοαπασχολούμενες ή υπάλληλοι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, ψηφοφόροι οι περισσότερες των Πρασίνων. Μα την Παναγία, αλήθεια λέω.

4. Η απόγνωση του κοινωνικού αποκλεισμού προκαλεί μίσος. Το Κράτος γνωρίζει ότι υπάρχει αυτό το μίσος. Και οι Γερμανοί το γνωρίζουν. Με κριτήριο αυτό το μίσος, μπορούμε να πούμε ότι η σημερινή γερμανική κοινωνία μοιάζει πάρα πολύ με την ρωμαϊκή την εποχή της όψιμης Δημοκρατίας. (Με τον όρο Δημοκρατία δεν .εννοούμε πολίτευμα αλλά εποχή, μην ξεχνιόμαστε). Και φοβούνται. Δεν φοβούνται, χέζονται πάνω τους. Και ο τρόμος φόβος αυτός εκδηλώνεται πολύ συχνά.

5. Εκδηλώθηκε χθες με την άκρως υπερβολική, παρανοϊκή θα έλεγα για να είμαι πιο ακριβής, αντίδραση στο χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου με τους τρεις δράστες, τους έξι νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες – αυτά γνωρίζω μέχρι στιγμής. Μέσα σε λίγες ώρες σταμάτησε το μετρό, έκλεισαν όλους στα σπίτια τους, έκλεισαν τους αυτοκινητοδρόμους προς και από το Μόναχο, η αγγλική και η αμερικάνικη έδωσε οδηγίες στους υπηκόους τους που ζουν εκεί πως να προφυλαχθούν, σχολίασε το γεγονός ο Ομπάμα ενώ στα σύνορα με την Βαυαρία, η τσέχικη αστυνομία κινητοποίησε τις δυνάμεις της.
6. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ή μήπως προληπτική καταστολή; Μήπως προληπτική αντεπανάσταση; Τι φοβούνται τόσο πολύ; Θα το δούμε αύριο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα