Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

8 σημαντικοί λόγοι για να τρώτε περισσότερα αβγά

Απέχοντας πολύ από το να κάνουν κακό στην υγεία σας, τα αβγά αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης σας και μπορούν ακόμα και να προλάβουν τον καταρράκτη και την εκφύλιση ωχράς κηλίδας.


Ένας απίστευτος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας είναι να προσθέσετε ένα αβγό στο πρωινό σας. Τα αβγά αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και θρεπτικών ουσιών, ωστόσο οι άνθρωποι προσπαθούν να τα αποφεύγουν, επειδή πιστεύουν ότι, αν τρώνε περισσότερα αβγά, η χοληστερίνη τους θα αυξηθεί και αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία τους μακροπρόθεσμα.
Αυτό δεν είναι αλήθειαΤα αβγά θεωρούνται μια υπερτροφή και αποτελούν σημαντικό μέρος της σύγχρονης διατροφικής πυραμίδας. Έχουν πολυάριθμες ωφέλειες, επομένως είναι καλή ιδέα να τα καταναλώνετε, αλλά με μέτρο.
Σήμερα σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα για τα αβγά και για όλα όσα μπορούν να κάνουν για την υγεία σας.
Τρώτε περισσότερα αβγά!
1. Τα αβγά δεν σας κάνουν κακό
Είναι αλήθεια, τα αβγά περιέχουν χοληστερίνη, όμως αυτό δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας. Απλώς να θυμάστε ότι το σώμα σας, ειδικά το συκώτι σας, παράγει χοληστερίνη ως μια απαραίτητη ουσία που εξυπηρετεί αρκετές διαφορετικές λειτουργίες.
Το σημαντικό είναι να διατηρείτε ισορροπημένα τα επίπεδα χοληστερίνης μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού. Η ποσότητα της χοληστερίνης στα αβγά δεν θέτει σε κίνδυνο τους υγιείς ανθρώπους, επειδή δεν ανεβάζει τα επίπεδα της αποκαλούμενης κακής χοληστερίνης, ή LDL.
Επιπλέον τα αβγά δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, τα οποία σαφέστατα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας.

2. Τα αβγά περιέχουν καλή χοληστερίνη
2-kardia-ygeia
Όταν τρώτε αβγά σε τακτική βάση, λαμβάνετε λιποπρωτεΐνη HDL, αυτή που ονομάζουμε «καλή χοληστερίνη».
Χάρη στη χοληστερίνη HDL, θα είστε περισσότερο προστατευμένοι απέναντι στα καρδιαγγειακά προβλήματα και θα προάγετε την καλύτερη υγεία του εγκεφάλου.
3. Τα αβγά εξασφαλίζουν μια απαραίτητη θρεπτική ουσία: τη χολίνη
Έχετε ακούσει ποτέ για τη χολίνη; Είναι φυσικό να μην έχετε ακούσει κάτι, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ουσία απαραίτητη για την υγεία και την ευημερία σας.
Η χολίνη ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β και συμβάλλει στη δημιουργία της κυτταρικής μεμβράνης και άλλων ουσιαστικών μορίων για τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με μια κλινική μελέτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν το 90% του πληθυσμού παρουσιάζει έλλειψη στη συγκεκριμένη θρεπτική ουσία. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με την κατανάλωση περισσότερων αβγών και με την τήρηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.
4. Τα αβγά είναι μια θρεπτική τροφή
Όπως είπαμε νωρίτερα, ένας θαυμάσιος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα είναι να φάτε ένα αβγό ή να φτιάξετε μια νόστιμη ομελέτα για πρωινό.
Χάρη σε αυτή την υγιεινή επιλογή, θα εξασφαλίσετε τα παρακάτω:
  • Βιταμίνη Α: το 6% της ΣΗΠ (συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης).
  • Φυλλικό οξύ: το 5% της ΣΗΠ.
  • Βιταμίνη Β5: το 7% της ΣΗΠ.
  • Β12: το 9% της ΣΗΠ.
  • Βιταμίνη Β2: το 15% της ΣΗΠ.
  • Φώσφορος: το 9% της ΣΗΠ.
  • Σελήνιο: το 22% της ΣΗΠ.
  • 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια υγιεινών λιπαρών.
  • 5. Τα αβγά φροντίζουν την όρασή σας
3-ygii-matia
Καθώς μεγαλώνετε, η ποιότητα της όρασής σας μειώνεται. Αυτή η εκφυλιστική διαδικασία μπορεί να επιβραδυνθεί αν προσθέσετε ορισμένες βιταμίνες στη διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένων δύο που περιέχονται στα αβγά:λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.
Αυτά τα δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά φροντίζουν τον αμφιβληστροειδή χιτώνα των ματιών σας και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καταρράκτη και της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Είναι καλή ιδέα να τρώτε περισσότερα αβγά, πέντε ή έξι την εβδομάδα, για να προστατευτείτε από αυτές τις παθήσεις.
6. Τα καλύτερα αβγά είναι τα βιολογικά: περιέχουν λιγότερα τριγλυκερίδια!
Πρόκειται για κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζουν: είναι πάντα καλύτερο να αγοράζετε βιολογικά αβγά, με σεβασμό στον κύκλο ζωής της κότας και χωρίς ορμόνες.
Όμως… γνωρίζετε ποιες είναι οι ωφέλειες ενός φυσικού αβγού από κότες ελευθέρας βοσκής;
  • Περιέχει υψηλότερα επίπεδα λιπαρών οξέων Ωμέγα-3.
  • Μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων σας.
  • Η καρδιά σας θα έχει καλύτερη υγεία.
  • 7. Τα αβγά φροντίζουν τον εγκέφαλό σας
Ενώ είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν τα αβγά είχαν κακή φήμη, σήμερα πολλοί από αυτούς τους μύθους έχουν διαψευσθεί.
  • Τα αβγά δεν ανεβάζουν τη χοληστερίνη σας, δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της καρδιάς σας και επίσης προλαμβάνουν την άνοια.
  • Σε μια μεγάλη μελέτη διάρκειας πάνω από 10 ετών με σχεδόν 300.000 συμμετέχοντες, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που κατανάλωναν πέντε με έξι αβγά την εβδομάδα δεν υπέφεραν από εγκεφαλικά προβλήματα.
  • Στην περίπτωση ασθενών με διαβήτη, ωστόσο, βρέθηκε στη μελέτη ότι είναι καλύτερα η κατανάλωση αβγών να περιορίζεται σε δύο με τρία την εβδομάδα.
  • 8. Τα αβγά χορταίνουν και προάγουν την απώλεια βάρους
4-adynatisma
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το να τρώτε περισσότερα αβγά από μόνο του δεν θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Αυτό που θα κάνει, ωστόσο, είναι να σας χορταίνει, έτσι θα αποφεύγετε τα σνακ ανάμεσα στα γεύματα.
  • Τα αβγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και μακροθρεπτικά συστατικά. Γι’αυτό ένα ιδανικό πρωινό περιλαμβάνει μια ομελέτα με σπανάκι, ένα μήλο ως συνοδευτικό και ένα φλιτζάνι λευκό τσάι. Θα σας κρατήσει μέχρι την ώρα του μεσημεριανού γεύματος χωρίς να πεινάσετε.
  • Τα αβγά είναι μία από τις πιο χορταστικές τροφές στον κόσμο και θα σας βοηθήσουν να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα