Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

4. Δύναμη...Συγχώρεση, Μετάνιωμα, Διαύγεια



Τα παράπονα είναι μια μορφή χειραγώγησης, αλλά είστε ελεύθεροι να κινηθείτε πέρα από αυτή, να κάνετε το επόμενο βήμα, το οποίο είναι αντίληψη και μοίρασμα χωρίς χειραγώγηση.

Εκείνο που παίζεται εδώ δεν είναι το μοίρασμα. αλλά η πρόθεση που υπάρχει πίσω του.

Όταν χρησιμοποιούνται τα παράπονα, αντί για το μοίρασμα, εκείνο που γίνεται αρνητικό είναι τα παράπονα κι όχι το μοίρασμα.

Το θέμα είναι πως διαμορφώνετε το μοίρασμα από πριν, ποια είναι η πρόθεσή σας να μοιράζεστε κάτι.

Πριν μοιραστείτε κάτι, ρωτήστε το εαυτό σας, ''Ποια είναι η πρόθεση με την οποία θέλω να μοιραστώ αυτό; Μήπως περιμένω κάποια συγκεκριμένη ανταπόκριση; Χρησιμοποιήστε αυτό τον τρόπο για να επικεντρώνετε τη στάση σας πριν μετατρέψετε την  ενέργεια σε λόγια.

Όταν αναλαμβάνετε την ευθύνη για αυτά που βιώνετε και μοιράζεστε αυτά που βιώνετε με πνεύμα συντροφικότητας, αυτό είναι το ίδιο πράγμα με την συγχώρεση.

Όταν θεωρείτε κάποιον άλλο υπεύθυνο για αυτά που βιώνετε, χάνετε δύναμη. Δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα κάνει ο άλλος. Επομένως, όταν εξαρτάστε από κάποιον άλλο για να έχετε τις εμπειρίες που νομίζετε ότι είναι απαραίτητες για την ευημερία σας, θα ζείτε συνεχώς με τον φόβο ότι δεν θα σας δώσει αυτά που θέλετε.

Η αντίληψη ότι κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος για αυτά που βιώνετε αποτελεί τη βάση της ιδέας ότι η συγχώρεση είναι κάτι που ένα άτομο κάνει για ένα άλλο. Πως μπορείς να συγχωρήσεις κάποιον άλλο για το γεγονός ότι εσύ επέλεξες να αυξήσεις τη δύναμή σου;

Όταν συγχωρείς αποβάλλεις την αρνητική κρίση για τον εαυτό σου και για τους άλλους. Ελαφραίνεις. Δεν προσκολλάσαι σε αρνητικές εμπειρίες που δημιουργήθηκαν από αποφάσεις που πήρες όσο μάθαινες. Αυτό είναι μετάνιωμα.


Το μετάνιωμα είναι η διπλή αρνητικότητα του να μένεις προσκολλημένος στην αρνητικότητα. Χάνεις δύναμη όταν μετανιώνεις για κάτι, όταν εύχεσαι να το είχες κάνει διαφορετικά. Αν κάποιος λυπάται για τις εμπειρίες του ενώ κάποιος άλλος μπορεί να γελάσει, ποιος είναι ποιος ανάλαφρος; Ποιος είναι αβλαβής; Η καρδιά που χορεύει είναι η αθώα καρδιά. Η καρδιά που δεν μπορεί να γελάσει είναι φορτωμένη βάρος. Η καρδιά που χορεύει είναι αβλαβής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μαθαίνετε από αυτά που έχετε βιώσει και δεν τα εφαρμόζετε κάθε στιγμή καθώς παίρνετε τις αποφάσεις σας. 

Αυτή είναι υπεύθυνη επιλογή. 


Forgiveness for All + .PSD by PSHoudini


Αν κάνετε ότι μπορείτε ως το έπακρο των ικανοτήτων σας και όσο καλύτερα μπορείτε, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που μπορεί να ζητηθεί από την ψυχή σας.

Ένας αυθεντικά ενδυναμωμένος άνθρωπος είναι ξεκάθαρος στις αντιλήψεις και τη σκέψη του. 

Η διαύγεια είναι η αντίληψη της σοφίας. 

Είναι το να βλέπουμε με σοφία. 

Είναι το να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε και να καταλαβαίνουμε την ψευδαίσθηση και αν την αφήνουμε να παίζει. 

Είναι το να μπορούμε να δούμε πέρα από τις δραστηριότητες της προσωπικότητας μέχρι τη δύναμη της αθάνατης ψυχής. 

Είναι το να μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που αγωνίζεται να υπάρξει - η υγεία και η ενοποίηση της προσωπικότητας και η εξέλιξη της ψυχής. 

Είναι η ικανότητα να αναγνωρίζουμε τις ενεργειακές δυναμικές όπως εμφανίζονται μέσα στον κόσμο του χρόνου και της ύλης. 

Είναι το να καταλαβαίνουμε τους νόμους του κάρμα και της έλξης και τη σχέση τους με αυτά που βιώνουμε. 

Είναι το να μπορούμε να δούμε το ρόλο των υπεύθυνων επιλογών και το να επιλέγουμε ανάλογα κάθε στιγμή.

Διαύγεια είναι η ικανότητα να βλέπουμε την ψυχή σε δράση στον φυσικό κόσμο. 

Δημιουργείται όταν επιλέγουμε να μάθουμε μέσα από τη σοφία και όχι μέσα από το φόβο και την αμφιβολία. 

Η διαύγεια σας επιτρέπει να βιώνετε τους συνανθρώπους σας με συμπόνοια και όχι με κριτική διάθεση. 

Δεν μπορείτε να δείτε το κάρμα που δημιουργεί κάποιος άλλος στον εαυτό του επιλέγοντας τα ρεύματα του φόβου ή της απληστίας;

Δεν έχετε κάνει τις ίδιες επιλογές κι εσείς;

Δεν έχετε νιώσει ευάλωτοι; 

Δεν έχετε επιτεθεί σε άλλους;




Η διαύγεια δημιουργεί πραγματική συμπόνοια, το μοίρασμα του πάθους με άλλους. 

Επιτρέπει στην ενέργεια της καρδιάς να ρέει.

Η διαύγεια μετατρέπει την κατάσταση όπου κάποιος πονά, σε μια κατάσταση όπου υποφέρει.

Βλέπει τη δυναμική της προσωπικότητας που είναι το αίτιο του πόνου και τη σχέση αυτής της δυναμικής και αυτής της εμπειρίας με την εξέλιξη της ψυχής.

Είναι η αντίληψη σε κάθε στιγμή ότι τα πάντα είναι σχεδιασμένα για να επιτευχθεί η ολότητα και η τελειότητα και ότι κάθε πλευρά εξυπηρετεί τελικά μια υπέροχη μάθηση.

Μια αυθεντικά ενδυναμωμένη προσωπικότητα βλέπει την τελειότητα της κάθε κατάστασης και κάθε εμπειρίας για την εξέλιξη κάθε ψυχής και την ωρίμανση της κάθε προσωπικότητας που συμμετέχει στην κατάσταση. Βλέπει την τελειότητα στις παραμικρότερες λεπτομέρειες παντού.

Όπου κι αν κυττάζει βλέπει το χέρι του Θεού.

Η διαύγεια εξατμίζει τον φόβο.

Σας επιτρέπει να επιλέξετε το κατακόρυφο μονοπάτι και να παραμείνετε σε αυτό.

Σας επιτρέπει να καταλάβετε τη δυναμική πίσω από τους εθισμούς σας - το τι εξυπηρετούν οι εθισμοί σας και πως λειτουργούν - και να κάνετε τις επιλογές που θα αποδυναμώσουν τους εθισμούς και θα ενδυναμώσουν εσάς. 

Σας επιτρέπει να αμφισβητήσετε και να εναντιωθείτε όχι μόνο σε μια δύναμη που δεν καταλαβαίνετε, όπως η έλξη για το αλκοόλ ή ένα ναρκωτικό ή το αδιάκριτο σεξ, αλλά και σε μια δυναμική που δεν καταλαβαίνετε από την άποψη των αιτίων και των αποτελεσμάτων της. 

Σας επιτρέπει να επιλέγετε συνειδητά και να ξέρετε γιατί κάνετε τις επιλογές που κάνετε.

Η διαύγεια σας επιτρέπει να βλέπετε τον κόσμο της φυσικής ύλης σαν αυτό που πραγματικά είναι, ένα περιβάλλον μάθησης που δημιουργείται από κοινού από τις προθέσεις των ψυχών που το μοιράζονται.

Επομένως, σας επιτρέπει να αναγνωρίσετε τα αποτελέσματα των προθέσεων που διαμορφώνουν την προσωπική πραγματικότητα κάθε ανθρώπου όπως λειτουργούν στα διάφορα επίπεδα πραγματικότητας που δημιουργούνται από κοινού.

Σας επιτρέπει να δείτε, για παράδειγμα, το βαθμό στον οποίο οι σχέσεις ανάμεσα στα έθνη έχουν διαμορφωθεί από την ενέργεια της προσωπικότητας και το βαθμό στον οποίο έχουν διαμοπφωρθεί από την ενέργεια της ψυχής, και να ανγνωρίσετε ότι η ενέργεια της ψυχής λείπει εντελώς από αυτό το επίπεδο και από τα περισσότερα άλλα επίπεδα. 

Η διαύγεια σας επιτρέπει να δείτε ότι η διαδικασία λήψης απφάσεψν μέσα στην ανθρώπινη κατάσταση συν δέεται με την εξέλιξη των άλλων και τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται.

Σας επιτρέπει να δείτε ότι συμμετέχετε στην εξέλιξη κάποιων κοινών ενεργειακών δυναμικών, όπως τα αρχέτυπα - οι συλλογικές ανθρώπινες ιδέες - του ιερού συνεταιρισμού, του αρσενικού, του θηλυκού, της συζύγου και του ιερέα, μέσα από τις αποφάσεις που παίρνετε.

Σας επιτρέπει να δείτε ότι η συνεισφορά σας στην εξέλιξη της της ψυχής σας είναι ακριβώς οι αποφάσεις που παίρνετε κάθε στιγμή και ότι αυτές οι αποφάσεις ενσωματώνονται στη φυσική πραγματικότητα που μοιράζεστε με τους συνανθρώπους σας.

Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ - GARY ZUKAV

Προηγούμενα...


1. ΔΥΝΑΜΗ....Ποια είναι η φύση της δύναμης; Τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά δυνατός άνθρωπος;



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα