Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

UK referendum

Αποτέλεσμα εικόνας για UK referendum

Η νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές του περασμένου έτους ενεργοποιεί μια υπόσχεση-μανιφέστο για να κρατήσει ένα in / out δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος του 2017. Ο Cameron έκανε την υπόσχεση ενός δημοψηφίσματος για την ΕΕ σε μια εποχή όταν ήταν κάτω από την πίεση ευρωσκεπτικιστικων  βουλευτών στο κόμμα του – και όταν οι Συντηρητικοί φαινωνταν  να χάνουν ψήφους υπέρ το UKIP. Οι περισσότεροι πολιτικοί σχολιαστές συμφωνούν ότι, αν ηταν στο χερι του, ο ίδιος δεν θα ήθελε ένα δημοψήφισμα, και ότι τώρα είναι απελπισμένος για να εξασφαλίσει τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ.
Αυτό το χειμώνα, άρχισε μια περιοδεία στις πρωτεύουσες της ΕΕ, όπως ο ίδιος προσπάθησε να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της Βρετανίας της ιδιότητας του μέλους, η οποία συνήφθη στη σύνοδο του Φεβρουαρίου. Πετυχε αρκετα πραγματα, που οι δικοι μας π.χ οχι δεν διεκδικουν αλλα ουτε καν εχουν σκεφει:
Επίδομα τέκνου – Οι μεταναστες εργαζόμενοι θα εξακολουθουν να είναι σε θέση να στείλουν τα  επίδοματα τέκνου που λαμβανουν πίσω στην πατρίδα τους – ο Cameron ήθελε να τελειώσει αυτή η πρακτική για να μενουν τα χρηματα εξ ολοκληρου στο UK αρα να παραγεται πλουτος μεσω διακινησης αγαθων-υπηρεσιων. Οι πληρωμές ομως – και αυτο του πιστωνεται- θα καθοριστουν απο το επίπεδο που αντικατοπτρίζει το κόστος διαβίωσης στη χώρα καταγωγής τουςκαι όχι το κοστος στο UK. Στο Μπαγλαντες το κοστος ζωης ειναι 100 φορες μικροτερο απο το Λονδινο, αρα τα χρηματα που θα φευγουν απο το UK θα ειναι αναλογα λιγοτερα.
Κοινωνικα επιδοματα μεταναστων- Ο Cameron υποστηριζει τη μειωση των επιδοματων για χαμηλομισθους μεταναστες, αρα την αποθαρρυνση να ερθουν στο UK για δουλεια. Το πετυχε μερικως μιας και οι ΝΕΟ-ερχωμενοι δεν μπορουν αμεσα να διεκδικησουν επιδοματα αλλα σταδιακα με τη παροδο του χρονου και την αναλογη φορολογηση τους. Με λιγα λογια πρωτα φορολογησαι απο το Βρεττανικο κρατος και μετα- αν οντως παραμεινεις και δεν τη κοπανησεις- θα λαβεις τα οποια επιδοματα.
Κραταει τη λιραΟ  Cameron, και ολοι οι Βρεττανοι- δεν θα αφησουν ΠΟΤΕ τη λιρα. Ποσο μαλλον για ενα νομισμα-πατσαβουρα οπως ειναι το ευρω που απο 1,35% με το USD εφτασε σε ενα χρονο στο 1,05%. Οι Βρεττανοι ειχουν το μεγαλυτερο Business στην Ευρωπη- οι Γερμανοι ειναι κατω απο το μισο μπροστα τους- οπως φυσικα εχουν το Commonwealth δηλαδη τη πρωην αυτοκρατορια σε ολες τις γωνιες του κοσμου . The sun NEVER sets on the British Empire, που σημαινει οτι ειναι τοσο απλωμενοι στο πλανητη που σε καποιο σημειο τους ειναι παντα μερα. Η λιρα ειναι με διαφορα το ισχυροτερο νομισμα στο κοσμο εδω και δεκαετιες.


Πετυχε ομως και το απιστευτο: ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ χρησιμοποιηθει σε bail out χωρων της ευρωζωνης που εχουν ‘προβληματα’ θα ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ 100% στη Βρεττανια. Με λιγα λογια αν οι Φριτς θελουν να δανειζουν τον Αλιεξη για να συντηρουν ενα φαυλο κυκλο παρα-οικονομιας, μπορουν ελευθερα να το κανουν αλλα ΟΧΙ ΜΕ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. Προστασια του City of London- ΚΑΜΜΙΑ ευρωπαικη νομοθεσια σε επιπεδο χρηματοοικονομικων και νομικων δεν θα εχει τη παραμικρη εφαρμογη στο City. Το City- δηλαδη το μεγαλυτερο business centre του κοσμου- θα λειτουργει κατω απο τη Βρεττανικη νομοθεσια αυστηρα.
Η Βρεττανια παραμενει 100% ανεξαρτητη – Για πρώτη φορά, υπαρχει μια σαφής δέσμευση ότι η Βρετανία δεν είναι μέρος μιας κίνησης προς την κατεύθυνση «διαρκώς στενότερη ένωση» με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ – μία από τις βασικές αρχές της ΕΕ. Αυτό θα πρέπει να ενσωματωθει σε μια αλλαγή της συνθήκης της ΕΕ. Ο  Cameron εξασφάλισε επίσης ένα σύστημα «κόκκινη κάρτα» των εθνικών κοινοβουλίων καθιστώντας ευκολότερο για τις κυβερνήσεις να συνασπιστούν για να μπλοκάρουν  ανεπιθύμητη νομοθεσία. Εάν το 55% των εθνικών κοινοβουλίων της ΕΕ αντιτίθενται σε ένα κομμάτι της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να επανεξεταστεί.
Πειτε μου ΕΝΑ πολιτικο στο κοσμο- οχι στην Ελλαδα ουτε στην Ευρωπη- που εχει καταφερει τετοιο deal: o τυπος ΑΠΛΑ ΔΕ ΠΑΙΖΕΤΑΙ, ειναι σε ενα συνασπισμο που δεν λαμβανει κανενα ρισκο αλλα μονο κερδη. Αυτα ειναι DEALS, αυτοι ειναι πολιτικοι και πολιτικη. Εμεις εχουμε τον Αλιεξη και το Κατρουγκαλο και ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΛΙΒΕΡΟ, ποσο χαμενοι ειμαστε στο μικροκοσμο μας: Η Ελλαδα ασχοληθηκε με το Cameron επειδη λεει στην Οξφορδη πιτσιρικας εκανε χαβαλε με μια γουρουνοκεφαλη. Μεχρι εκει ειναι η γνωση και η ασχολια του ελληναρα, γιατι μεχρι εκει φτανει το απαιδευτο μυαλο του.
Επειδη ΖΩ με Βρεττανους και το συζηταμε ασχετα αν ουσιαστικα στο κοντινο μου περιβαλλον εχει μηδενικη αμεση επιπτωση η οποια αποφαση μιας και τα deals ειναι κατα 90% στη Αμερικη και σε USD ασε που το οικονομικο στη συγκεκριμενη εχει παψει να ειναι θεμα εδω και χρονια. Οι γνωμες ειναι διαφορετικες. Λεω γνωμες γιατι πραγματικα το προβλημα γι αυτους ειναι οτι η ΕΕ ΚΡΑΤΑΕΙ πισω τη Βρεττανια σε πολλα θεματα οπως αναπτυξη, μεταναστευτικο, ασφαλεια. Πιστευουν οτι η Βρεττανια ειναι πολυ πιο δυνατη απο μια ενωση της πλακας που εχει ενα αφεντικο ενα υποτακτικο και 25 δουλους
Πιστεύουν οτι η Βρετανία κρατείται πίσω από την ΕΕ, η οποία λένε ότι επιβάλλει πάρα πολλούς κανόνες για τις επιχειρήσεις και τα τέλη δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο σε αμοιβές μελών για αστειο αντάλλαγμα. Θέλουν επίσης τη Βρετανία να πάρει πίσω τον πλήρη έλεγχο των συνόρων της και να μειώσει τον αριθμό των ανθρώπων που έρχονται εδώ για να ζήσουν να εργασθουν. Επίσης, εναντιώνονται στην ιδέα της «ολοένα στενότερης ένωσης» και αυτό που βλέπουν ως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

Εκείνοι που μάχονται για τη Βρετανία να μείνει στην ΕΕ λένε ότι παίρνει μια μεγάλη ώθηση από την ένταξη – αυτό κάνει τα πράγματα που πωλούν σε άλλες χώρες της ΕΕ ευκολότερα και υποστηρίζουν, η ροή των μεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νέοι και πρόθυμοι να εργαστούν, τροφοδοτεί την οικονομική ανάπτυξη και βοηθά να πληρώσει για τις δημόσιες υπηρεσίες. Θεωρούν επίσης ότι το καθεστώς της Βρετανίας στον κόσμο θα καταστραφεί, λεγωντας  είμαστε πιο ασφαλείς ως μέρος 28έθνους club, αντί να είμαστε  μόνοι μας. Είναι καλύτερα μέσα ή έξω;
Εξαρτάται ποιο τρόπο και αν το κοιτάξετε – ή αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις – με ελάχιστες εξαιρέσεις – τείνουν να είναι υπέρ της Βρετανίας να μεινει στην ΕΕ, διότι καθιστά ευκολότερο για αυτούς να κινηθούν τα χρήματα, οι άνθρωποι και τα προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος BT Sir Mike Rake, μια πρόσφατη πρόεδρος της CBI, λέει ότι «δεν υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις» για να φυγουν απο την ΕΕ. Αλλά άλλοι διαφωνούν, όπως ο Λόρδος Bamford, ο πρόεδρος της JCB, ο οποίος λέει ότι μια έξοδος της ΕΕ ‘’θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να διαπραγματευτούν εμπορικές συμφωνίες, όπως η χώρα μας , αντί να είναι ένα από τα 28 έθνη’’. Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα χαιρέτιζαν μια περικοπή της γραφειοκρατίας και αυτό που βλέπουν ως ασήμαντους κανονισμούς. Το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, λέει το 55% των μελών επιθυμουν να μεινουν αλλ σε μια μεταρρυθμισμένη ΕΕ.
 Αποτέλεσμα εικόνας για UK referendum
Το post ειναι καθαρα ενημερωτικο. Δε γινεται να απαντησει σε ενα τεραστιο θεμα αλλα να δωσει μια ιδεα του πως οι Βρεττανοι το αντιμετωπιζουν. Αυτο που μου κανει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ εντυπωση ειναι οτι συζητηται- οπως ΠΑΝΤΑ- το κοινο συμφερον και οτι πιστευουν οτι μονοι τους ειναι πολυ πιο δυνατοι. Αυτη η πιστη υπαρχει και στις δυο πλευρες, απλα στη μια υπαρχει και μια ανησυχια για τον οικονομικο πολεμο που θα ανοιξει μια αποχωρηση. Οχι ηττας- αυτη ειναι πολυ δυσκολο να ερθει- αλλα πιο πολυ απομονωσης.
Η γνωμη μου ειναι οτι η Βρεττανια πρεπει να μεινει αλλα πιεζωντας σε ακομη μεγαλυτερες ελευθεριες ειδικα στο μεταναστευτικο. Μη ξεχναμε οτι εχει ΔΙΚΟ ΤΗΣ μεταναστευτικο με ολες τις αποικιες και ενα εξτρα δημιουργει προβλημα. Οποιος εχει ζησει στο Λονδινο ξερει οτι ειναι, εκτος απο τη μεγαλυτερη στην Ευρωπη, η πιο πολυτισμικη: Λιγοτερο απο το 60% ειναι λευκοι, 18,5% ειναι Ασιατες, 1,35% Μαυροι και αλλο 8,5% διαφοροι.
Εμειναν λοιπον 5 μερες και θα δουμε τι θα γινει. Φυσικα ΟΛΟ αυτο επηρεαζει ΚΑΙ εμας που κοιμωμαστε τον υπνο του δικαιου. Μονο απο τα currency rates που γινεται ΠΑΡΤΥ εδω και μια βδομαδα, μπορουσαμε να εχουμε τρομερα οφελη. Για να μη πω απο το εφοπλιστικο λομπυ που ειχε τα Ποσειδωνια πριν λιγες μερες και οι πολιτικοι δε πηραν χαμπαρι και δεν εμφανιστηκαν πουθενα, εκτος απο τα παρτυ με το Ρεμο.. Τωρα θα μου πειτε αυτοι δε μπορουν να κανουν καλα ενα Γκριτζικη και εσυ ζητας να παιξουν μπαλλα στο ανωτατο επιπεδο. Σωστο κ αυτο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα