Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΛΜΑΤΑ

Θα χρειαστείς μεγάλες δόσεις υπομονής.

Οι μυρμηγκιές στα πέλματα μπορεί να μείνουν για μήνες ή ακόμη και χρόνια πριν υποχωρήσουν μόνες τους, ενώ δεν υπάρχει κάποια εγγυημένη μέθοδος εκρίζωσής τους, λέει η Cybele Fishman, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο Mount Sinai Hospital. 
Αυτά τα επώδυνα ογκίδια προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), που εισβάλλει στο δέρμα σου από μικροτραυματισμούς. 
Το πρόβλημα είναι ότι, για να σκοτώσεις τον ιό, πρέπει να τον φτάσεις. Χρησιμοποίησε μια ελαφρόπετρα για να απομακρύνεις το νεκρό δέρμα που καλύπτει τις μυρμηγκιές, σε συμβουλεύει η Fishman. 
Στη συνέχεια μπορείς να εφαρμόσεις κάποιο σκεύασμα με σαλικυλικό οξύ σε μορφή κρέμας, gel ή αυτοκόλλητου. 

Επειδή το σαλικυλικό οξύ μπορεί να βλάψει το υγιές δέρμα γύρω από τη μυρμηγκιά, καλό είναι να το επαλείψεις προηγουμένως με βαζελίνη, για να το προστατεύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. 
Αν δεν υποχωρήσει και σε ενοχλεί, επισκέψου το δερματολόγο σου. 
Εκείνος μπορεί να εφαρμόσει κάποια πιο επιθετική μέθοδο, όπως η κρυοθεραπεία, το laser, η χειρουργική αφαίρεση ή η εφαρμογή κανθαριδίνης. 
Η Fishman ακολουθεί κι άλλη μέθοδο: εφαρμόζει τριχλωροξικό οξύ και υγρό άζωτο και στη συνέχεια εγχέει μες στη μυρμηγκιά εκχύλισμα μυκήτων Candida, με σκοπό να προκαλέσει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Οποιαδήποτε μέθοδο κι αν ακολουθήσεις, μόλις απαλλαχθείς από τις μυρμηγκιές, προστάτευσε τον εαυτό σου από την επαναμόλυνση, φορώντας πάντα σαγιονάρες όταν περπατάς σε επικίνδυνους χώρους, όπως τα αποδυτήρια γυμναστηρίων και οι δημόσιες πισίνες.
Αναδημοσίευση από menshealth
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα