Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ - Η ΔΙΠΛΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Η ψυχή στην Αρχέτυπη δημιουργία είναι το σώμα από άπλετο φως που εκδηλώνει την ζωή στο άπλετο φως (φωτισμένα πεδία), είναι ο φορέας της νοητής ουσίας από άπλετο φως (Λόγος) και οδηγείτο από αυτή.

Στις κατώτερες δημιουργίες έξω από τα φωτεινά πεδία, οι ψυχές έχουν διαφορετική δομή, είναι τα είδωλα του Αρχέτυπου, ώστε να επιφέρουν την ζωή σύμφωνα με το Αρχέτυπο (τέλειες ενέργειες - αθανασία της ζωής), αλλά που εκδηλώνουν την ζωή σύμφωνα με τα στοιχεία της φύσης που ενυπάρχουν σε κάθε κατώτερη δημιουργία.

Η ψυχή είναι ο φορέας της ζωής που δίνει ζωή στην σάρκα, 
και εκδηλώνει την ζωή μέσω της σάρκας πάνω στο αντικείμενο μιας κατώτερης δημιουργίας.


Έτσι στον δικό μας υλικό κόσμο η ψυχή είναι σώμα φτιαγμένο από μία ουσία, ενώ η σάρκα είναι σώμα φτιαγμένο από πολλές ουσίες. Αυτή είναι και η διαφορά του αθάνατου από το θνητό σώμα, ότι το αθάνατο αποτελείται από μία ύλη και το θνητό όχι.

Η αλήθεια βρίσκεται μόνο στα αθάνατα όντα, των οποίων και τα σώματα είναι αληθινά, φωτιά από μόνη της και τίποτα άλλο, γη μόνη και τίποτε άλλο, αέρας μόνος και τίποτε άλλο, νερό μόνο και τίποτε άλλο.

Τα δε δικά μας σώματα από όλα αυτά τα παραπάνω έχουν σχηματισθεί, όμως, αν και έχουν και λίγο από φωτιά και από γη και από νερό και από αέρα, ούτε φωτιά είναι, ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρας, ούτε τίποτα αληθινό.

Το πρώτο ενεργεί και το δεύτερο πάσχει, (διότι ό,τι ενεργεί εξουσιάζει και ό,τι δέχεται την ενέργεια εξουσιάζεται) και ό,τι εξουσιάζει ως εξουσιαστικό και ελεύθερο, οδηγεί, ενώ ό,τι εξουσιάζεται οδηγείται.
Κάθε ανθρώπινη ψυχή εδώ στην Γη έχει στον πυρήνα της την θεϊκή νοητή ουσία Ομοούσια με το άπλετο Φως, τον Λόγο.

Οι μορφές των ψυχών είναι η θεϊκή, η ανθρώπινη της Γης και η άλογη. 


Η θεϊκή λοιπόν ενέργεια είναι η ενέργεια του θεϊκού σώματος της.
Διότι, κινείτε μέσα σε αυτό και το κινεί.
Διότι, όταν απαλλαγεί από τα θνητά έμβια όντα, αποχωρισμένη από τα άλογα μέρη της, βγαίνοντας στο θεϊκό της σώμα, ως αεικίνητη κινείται μέσα σε αυτό και συμπεριφέρεται στο σύμπαν.

Η ανθρώπινη της Γης τώρα, έχει μεν κάτι από την θεϊκή, όμως συνυπάρχουν μαζί της και τα άλογα, η επιθυμία και το πάθος.
Και αυτά μεν είναι αθάνατα, αλλά αθάνατες ενέργειες θνητών σωμάτων.


Η ψυχή των άλογων ζώων αποτελείται από πάθος και επιθυμία, για αυτό και ονομάστηκαν τα όντα αυτά, άλογα, δηλαδή εξαιτίας της απουσίας του λόγου(νοητή ουσία ομοούσια με το Αρχέτυπο φως) της ψυχής.

Οι τέλειες ενέργειες που ανήκουν στα θεϊκά σώματα είναι οι ψυχές, είναι τα είδωλα της εκδήλωσης ζωής έχοντας ως πρότυπο τα Αρχέτυπα σώματα που εκδηλώνουν την ζωή από άπλετο φως.

Από αυτές τις ψυχές άλλες ανήκουν στις ψυχές που μεταφέρουν μέσα τους την "νοητή ουσία" του θεϊκού ανθρώπου, δηλαδή τον Λόγο, γι'αυτό και ονομάζονται θεϊκές.

Οι υπόλοιπες ψυχές απλά φέρουν την ζωή σε όλα τα υπόλοιπα έμβια όντα χωρίς όμως να φέρουν μέσα τους οι ψυχές την πρώτη νοητή ουσία.

Oι μεν ψυχές που δεν έχουν μέσα τους την θεϊκή νοητή ουσία, όταν ενσαρκώνονται πάνω στα έμβια όντα, ζώα κτλ οδηγούνται από το διττό πνεύμα της φύσης.

Ο δε άνθρωπος της Γης έχει διπλή φύση, όταν γνωρίζει τον αληθινό του εαυτό τον οδηγεί η νοητή ουσία ο πυρήνας της ψυχής που είναι Ομοούσιος με τον Λόγο, ειδάλλως θα οδηγείται από το θνητό και διττό πνεύμα της φύσης.


morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα