Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Δίαιτα της λεμονάδας: Τι είναι και πώς λειτουργεί

lemon-d

Η δίαιτα της λεμονάδας ή η «απόλυτη αποτοξίνωση» όπως ονομάζεται είναι μια δίαιτα που αγαπούν και ακολουθούν πολλές διασημότητες του Χόλιγουντ, όπως η Μπιγιονσέ, ωστόσο είναι μακριά από τις αρχές της υγιεινής διατροφής.

Εκτός αυτού, ακόμα και τα αποτελέσματά της αν και υπαρκτά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν παρουσιάζουν μεγάλες πιθανότητες να διαρκέσουν.
Η συγκεκριμένη δίαιτα είναι μια υγρή δίαιτα που αποτελείται από τρία πράγματα: Τη λεμονάδα ως ρόφημα, φυτικό καθαρτικό τσάι από βότανα και θαλασσινό διάλυμα.
Τι υπόσχεται; «Μέσα σε 10 ημέρες (ή λίγο παραπάνω) θα χάσετε κιλά, θα απεξαρτήσετε το πεπτικό σας σύστημα και θα αισθανθείτε ενεργοί, ευτυχισμένοι και υγιείς, ενώ θα περιορίσει την επιθυμία σας για ανθυγιεινές τροφές».
Ολα ξεκίνησαν με το βιβλίο του Stanley Burroughs, η «Απόλυτη Αποτοξίνωση (The Master Cleanser), που πλέον υπάρχει σε αρκετές παραλλαγές από άλλους συγγραφείς που ισχυρίζονται πως θα νοιώσετε ευτυχισμένοι και γεμάτοι ζωντάνια μέσα σε 10 ημέρες.

Λειτουργεί;
Επειδή οι θερμίδες που καταναλώνει κανείς στη διάρκεια της συγκεκριμένης δίαιτας, είναι ελάχιστες, το πιο πιθανό είναι πως θα χάσει όντως βάρος. Παράλληλα, όμως, θα χάσει μύες, οστά και νερό. Και πιθανότατα θα πάρει πολύ σύντομα αυτό το βάρος πίσω.
Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτή η αποτοξίνωση οδηγεί σε μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους. Επιπλέον, δεν χρειάζεται καμία απεξάρτηση/αποτοξίνωση το σώμα μας, φροντίζει να κάνει αυτή τη δουλειά με τον καλύτερο τρόπο το ήπαρ.
Για μια μόνιμη αλλαγή και σταθερή απώλεια βάρους, χωρίς επιστροφή των κιλών, είναι προτιμότερο να ακολουθεί κάποιος μια υγιεινή διατροφή με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και άπαχες πρωτεΐνες, όπως τα ψάρια, το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, η γαλοπούλα και υγιεινά λίπη όπως το ελαιόλαδο.
Tα υλικά της 10ήμερης δίαιτας
Λεμονάδα: 250ml νερό (1 ποτήρι), 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν. Αναμειγνύονται όλα μαζί μέχρι να διαλυθούν πολύ καλά.
Προσοχή: Aν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο, τότε θα αναμείξετε μόνο τον χυμό του λεμονιού με το σιρόπι σφενδάμου. Το νερό και το πιπέρι καγιέν θα τα προσθέσετε μόνο κατά το σερβίρισμα. Ο λόγος είναι πως το σιρόπι σφενδάμου κρατάει ζωντανά τα ένζυμα και το νερό θα αποδυνάμωνε αυτή τη διεργασία.
Θαλασσινό διάλυμα: 1 λίτρο χλιαρό νερό, 2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι (το βρίσκετε στο φαρμακείο) και χυμό από ένα λεμόνι. Ο χυμός λεμονιού αναμειγνύεται τελευταίος.
Τσάι από βότανα για τη δυσκοιλιότητα: Σε ποσότητα δύο φλιτζανιών του τσαγιού νερό ρίχνετε 3 φύλλα βοτάνου και το βράζετε για 15 λεπτά.
Τι μπορείτε να φάτε και τι όχι
Μπορείτε μόνο να πιείτε ένα θαλασσινό διάλυμα, μια λεμονάδα και ένα καθαρτικό τσάι από βότανα για τη δυσκοιλιότητα (τα ζητάτε στο φαρμακείο) για τις πρώτες 10 ημέρες. Δεν μπορείτε να φάτε καμία στερεά τροφή και δεν επιτρέπεται να πιείτε αλκοόλ.
Μετά από 10 ημέρες, μπορείτε σταδιακά να προσθέσετε ξανά τρόφιμα στη διατροφή σας, αλλά λίγα στην αρχή, ξεκινώντας με χυμό και σούπα και προχωρώντας σε ωμά φρούτα και λαχανικά. Μετά απ’ αυτό, το πρόγραμμα προβλέπει πολύ λίγο κρέας και καθόλου γαλακτοκομικά.
Επίπεδο προσπάθειας: Υψηλό
Είναι πιθανό μετά από τέτοια αυστηρή δίαιτα να είστε πεινασμένοι. Θα πρέπει επίσης να περιμένετε «συμπτώματα αποτοξίνωσης», όπως επιθυμία για φαγητό, κούραση, πλήξη και πονοκέφαλο.
Περιορισμοί: Θα πρέπει να ακολουθείτε το πρόγραμμα ακριβώς όπως είναι γιατί διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει και το μόνο που θα πετύχετε είναι να σας αφήσει κουρασμένους, άρρωστους, με πόνο, αίσθημα στέρησης και μεγάλη επιθυμία για φαγητό.
Μαγειρική και ψώνια: Aπαιτεί ελάχιστα υλικά και προετοιμασία. Μπορείτε να φτιάξετε το θαλασσινό διάλυμα, τη λεμονάδα και το τσάι και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο.
Συσκευασμένα τρόφιμα ή γεύματα: Οχι.
Ασκηση: Δεν απαιτείται.
Επιτρέπονται διαιτητικοί περιορισμοί και προτιμήσεις;
Χορτοφάγοι και vegans: Ναι.
Διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά: Ναι.
Δίαιτα χαμηλή σε αλάτι: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλατόνερο με ένα φλιτζάνι καθαρτικό τσάι.
Χωρίς γλουτένη: Δεν υπάρχει γλουτένη στα τρία υγρά που επιτρέπεται να πίνετε στις πρώτες 10 ημέρες της συγκεκριμένης δίαιτας.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα