Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ, Ο ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ» ΑΛΛΑ… ΔΕΙΤΕ



Όλοι οι δρόμοι είναι δρόμοι προς τον Θεό γιατί, εν τέλει, δεν υπάρχει άλλο μέρος για να πάει η ψυχή. Είτε μέσω διαλογισμού είτε όχι, όλοι οι άνθρωποι θα λυτρωθούν. Αυτή είναι όμως μια συνηθισμένη ζωή κατά την οποία εξελίσσεται αργά – βραδυκίνητα, μ’ έναν ρυθμό που, στην καρδιά που αγωνιά να πετάξει σαν τον αετό, μοιάζει με πορεία σαλιγκαριού.
Η ενδοσκόπηση ή «το να κάθεται κάποιος στη σιωπή» είναι αντιεπιστημονικός τρόπος προσπάθειας να αποσυνδεθεί ο νους από τις αισθήσεις, αφού και τα δύο είναι δεμένα μεταξύ τους με τη ζωική δύναμη. Ο νους που βρίσκεται σε περισυλλογή, προσπαθώντας να επιστρέψει στη θεϊκή του φύση, συνεχώς σύρεται βίαια πίσω προς τις αισθήσεις από τα ζωικά ρεύματα. Η Κρίγια, ελέγχοντας τον νου ΑΜΕΣΑ μέσω της ζωικής δύναμης, είναι η πιο εύκολη, η πιο αποτελεσματική και η πιο επιστημονική λεωφόρος προσέγγισης του Απείρου. Σε αντίθεση με το αβέβαιο θεολογικό μονοπάτι προς τον Θεό, που είναι τόσο αργό σαν μια «βοϊδάμαξα», η Κρίγια Γιόγκα μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί ως «διαδρομή με αεροπλάνο».
Οι Γραφές διακηρύσσουν ότι ο άνθρωπος χρειάζεται ένα εκατομμύριο χρόνια φυσιολογικής, ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, εξέλιξης, για να τελειοποιήσει τον εγκέφαλό του και να φτάσει στη συμπαντική συνειδητότητα (στην τελική ένωση με τον Θεό).
Χίλιες Κρίγια που εκτελούνται σε 8½ ώρες δίνουν στον γιόγκι, σε μια μέρα, το ισοδύναμο χιλίων ετών φυσικής εξέλιξης: 365.000 χρόνια εξέλιξης μέσα σ’ ένα χρόνο. Σε τρία χρόνια, ένας Κρίγια Γιόγκι μπορεί έτσι να πετύχει, με σωστή προσωπική προσπάθεια, το ίδιο αποτέλεσμα που η Φύση φέρνει σε ένα εκατομμύριο χρόνια. Τη συντόμευση μέσω της Κρίγια, φυσικά, μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο βαθύτατα ανεπτυγμένοι γιόγκι. Με την καθοδήγηση ενός γκουρού, τέτοιοι γιόγκι έχουν προσεκτικά προετοιμάσει το σώμα τους και τον εγκέφαλό τους ώστε να αντέξουν τη δύναμη που παράγεται από την εντατική εξάσκηση.

Οι ταχύτατες μέθοδοι ενός γιόγκι με τις οποίες αποσυνδέεται από σωματικές και νοητικές ταυτίσεις για την ανάδειξη της ατομικότητας της ψυχής είναι επομένως ενδεδειγμένες για όσους αισθάνονται αποστροφή για την προοπτική των χιλίων χιλιάδων ετών. Ο χρόνος αυτός επιμηκύνεται για τον συνηθισμένο άνθρωπο που δεν ζει σε αρμονία ούτε καν με τη Φύση, για να μην αναφέρω την ψυχή του. Του ανθρώπου που επιδιώκει, αντί για αρμονία, αφύσικες πολυπλοκότητες και προσβάλλει με τις σκέψεις και το σώμα του την πνευματική υγεία της Φύσης. Γι’ αυτόν, δύο εκατομμύρια χρόνια μετά δυσκολίας επαρκούν για τη λύτρωση. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα