Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Το «αντίο» του Μπαράκ Ομπάμα στον Μοχάμεντ Άλι


Με ένα μακροσκελές κείμενο ο Μπαράκ Ομπάμα είπε το δικό του «αντίο» στον θρύλο του μποξ. Μοχάμεντ Άλι ο οποίος έφυγε απ’ τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με το Πάρκινσον.

Η ανάρτηση του Μπαράκ Ομπάμα:

«Ο Μοχάμεντ Άλι ήταν ο Καλύτερος. Αν τον ρωτούσατε, θα σας το έλεγε. Θα σας έλεγε πως ήταν ο καλύτερος εις διπλούν.
Αλλά αυτό που έκανε τον Πρωταθλητή ακόμα μεγαλύτερο, αυτό που πραγματικά τον ξεχώριζε απ’ τους άλλους, είναι ότι και οι υπόλοιποι θα σας έλεγαν περίπου το ίδιο πράγμα.
Όπως και όλοι οι υπόλοιπο στον πλανήτη, έτσι κι εγώ με την Μισέλ θρηνούμε για τον θάνατό του. Αλλά είμαστε επίσης ευγνώμονες στο Θεό για το πόσο τυχεροί είμαστε που τον γνωρίσαμε, ακόμα κι αν ήταν για λίγο.
Στην προσωπική μου έκθεση, ακριβώς έξω απ’ το οβάλ γραφείο κρατάω ένα ζευγάρι γάντια του, δίπλα ακριβώς σε μια φωτογραφία του στα 22 του χρόνια. Ήμουν πολύ νέος τότε για να καταλάβω ποιος είναι, ακόμα ήταν ο Cassius Clay και είχε λάβει ήδη το Ολυμπιακό Χρυσό Μετάλλιο.
«Είμαι Αμερική» φώναξε μια φορά, «είμαι το μέρος που δεν θα αναγνωρίσετε, αλλά συνηθίστε με: μαύρος, με υψηλή αυτοπεποίθηση, αλαζόνας. Το όνομά μου, όχι το δικό σας, τη θρησκεία μου, όχι τη δική σας, τους στόχους μου, όχι τους δικούς σας. Συνηθίστε με».

Ήταν ένας μαχητής όχι μόνο στο ρινγκ, αλλά ένας μαχητής για το σωστό. Ένας άνθρωπος που πάλεψε για εμάς, που σηκώθηκε και μίλησε ακόμα κι αυτό του κόστισε τον τίτλο του και τη δημόσια φήμη μου. Η νίκη του μας βοήθησε να συνηθίσουμε την Αμερική που αναγνωρίζουμε σήμερα.
Δεν ήταν τέλειος φυσικά. Για όλη του την μαγεία μέσα στο ρινγκ, θα μπορούσε να είναι απερίσκεπτος με τα λόγια του. Αλλά το υπέροχο ακόμα και αθώο πνεύμα του τον έκανε να κερδίσει τον κόσμο και να έχει τελικά περισσότερους οπαδούς παρά εχθρούς.
Είδαμε έναν ήρωα, έναν ήρωα να μάχεται, και με τη νόσο που ρήμαξε το σώμα του, αλλά δεν μπορούσε να πάρει την σπίθα απ’ τα μάτια του.
Ο Μοχάμεντ Άλι συγκλόνισε τον κόσμο. Και ο κόσμος είναι καλύτερος γι’ αυτό. Είμαστε όλοι καλύτεροι γι’ αυτό.
Η Μισέλ κι εγώ στέλνουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε ο μεγαλύτερος μαχητής ν’ αναπαύεται εν ειρήνη».
Αναδημοσίευση από ipop
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα