Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Χαρά και θεραπεία




Μια φορά ένας άνθρωπος του οποίου το δεξί χέρι είχε παραλύσει ήρθε στο μοναστήρι μας. Ο Δάσκαλος τον ρώτησε τι συνήθιζε να κάνει με το δεξί του χέρι. Μετά από παύση λίγων λεπτών, είπε, "Συνήθιζα με το δεξί μου χέρι να σφάζω ταύρους και πρόβατα για πολλά χρόνια".
"Πόσα έσφαξες"; ρώτησε ο Δάσκαλος.
"Χιλιάδες."

Δεν άκουσα το υπόλοιπο της συνομιλίας επειδή ξαφνικά χτύπησε το κουδούνι για το δείπνο. Αργότερα ρώτησα τον Δάσκαλο πώς η θανάτωση των ζώων θα μπορούσε να παραλύσει το χέρι κάποιου. Είπε, “Κάθε φορά που ο άνθρωπος αισθανόταν τον πόνο και τον βασανισμό των ζώων, η ζωοποιός ενέργεια μειωνόταν στα χέρια, και τελικά εξαφανίστηκε. Η έλλειψη χαράς προκαλεί παράλυση.

Σε μια τέτοια εξελιγμένη εποχή, οι άνθρωποι μπορεί να γελούν με αυτή τη δήλωση και να το θεωρούν αυτό μια δεισιδαιμονία. Αλλά ο Δάσκαλος μου θεράπευσε τη παράλυση αυτού του ανθρώπου μέσα σε έξι μήνες, κάνοντάς τον να ασκήσει τη χαρά τέσσερις ώρες την ημέρα. Μια φορά αντέγραψα μία από τις ασκήσεις:



"Κοίτα το δεξί σου χέρι, και με αυτό τράβα έναν άνθρωπο που πνίγεται από ένα ποτάμι .... Γράψε μια χαρούμενη επιστολή με αυτό ..... Δώσε χρήματα και κοσμήματα στους φτωχούς με αυτό ..... Σέρβιρε φαγητό σε εκατοντάδες ανθρώπους με αυτό ..... "

Αυτός ο άνθρωπος καθόταν σαν άγαλμα και ακολουθούσε τις ασκήσεις που του έδωσε ο Δάσκαλός μου,  για τέσσερις ώρες ημερησίως. Στο τέλος των τεσσάρων μηνών, χρησιμοποίησε αυτό το χέρι για να δώσει νερό σε ένα ελάφι απ' το βουνό που επισκεπτόταν τον κήπο μας.


-Torkom Saraydarian
Joy and Healing


elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα