Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΤΡΟΠΟΣ, τμήμα β – ΥΨΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ


Υπάρχει μια εξαιρετικά μοναδική μεταφυσική τεχνική με την οποία οι μεγάλοι Δάσκαλοι και οι εξελιγμένοι γιόγκι μπορούν να απαλλαχθούν από τα συσσωρευμένα ίχνη πολλών, πολλών ζωών δεσμευτικών καρμικών πράξεων. Όταν μια τέτοια εξελιγμένη ψυχή, στην έκσταση του βαθέος διαλογισμού ταυτίζει τη συνειδητότητά της με τον Θεό, αλλάζει την κατάστασή του από θνητό ον με κάρμα κι τη μετατρέπει σε μια τέλεια εικόνα του Θεού ή θεϊκής ψυχής. Μέχρι όμως να απελευθερωθεί απόλυτα, πρέπει να επανέρχεται στην ανθρώπινη κατάστασηόταν κατέρχεται από τη διαλογιστική έκστασή του. Έτσι, ο νόμος του κάρμα με την αποφασιστική κρίση του έρχεται για να φέρει τιμωρία σ’ αυτόν που άλλαξε προσωρινά. 
Αυτός όμως λέει στον νοήμονα νόμο: «Δεν μπορείς να με τιμωρήσεις για τα σφάλματα και τα ελαττώματα ενός θνητού όντος που λόγω της αυταπάτης ονειρεύτηκα προηγουμένως ότι ήμουν. Με τη σοφία ανέκτησα τη συνειδητότητα του αληθινού Εαυτού μου, μιας τέλειας εικόνας του Θεού, ελεύθερης από τις αλυσίδες του κάρμα». Ο νόμος όμως του κάρμα επιμένει: «Είτε είσαι Δάσκαλος τώρα είτε ήσουν ένα συνηθισμένο ανθρώπινο ον παλιότερα, είσαι ακόμα το ίδιο εξατομικευμένο ον και επομένως πρέπει να πληρώσεις για το παλιό κάρμα σου που δεν αντισταθμίστηκε».
Ο Δάσκαλος, βρίσκοντας τέτοια εναντίωση, υιοθετεί μια ιδιοφυή μέθοδο να «ξεπληρώσει» ο ίδιος όλη την καρμική οφειλή του και να ικανοποιήσει τον νόμο του κάρμα εναντίον του. Ο Δάσκαλος ή γιόγκι εισέρχεται σε μια κατάσταση ψυχικής συνειδητοποίησης και βρίσκει στα αρχεία του υπερσυνειδήτου του επακριβώς όλα τα δεσμευτικά καρμικά ίχνη των παλιών πράξεών του. 
Τότε προχωρά στην εξόφλησή τους σε ένα ή δύο ή πολλά σώματα, τα οποία δημιουργεί σε όραμα –μια αληθινή εμπειρία στη ζωή. Για παράδειγμα, αν για πέντε ενσαρκώσεις ο γιόγκι ζούσε μια εγκόσμια ζωή στην οποία οι υλικές συνήθειες δεν υπερνικήθηκαν ή οι επιθυμίες δεν εκπληρώθηκαν ακόμα, στο όραμά του δημιουργεί πέντε σώματα τα οποία υφίστανται τις αναγκαίες εμπειρίες και παίζουν τους ρόλους αυτών των πέντε ενσαρκώσεων σε λίγες ώρες. Τότε ο Δάσκαλος λέει στον νόμο του κάρμα: «Εκεί στο όραμα, με την ένταση της αυτοσυγκέντρωσής μου και της θεϊκής συνειδητότητας, βίωσα στις υλοποιημένες πέντε ζωές όλα τα αποτελέσματα του κάρμα μου, και τώρα είμαι ελεύθερος».

Μόλις οι καρμικές συνέπειες των φαύλων πράξεων εκδηλωθούν και βιωθούν, είτε σ’ ένα αυτοδημιούργητο συνειδητό όνειρο ή όραμα σε λίγα λεπτά ή ώρες, είτε στα συνηθισμένα γεγονότα της ζωής σε κάποια χρόνια, ο καρμικός νόμος ικανοποιείται και ο μετανοημένος άνθρωπος «συγχωρείται», ελευθερώνεται από το συγκεκριμένο καρμικό χρέος.
Οι ψυχές που είναι δεμένες από την άγνοια δεν μαθαίνουν το λυτρωτικό μάθημα μιας εμπειρίας ακόμα κι όταν επαναλαμβάνεται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια πολλών ετών – ή ζωών! Οι σοφοί άνθρωποι όμως, με βαθιά αυτοσυγκέντρωση, φτάνουν στη συνειδητοποίηση της αλήθειας σε μια εμπειρία σε λίγα λεπτά.
Αυτή η μοναδική μέθοδος της εξόφλησης του κάρμα μέσω οράματος δεν είναι μια επιλογή προσιτή στους συνηθισμένους πιστούς που προσδοκούν απελευθέρωση. Μπορεί να γίνει μόνο από τους υψηλά εξελιγμένους που είναι συντονισμένοι με τη Συμπαντική Συνειδητότητα κι έτσι έχουν πλήρη έλεγχο πάνω στη Συμπαντική Ενέργεια που δημιουργεί τα πάντα, μέσω της οποίας μπορούν να υλοποιούν οράματα ή αντίγραφα πραγματικότητας με τη δύναμη της θέλησης. 
Περιστασιακά, οι υψηλά εξελιγμένες ψυχές, με την ίδια μέθοδο, μπορούν να προσφέρουν την ανεπτυγμένη συνειδητότητά τους για να εξοφλήσουν το κάρμα των άλλων μ’ έναν συνεπτυγμένο, γρήγορο τρόπο.
Είναι προφανές ότι εμπλέκονται πολλά στο θέμα της συγχώρεσης αμαρτιών από τον Θεό και από την προοδευμένη συνειδητότητα του ανθρώπου.
Η προεξάρχουσα παρηγοριά είναι ότι κάθε ανθρώπινο ον είναι απόλυτα σίγουρο ότι τελικά θα λυτρωθεί αν καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει τον εαυτό του να λυτρωθεί. Ο άνθρωπος είναι ουσιαστικά και αιώνια πλασμένος κατά την εικόνα του Θεού. Οι αμαρτίες ενός εκατομμυρίου ζωών δεν μπορούν να σβήσουν την τελειότητα της ψυχής του. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει να ζει στην άγνοια και τον πόνο. Στην Μπάγκαβαντ Γκίτα ο Θεός δηλώνει: «Σ’ αυτούς που έτσι είναι πάντα προσκολλημένοι σ’ Εμένα και που Με προσκυνούν με αγάπη, μεταδίδω τη διακριτική σοφία (τη μπούντι γιόγκα) με την οποία Με φτάνουν ολότελα.
Από καθαρή συμπόνια, Εγώ, ο Θεϊκός Ένοικος, ανάβω μέσα τους την ακτινοβόλα λάμπα της σοφίας που εξαφανίζει το σκοτάδι που γεννιέται από την άγνοια. (X:10–11.) Με τις μεθόδους του εξελιγμένου διαλογισμού και της χάρης της θεϊκής συγχώρεσης, ο άνθρωπος μπορεί να πληρώσει γρήγορα τα λάθη του των πολλών παλιών ζωών του και να ελευθερωθεί, ανακτώντας τη χαμένη και ξεχασμένη τελειότητα της ψυχής του και της αθανασίας της.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα