Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Οι ίδιοι Νόμοι που διέπουν την Επιχειρηματικότητα, διέπουν και την Ζωή.

business-life

Οι ίδιοι Νόμοι που διέπουν την Επιχειρηματικότητα, διέπουν και την Ζωή.
Ας δούμε μερικούς:
1.
Οι «part-time» δουλειές χαλάνε την Ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας μιας κοινωνίας.
Οι «part-time» σχέσεις χαλάνε την Ευτυχία της…
Η Επιτυχία είναι θέμα Πίστης… η Απιστία είναι το θεμέλιο της Αποτυχίας.
Αν δεν ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ με όλη σου την Δύναμη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε μια σου σχέση, όποια μορφή και αν αυτή έχει, δεν μπορεί αυτή να είναι δυνατή.
2.
Για να ανθίσει μια Συνεργασία, είτε αυτή είναι επαγγελματική, είτε μια απλή Φιλία ή ένας μεγάλος Έρωτας, πρέπει να ξεριζωθούν τα ζιζάνια της Ζήλειας και του Ανταγωνισμού. Ο συνεργάτης ή ο σύντροφός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν Συναγωνιστής… όχι σαν Ανταγωνιστής.
3.
Η επιτυχία σε μια διαπροσωπική σχέση, επαγγελματική, ερωτική, φιλική κ.ο.κ., βρίσκεται στο να μην απαιτείς από τον άλλον να εκπληρώνει τα «Θέλω» σου και μόνο, αλλά να μπορείς παράλληλα να καλύπτεις τα «Έχω ανάγκη» του…
4.
Τόσο στον Κόσμο των Επιχειρήσεων, όσο και στην Ζωή, ισχύει ο Νόμος του 1%. Στις Πωλήσεις, στους 100 ανθρώπους που θα επικοινωνήσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, οι 10 θα ενδιαφερθούν, ο ένας θα αγοράσει.
Στην Ζωή, στους 100 ανθρώπους με τους οποίους θα επικοινωνήσεις, θα βρεις 10 με τους οποίους θα ενδιαφερθείς να ξανα-επικοινωνήσεις, με τον έναν θα γίνεις φίλος.
Αν προσπαθείς να γίνεσαι αρεστός σε όλους, θα πάψεις να αρέσεις στον εαυτό σου…

5.
Ανήθικο είναι για μια επιχείρηση το να κάνει περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων της, για να αυξήσει το budget της Διαφήμισης.
Ανήθικο είναι για έναν άνθρωπο το να κάνει έκπτωση στις Αξίες του, για να αυξήσει την επιρροή του στο περιβάλλον του. Επιτυχία είναι όταν προσπαθώντας να γίνεις αρεστός, δεν παύεις να είσαι… ωραίος.
6.
O Δρόμος ενός αποτυχημένου επαγγελματία (ή ενός δυστυχισμένου ανθρώπου) μπορεί να σε διδάξει εξίσου καλά με τον Δρόμο ενός επιτυχημένου επαγγελματία (ή ενός ευτυχισμένου ανθρώπου). Αρκεί να τον χρησιμοποιήσεις σαν παράδειγμα προς ΑΠΟΦΥΓΗ και όχι προς ΜΙΜΗΣΗ…
7.
Το να πεινάς και να φας κάτι «στα όρθια», μπορεί στιγμιαία να ξεγελά την πείνα σου, μα δεν σου έχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως από πλευράς διατροφικής αξίας… έχεις απλά γεμίσει τον άδειο χώρο στο στομάχι σου, ξεγελώντας τον ίδιο σου τον εαυτό.
Το ίδιο ισχύει και το να κάνεις κάτι «στα όρθια» στον τομέα των σχέσεων… στιγμιαία κλείνεις «μια τρύπα» στον ψυχικό και τον συναισθηματικό σου κόσμο, μα έπειτα από λίγο «πεινάς» ξανά, γιατί δεν έχεις προσλάβει παρά μόνον σάρκα και όχι Ενέργεια (Συναίσθημα), δίνοντας του οργα(νι)σμού σου ψευδαίσθηση οργασμού.
Πιο σημαντικό ακόμη, το ίδιο ισχύει και στον τομέα της Εργασίας… το να απασχολείσαι κάπου με «ημιαπασχόληση» και μάλιστα κακοπληρωμένη, ενώ ανέχεσαι στωικά τα απωθημένα του κάθε «αφεντικού», και όχι εργοδότη, γιατί φοβάσαι μην χάσεις τα ψίχουλα μεροκάματου που σου δίνει, σου στερεί την απαραίτητη Οργή που χρειάζεσαι για να Επιχειρήσεις κάτι δικό σου και να γίνεις Κύριος του Εαυτού σου.
Το να τρως ό,τι να’ ναι, δεν σημαίνει πως τρέφεσαι και σωστά…
Το να «πηδάς» όποιον κάτσει, δεν σημαίνει πως κάνεις έρωτα…
Το να δουλεύεις μεροκάματο επιβίωσης, δεν σημαίνει πως εργάζεσαι για καλύτερη ποιότητα ζωής…
Η ΘΕΛΗΣΗ εξασκείται από την ΑΝΑΓΚΗ…
όποιος «βολεύεται» με ξεροκόμματα και ψίχουλα από Θυέστεια γεύματα της ίδιας του της σάρκας…
δεν θα γευθεί ΠΟΤΕ Λουκούλλεια γεύματα στο Συμπόσιο…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα