Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΧΟΡΤΑΣΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Ακούγεται σαν άλλο ένα κόλπο. Πώς μπορείς να χορτάσεις τρώγοντας λιγότερες θερμίδες;


Η έννοια της θερμιδικής πυκνότητας μιας τροφής μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις τώρα και μόνιμα. Ερευνητές που μελετούν την αίσθηση του χορτασμού, του κορεσμού δηλαδή, έχουν διαπιστώσει ότι τροφές με υψηλή θερμιδική πυκνότητα (πολλές θερμίδες ανά βάρος τροφής) αυξάνουν το σωματικό βάρος και την ποσότητα τροφής που τρώμε. Ετσι ενώ οι τηγανητές πατάτες ή μία πάστα έχουν υψηλή θερμιδική πυκνότητα, δεν δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού, εκτός αν φας μεγάλη ποσότητα. Σε αντίθεση με τροφές με χαμηλή θερμιδική πυκνότητα (όπως λαχανικά, φρούτα, άπαχο γάλα, όσπρια, σούπες και πρωτεΐνη) έχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά μας χορταίνουν και βοηθούν την απώλεια βάρους.

Πώς υπολογίζεις την πυκνότητα θερμίδων μιας τροφής:
* Κοιτάς την ετικέτα με τις διατροφικές πληροφορίες.
* Βρίσκεις την ποσότητα της μερίδας, στην οποία αναφέρονται οι θερμίδες.
* Αν οι θερμίδες είναι λιγότερες από τα γραμμάρια, τότε έχει χαμηλή θερμιδική πυκνότητα. Φάε ελεύθερα.

* Αν οι θερμίδες είναι περισσότερες έως και διπλάσιες από τα γραμμάρια, τότε έχει μέτρια θερμιδική πυκνότητα. Προσοχή στις ποσότητες που τρως.
* Αν οι θερμίδες είναι παραπάνω από διπλάσιες, τότε έχει υψηλή θερμιδική πυκνότητα. Παράδειγμα: Τα πατατάκια έχουν 500 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ενώ 100 γραμμάρια γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά έχουν 70 θερμίδες.

Δοκίμασε
* Να αρχίζεις το γεύμα σου με σαλάτα ή σούπα. Ετσι χορταίνεις αρκετά από την αρχή και δεν το παρακάνεις με τις υψηλής θερμιδικής πυκνότητας τροφές του κυρίως γεύματος.
* Διπλασίασε τα λαχανικά στα μαγειρευτά ή και στα σάντουιτς. Στα λαδερά βάλε πιο πολύ ντομάτα, στα σάντουιτς μπόλικο μαρούλι και ντομάτες, στα ζυμαρικά πολλές πιπεριές. Απόφυγε τις πατάτες και προτίμησε λαχανικά (όπως φασολάκια, σπανάκι, κουνουπίδι, μανιτάρια, κολοκυθάκια).
* Επίλεξε ψωμιά και δημητριακά που έχουν τουλάχιστον τρία γραμμάρια φυτικές ίνες ανά μερίδα. Τρώγοντας μεγαλύτερες ποσότητες από τροφές που δεν έχουν πολλές θερμίδες ικανοποιείς την πείνα σου κι αισθάνεσαι και καλύτερα μετά το γεύμα.


Αναδημοσίευση από menshealth

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα