Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Αν δείτε αυτόν τον κύκλο μανιταριών κάπου στο δάσος και μπείτε μέσα, θα διαπράξετε μεγάλο λάθος! - ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΝΕΡΑΪΔΩΝ!

A mushroom ring creating a circle on the grass. These rings were believed to be portals to the fairy realm, and areas of danger.

Για χιλιάδες χρόνια πιστευόταν πως η ξαφνική εμφάνιση του κύκλου των μανιταριών, ήταν σημάδι απόκοσμης παρουσίας ή προειδοποίηση των σκοτεινών δυνάμεων. Έτσι δημιουργήθηκε ο θρύλος πως ο κύκλος αυτός είναι μια "πύλη" που οδηγεί στο βασίλειο των νεράϊδων και των ξωτικών. Για κάποιους άλλους το συναπάντημα αυτό είναι μεγάλη τύχη και καλός οιωνός.

Οι κύκλοι των μανιταριών είναι γνωστοί σε όλη την Ευρώπη. Στις γαλλικές παραδόσεις αναφέροντο σαν "δαχτυλίδια των μάγων" ενώ στις γερμανικές σαν "δαχτυλίδια των μαγισσών". Στις αγγλικές, σκανδιναβικές και κελτικές παραδόσεις εκφράζονταν οι πεποιθήσεις πως οι δακτύλιοι αυτοί προκλήθηκαν από τους χορούς των νεράιδων ή των ξωτικών. Τα γεγονότα αυτά ελάμβαναν χώραν κυρίως σε φεγγαρόλουστες βραδιές και η ξαφνική εμφάνιση των δακτυλίων το πρωί ήταν απόδειξη για τον χορό που προηγήθηκε το βράδυ εκεί.

Στη Σκωτία πίστευαν πως οι νεράιδες κάθονται στα μανιτάρια και τα χρησιμοποιούν σαν πίνακες για τα πανηγύρια τους, ενώ στην Ουαλία πίστευαν ότι τα μανιτάρια τα χρησιμοποιηούσαν ως ομπρέλες ή ξαπλώστρες. Ακόμη και τώρα στην Ουαλλία λέγεται ότι οι δακτύλιοι
κρύβουν από κάτω τους ένα ολόκληρο υπόγειο χωριό των νεράιδων. Η ουαλλική λαογραφία θεωρεί επίσης πως τα δαχτυλίδια καθορίζουν θέσεις γονιμότητας και τύχης, και ισχυρίζονται ότι οι καλλιέργειες γύρω τους και η σίτιση των ζώων θα πάνε καλά.
Σε αντίθεση, οι ολλανδικοί θρύλοι θεωρούν πως η εμφάνιση του κύκλου είναι προειδοποίηση ότι δεν θα πάει καλά η σοδειά και πως το κέντρο του δακτυλίου προκλήθηκε από το διάβολο που τοποθέτησε την καρδάρα με το γάλα του εκεί.
Η αυστριακές παραδόσεις θεωρούν πως οι δράκοι προκάλεσαν τα δαχτυλίδια αυτά για να πλήξουν την περιοχή, έτσι ώστε μόνο δηλητηριώδη μανιτάρια θα βλαστούν για επτά χρόνια εκεί, ενώ η γαλλική λαογραφία πιστεύει πως οι παράξενο κύκλοι φρουρούνται από γιγάντιους φρύνους που θα καταραστούν όποιον μπει στο δαχτυλίδι.
Αν τολμήσετε και μπείτε σε ένα από τα δαχτυλίδια αυτά, θα πεθάνετε νέοι ή θα γίνετε αόρατοι στο θνητό κόσμο ή θα μεταφερθείτε στο βασίλειο των νεράιδων. Μπορεί επίσης να χάσετε και ένα από τα μάτια σας για την ανοησία σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα αναγκαστείτε να χορεύετε γύρω από τον κύκλο μέχρι να πεθάνετε από εξάντληση ή τρέλα!

Nicos Kastanias
Αναδημοσίευση από ancient-origins

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα