Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Πώς να κάνετε την κουζίνα σας πιο οργανωμένη και πρακτική

Η κουζίνα είναι ίσως ένα από τα πιο «απασχολημένα» δωμάτια του σπιτιού. Εκεί μαγειρεύει η νοικοκυρά, μαζεύεται όλη η οικογένεια να φάει γύρω απ’ το τραπέζι και είναι ίσως το πιο αγαπημένο δωμάτιο… συζητήσεων όταν η μαμά προσκαλεί την φίλη της για να πιουν καφέ. Ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται τόσο πολύ είναι απαραίτητο να είναι πρακτικό και λειτουργικό για τους ιδιοκτήτες του.
Πώς να κάνετε την κουζίνα σας πιο οργανωμένη και πρακτική
Είτε έχετε μικρή κουζίνα που ακόμα και κάθε εκατοστό μετράει είτε θέλετε να την οργανώσετε έξυπνα, αν εφαρμόσετε τις παρακάτω ιδέες θα κάνετε την πολύωρη –ίσως- παραμονή σας σ’ αυτήν πολύ πιο εύκολη. Εμπνευστείτε και πιάστε δουλειά!

1. Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους

Κρατήστε άδειο τον πάγκο για να μην χρειάζεται να κάνετε χώρο κάθε φορά που θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε, εκμεταλλευόμενη τον τοίχο. Στερεώστε ένα κουρτινόξυλο στο οποίο θα κρεμάσετε γερούς γάντζους και σιδερένια, ανοιχτά ραφάκια, στα οποία θα τοποθετήσετε όλα τα βάζα που τώρα καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην άκρη της κουζίνας σας. Εναλλακτικά, προμηθευτείτε μία αντίστοιχη, «έτοιμη» κατασκευή του εμπορίου. 
 

2. Μαγνητικά βάζα για τα μπαχαρικά σας 

Χρησιμοποιήστε βάζα που κολλάνε με μαγνήτη για τα μπαχαρικά σας και εξοικονομήστε ακόμα περισσότερο χώρο. Μπορείτε να τα κολλήσετε σε οποιαδήποτε επιφάνεια σας βολεύει.

3.  Πιατοθήκη για τα καπάκια των τάπερ

Επειδή το πώς χάνονται τα καπάκια των τάπερ παραμένει ακόμα ένα άλυτο μυστήριο για κάθε νοικοκυρά, μια απλή λύση θα σας γλυτώσει από πολύ κόπο: να τα οργανώσετε σε πιατοθήκες μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας.

4. Κολλήστε… ράφια στο ψυγείο σας

Προμηθευτείτε με πλαστικά ράφια και μαγνήτες και κολλήστε τα στο πλάι του ψυγείου. Γεμίστε τα με βαζάκια ή οποιαδήποτε μικροαντικείμενο χρησιμοποιείτε συχνά.

5. Οι θήκες των περιοδικών για τις κονσέρβες

Βάλτε τάξη στα ντουλάπια σας και αποθηκεύστε «ξαπλωτά» τις κονσέρβες μέσα στους θήκες περιοδικών και αρχείων που κρατάτε στο γραφείο σας.

Εκτός αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αντίστοιχο είδος οργάνωσης γραφείου για αποθηκευτικό χώρο στα ντουλάπια σας.

6. Κρεμάστρα για τα κολωνάτα ποτήρια

Αν δεν έχετε αρκετό χώρο στα ντουλάπια, προτιμήστε να κρεμάσετε τα ποτήρια του κρασιού σε μια μεταλλική κρεμάστρα. Εκτός του ότι είναι μια έξυπνη συμβουλή για να μην τα κρατάτε ανακατεμένα με τα υπόλοιπα, πρόχειρα ποτήρια, είναι μια πρωτότυπη διακοσμητική πινελιά για την κουζίνα σας.

7. Πάγκος πάνω απ’ τον νεροχύτη

Μην αφήνετε ανεκμετάλλευτο ακόμα και τον… εναέριο χώρο του νεροχύτη σας. Αγοράστε ένα μεγάλο δίσκο κοπής στις σωστές διαστάσεις για να στηρίζεται στις άκρες του νεροχύτη. Εναλλακτικά, βρείτε online μια κατασκευή με σουρωτήρι που θα εξοικονομήσει σημαντικό χώρο.

8. Κρεμάστε τα διάφορα gadgets και εξαρτήματα σε πλαστικά γαντζάκια

Τα εξαρτήματα του μίξερ, τους αναδευτήρες ή όποια άλλα σκεύη μπερδεύονται με τα υπόλοιπα κουζινικά σας, με αποτέλεσμα στο τέλος να τα χάνετε, «κρύψτε» τα στα ντουλάπια κρεμώντας τα σε πλαστικά γαντζάκια.

9. Μανταλάκια για τα πετσετάκια της κουζίνας

Χρησιμοποιώντας ταινία διπλής όψης, κολλήστε τα μανταλάκια στον τοίχο ή σε κάποιο ντουλάπι και «γαντζώστε» τα πετσετάκια που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

10. Βάλτε κρεμαστά ράφια μέσα στα ντουλάπια

Δημιουργήστε σχεδόν διπλάσιο χώρο στα ντουλάπια σας, προσθέτοντας πανεύκολα κρεμαστά ράφια. Αγοράστε τα online από εδώ

11. Ραφάκι πάνω απ’ τον νεροχύτη

Τοποθετήστε ένα επιπρόσθετο ράφι πάνω απ’ τον νεροχύτη σας στο οποίο θα τοποθετείτε όλα τα απαραίτητα για την καθαριότητά του ή για το μαγείρεμά σας.

12. Συνδετήρες για τις συσκευασίες και το… σφουγγάρι σας

Κρεμάστε ένα μεταλλικό κοντάρι στα ντουλάπια, περάστε γάντζους από μέσα και από εκεί κρεμάστε όλες τις ανοιχτές συσκευασίες που μέχρι πρότινος δεν ξέρατε πώς να τις κρατήσετε αεροστεγείς, με μεταλλικούς συνδετήρες.
Κρατήστε ακόμη έναν για να «γραπώσετε» μ’ αυτόν το σφουγγάρι που μ’ αυτόν τον τρόπο θα στεγνώνει πιο γρήγορα και δεν θα απορροφά υγρασία.

13. Παλέτα πολυεργαλείο


Τα καφάσια είναι γνωστά για τις… πολλαπλές χρήσεις τους. Εκμεταλλευτείτε τα ακόμα και στην κουζίνα, κρεμώντας το στον τοίχο και χρησιμοποιώντας το ως έναν κάθετο πάγκο. Κρεμάστε μαγειρικά σκεύη, κουτάλες, ακόμα και ράφια και φτιάξτε μια ακόμα αποθηκευτική επιφάνεια στον τοίχο σας.
Αναδημοσίευση από mama365
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα