Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Νέα στοιχεία για τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ανατρέπουν τα δεδομένα

Είναι ένα από τα πολυτιμότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Το μοναδικό από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας που σώζεται στις μέρες μας, αλλά και το παλαιότερο απ' όλα...
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας αποτελεί ένα... θαύμα βγαλμένο από την μεγαλοπρέπεια της ανθρώπινης ευφυίας. Καθρεφτίζει τον μοναδικό πολιτισμό των αρχαίων Αιγυπτίων. Φτιαγμένη πριν από 4.500 χρόνια, με ύψος που ξεπερνάει τα 146 μέτρα και τετράγωνη βάση ύψιστης ακρίβειας, η πυραμίδα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης διαφόρων... τρελών σεναρίων.

Πώς κατάφεραν οι άνθρωποι να χτίσουν το θεόρατο κτίριο που συνολικά ζυγίζει 6 εκατομμύρια τόνους; Η απάντηση δεν έχει δοθεί και πιθανότατα να μην δοθεί ποτέ. Γεγονός που αφήνει περιθώρια για πάσης φύσεως θεωρίες συνωμοσίας. Ακόμα και οι... εξωγήινοι έχουν ακουστεί ως πιθανή εξήγηση, πίσω από την αψεγάδιαστη αρτιότητα της τετραγωνικής βάσης.

Μια ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον μηχανικό Glen Dash, σε συνεργασία με τον αιγυπτιολόγο Mark Lehner, προσπάθησε να επιβεβαιώσει τις «τέλειες» διαστάσεις της Μεγάλης Πυραμίδας, ανακαλύπτοντας ένα ανατρεπτικό στοιχείο για αυτήν.

Οι δύο πλευρές της πυραμίδας δεν είναι ίσες! Φυσικά, η μεταξύ τους διαφορά δεν είναι παρά λίγα μόλις εκατοστά. Για την ακρίβεια, η ανατολική πλευρά εκτιμήθηκε μεταξύ 230,295 - 230,373 μέτρων, ενώ η δυτική πλευρά ήταν περίπου 230,378 - 230,436 μέτρα. Η δυτική πλευρά μπορεί να είναι ακόμα και 14 εκατοστά μεγαλύτερη από την ανατολική. Μέγεθος που είναι εξαιρετικά μικρό, αν αναλογιστούμε τις συνολικές διαστάσεις, αλλά και την εποχή που οικοδομήθηκε το κτίριο. Είναι απορίας άξιο, αν σήμερα θα είχαμε καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα.

Γιατί όμως οι επιστήμονες εκτίμησαν τα μήκη, αντί να χρησιμοποιήσουν την εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν για να τα μετρήσουν με μέγιστη ακρίβεια; Η μέτρηση των πλευρών δεν είναι απλή υπόθεση, αφού με την πάροδο των χρόνων το εξωτερικό της έχει μεταβληθεί.



Όταν χτίστηκε, η πυραμίδα ήταν επενδεδυμένη με ένα εξωτερικό περίβλημα ασβεστόλιθου. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, το εξωτερικό περίβλημα «γδύθηκε» για χρήση σε άλλα κτιριακά έργα και άφησε την πυραμίδα όπως τη βλέπουμε τώρα. Κάπως έτσι, η πυραμίδα άρχισε να γίνεται ανομοιόμορφη, κρύβοντας τις ελάχιστες ατέλειες της πίσω από την φθορά του χρόνου. Οι επιστήμονες κατάφεραν να βρουν 84 σημεία από τα αρχικά όρια της πυραμίδας, σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εκτίμηση τους.

Τα 14 εκατοστά όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανά να απομυθοποιήσουν το αριστούργημα του αιγυπτιακού πολιτισμού. Αντιθέτως, αυτό που κάνουν με απόλυτη επιτυχία είναι να υπερτονίσουν την άθλο των Αιγυπτίων. Να δείξουν πως η πυραμίδα δεν είναι κάτι «τέλειο», κάτι «θεϊκό», κάτι... ασύλληπτο από τον ανθρώπινο νου ή ακατόρθωτο για τα ανθρώπινα χέρια. Είναι απλώς ένα υπερβολικά «καλό» κτίριο, που σαν κάθε τι άλλο περιέχει την ελάχιστη ατέλεια. Το τρανότερο παράδειγμα της άνθισης του ανθρώπινου πολιτισμού.


Πηγή: iefimerida


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα