Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Κεραυνός τραυματίζει 71 άτομα σε συναυλία “θυμίζει” το Woodstock που ψέκασαν για να βρέξει!

rock-am-ring.jpg

Σε… φεστιβάλ καταιγίδας και λάσπης μετατράπηκε το Σάββατο ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ χέβι μέταλ της Γερμανίας, ενώ 71 άνθρωποι τραυματίστηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής από πτώση κεραυνού
Εν όψει νέων σφοδρών βροχοπτώσεων, οι διοργανωτές του Rock Am Ring αναγκάστηκαν να διακόψουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ για περίπου πέντε ώρες και να στείλουν τους 90.000 θεατές σε σκηνές και αυτοκίνητα, ώστε να βρουν ασφαλές καταφύγιο.



«Ήταν πολύ δυνατή η καταιγίδα. Συνέβη πολύ γρήγορα, βλέπαμε τις αστραπές και δύο λεπτά μετά τον κεραυνό. Μετά σταμάτησε και μετά ξανά έπεσε ο κεραυνός 20 μέτρα πιο πέρα. Ήταν άσχημο», λέει ένας εκ των θεατών, ενώ μια γυναίκα σημειώνει πως: «Εκεί που στεκόμουν δεν σκέφτηκα πως θα ήταν τα πράγματα τόσο άσχημα, ότι θα ήταν πραγματικά τόσο δυνατό. Μόλις μάθαμε το πρωί τι έγινε, επικράτησε πανικός. Κανείς δεν σκεφτόταν ότι υπήρχε τόσο μεγάλος κίνδυνος».
Ανάλογο περιστατικό έγινε και πέρυσι στο ίδιο φεστιβάλ, όταν πάνω από 30 άτομα τραυματίστηκαν από κεραυνό και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Τροποποίηση Καιρού με σπορά νεφών στο Woodstock το 1969

Κάποιοι κάνουν λόγο για… «επανάληψη» του Woodstock.
Σπορά των νεφών αναφέρθηκε στο Ντοκιμαντέρ που αφορούσε τη συναυλία του Woodstock Music & Art Fair, στο Μπέθελ, Νέα Υόρκη.
Ήταν Κυριακή 17 Αυγούστου του 1969. Δύο άνδρες ισχυρίζονται στο κινηματογραφικό συνεργείο του “Woodstock” ότι είδαν αεροπλάνα σποράς των νεφών τα οποία προκάλεσαν την καταιγίδα.


Οι εκδηλώσεις διακόπηκαν για αρκετές ώρες
Το ντοκιμαντέρ Woodstock, σε σκηνοθεσία Michael Wadleigh και επεξεργασία των Thelma Schoonmaker και Martin Scorsese κυκλοφόρησε το 1970.http://www.imdb.com/title/tt0066580/
Η Οπλοποίηση Καιρού είναι η χρήση τεχνικών τροποποίησης του καιρού, όπως η σπορά νεφών κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Έκτοτε τα μέσα και οι τεχνικές έχουν εξελιχθεί.
Μια σύμβαση για την απαγόρευση της στρατιωτικής ή άλλης εχθρικής χρήσης των περιβαλλοντικών τεχνικών Τροποποίησης Καιρού (Γενεύη: 18 Μάη 1977, τέθηκε σε ισχύ: πέμπτης Οκτώβρη του 1978) απαγορεύει την «ευρεία, μακροχρόνια ή με πολύ σοβαρές επιπτώσεις χρήση της, όπως της μαζικής καταστροφής, βλάβης ή ζημίας».
Ωστόσο, έχει υποστηριχθεί ότι επιτρέπει την “τοπική, μη-μόνιμων αλλαγών”. Πριν από τη Σύμβαση της Γενεύης, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο στον πόλεμο του Βιετνάμ, υπό την αιγίδα της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ – Επιχείρηση Popeye.
Μια ερευνητική εργασία που γράφτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1996 – Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025– για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας εικάζει σχετικά με τη μελλοντική χρήση της νανοτεχνολογίας για την παραγωγή «τεχνητού καιρού», με τη χρήση της νανοτεχνολογίας.

rock-am-ring3-667x500.jpg
Οι τεχνολογίες για την τροποποίηση καιρού που περιγράφονται στο αταξινόμητη ακαδημαϊκό έγγραφο, γράφτηκε από μια ομάδα φοιτητών δόκιμων-αξιωματικών της αεροπορίας, ως «πολλαπλασιαστής δυνάμεων με τεράστια δύναμη που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε όλο το φάσμα των περιβαλλοντικών πολέμων».

Αναδημοσίευση από allnewz

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα