Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

6.000 ΒΑΘΜΟΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 150 ΕΚ. ΧΛΜ


Ο ήλιος βασιλεύει, λέει ο μαλάκας ο άνθρωπος. Το ηλιοβασίλεμα, λέει. Δεν λέει ο βασιληάς ήλιος, ο κυρίαρχος ήλιος, ο επικυρίαρχος ήλιος αυτός που τα κρίνει και τα αποφασίζει όλα, τα πάντα όλα. Ο ήλιος ανατέλλει, λέει, ο ήλιος δύει. Όχι, κύριε. Ο ήλιος δεν κινείται, δεν γυρίζει, δεν βολτάρει.
Ο άνθρωπος, όμως, πάντα θεωρούσε ότι αυτός είναι το κέντρο του κόσμου. Η εξουσία του σύμπαντος. Λάθος, κύριε. Άμα τραβήξει το διακόπτη ο ήλιος, τελείωσες. Έσβησες. Δεν υπάρχεις. Εξαρτάσαι από τον Ύψιστο, εννοώ τον ήλιο, όχι Εκείνος από εσένα. Γι αυτό κάποιοι μαλάκες αρχαίοι λαοί είχαν για Θεό τον ηλιάτορα, τον αληθινό αυτοκράτορα της γης και του γαλαξία.
Δυο κουβέντες σήμερα, 21 Ιουνίου, που είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου η μεγαλύτερη νύχτα, κοντά στις 14,5 ώρες. Λόγω του θερινού ηλιοστασίου. Άλλη λανθασμένη ονοματοδοσία στο φαινόμενο.
Πιο σωστά αποκαλείται ''ηλιοτρόπιο''. Όταν λες Ηλιοστάσιο, λες ότι ο ήλιος...
στέκεται κάποια στιγμή, όχι στους αιώνες των αιώνων. Λένε, όμως, ηλιοστάσιο θερινό και χειμερινό όταν ο άξονας της Γης στην τροχιά της μία φορά το χρόνο έχει στραφεί όσο γίνεται κοντά ή, μακρυά από τον Ήλιο.
Mε την ευκαιρία δυο «πραγματάκια» για τον βασιληά. Ο Ήλιος έχει 109 φορές μεγαλύτερη διάμετρο από τη Γη, 1,4 εκ. χιλιόμετρα. Βρίσκεται περίπου σε απόσταση 150 εκ. χλμ. από τη Γη. Μόνο στην επιφάνεια του Ήλιου, όχι στον πυρήνα του κέντρου του, η θερμοκρασία υπολογίζεται σε 6.000 βαθμούς Κελσίου.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα