Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Ευτυχισμένα ζευγάρια: η μυστική συνταγή των 10 υλικών

Ευτυχισμένα ζευγάρια: η μυστική συνταγή των 10 υλικών

Τι κάνει τα ζευγάρια ευτυχισμένα; Τι είναι ευτυχία στην σχέση; Ποια είναι τα συστατικά μιας επιτυχημένης συνταγής;
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα υλικά είναι απλά, εύκολα μπορεί να τα εντοπίσει κανείς, εύκολα να τα αποκτήσει. Υπάρχει όμως μια μεγάλη δυσκολία, συχνά ανυπέρβλητη: H εκτέλεση της συνταγής! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο….

Τι χρειάζεται ένα ζευγάρι για μια καλή και ισορροπημένη σχέση:

Αγάπη, κατανόηση, εμπιστοσύνη, υπομονή, υποχωρητικότητα, υποστήριξη, σεξουαλικότητα, ερωτισμός, ανανέωση… αν υπάρχουν και λίγα χρήματα ακόμη καλύτερα, αλλά γίνεται και χωρίς αυτά.
Η δυσκολία έγκειται στην πρόσμιξη των υλικών, όχι τόσο στη δοσολογία. Τις δόσεις μην τις τσιγκουνεύεστε: ρίξτε άφθονες ποσότητες -όσο περισσότερο , τόσο καλύτερα. Τι να προσέξει κανείς μήπως παραπέσει -την αγάπη, τον έρωτα, την εμπιστοσύνη ή την κατανόηση; Μην φοβάστε τα υλικά, δώστε άφοβα! 

Να επαναλάβουμε ότι η δυσκολία βρίσκεται στην πρόσμιξη, στη χημεία και πρωταρχικά, στην διαθεσιμότητά τους. Γιατί βασική προϋπόθεση για την επιτυχή εκτέλεση της "συνταγής", είναι η αμοιβαιότητα στη διαθεσιμότητα. Αλλιώς αργά ή γρήγορα θα "κόψει". 
Αντιθέτως, για να "δέσει", χρειάζονται ισόποσες ή έστω μερικές ισόποσες δόσεις των άνωθεν υλικών. Χρειάζεται υπομονή στο ανακάτεμα, αφήστε τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του….
Μην βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα, παρά μόνο αν ξέρετε ότι δεν θέλετε καν να δοκιμάσετε. Τότε μπορείτε άφοβα να παραιτηθείτε της προσπάθειας. Διαφορετικά συνεχίστε το ανακάτεμα. Η αλληλεπίδραση των υλικών του άλλου έχει να σας μάθει πολλά…
Η συνταγή της ευτυχίας στις σχέσεις είναι σχετικά απλή. Η εκτέλεση είναι δύσκολη (εξαιρούνται τα fast και junk food!).
Πώς να συγκριθεί όμως η νοστιμιά ενός καλομαγειρεμένου σπιτικού φαγητού με κάτι πρόχειρο απ' έξω…..;
Γιάννης Ξηντάρας
Ψυχολόγος - Οικογενειακός Σύμβουλος
Αναδημοσίευση από pathfinder
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα