Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Πώς να χτίζεις εμπιστοσύνη

post-268

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι νακρατάς τις υποσχέσεις σου και να μένεις πιστή στις δεσμεύσεις σου».
«Έχεις ακούσει ποτέ την ιστορία του ξυλουργού που πλησίαζε να βγει στη σύνταξη;» συνέχισε ο Τζούλιαν.
«Όχι, δεν νομίζω».
«Ήταν λοιπόν έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί αφού για πολλά χρόνια ήταν αφοσιωμένος στην καριέρα του, χτίζοντας σπίτια με μεράκι. Όταν στην αρχή της λαμπρής του σταδιοδρομίας άρχισε να συνεργάζεται με έναν επιφανή εργολάβο, του ζητήθηκε να δώσει μια πολύ σοβαρή υπόσχεση».
«Τι υπόσχεση;»
«Ο ξυλουργός έπρεπε να υποσχεθεί στον εργολάβο ότι κάθε σπίτι που αναλάμβανε να χτίσει θα το αντιμετώπιζε σαν να ήταν το σημαντικότερο έργο που είχε αναλάβει ποτέ. Έπρεπε να υποσχεθεί πως θα έχτιζε κάθε σπίτι με αφοσίωση, φροντίδα και αγάπη.
Όταν ο ξυλουργός ήταν πια έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί, πήγε στο γραφείο του αφεντικού του για να του πει ότι το σπίτι που είχε μόλις τελειώσει, ήταν το τελευταίο που θα έφτιαχνε. Το αφεντικό είπε πως λυπόταν που θα έφευγε και τον ρώτησε αν μπορούσε να του κάνει μια τελευταία χάρη. «Θέλω να μου χτίσεις ένα τελευταίο σπίτι και μετά μπορείς να φύγεις», είπε το αφεντικό. Ο ξυλουργός που σεβόταν πολύ το αφεντικό του, συμφώνησε και άρχισε να χτίζει αμέσως το σπίτι. Όμως, σε αντίθεση με όλα τα άλλα σπίτια που είχε χτίσει μέχρι τότε, δεν χρησιμοποίησε όλο του το μεράκι και έκανε προχειροδουλειές για να τελειώσει το έργο σε χρόνο ρεκόρ και να μπορέσει επιτέλους να σταματήσει τη δουλειά. Τα έκανε όλα άρπα κόλλα, χρησιμοποιώντας κατώτερα υλικά, και βιαζόταν να ολοκληρώσει το έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
«Αθέτησε δηλαδή τη υπόσχεσή που είχε δώσει στην αρχή», διέκοψα εγώ, απορροφημένη από την ιστορία που διηγιόταν ο Τζούλιαν.
«Ναι, Κάθριν, όντως», συνέχισε ο Τζούλιαν. «Σε μερικές βδομάδες το σπίτι ήταν έτοιμο και ο ξυλουργός ενημέρωσε το αφεντικό του ότι τελείωσε. «Σ’ ευχαριστώ για τη χάρη που μου έκανες», είπε ευγενικά στον ξυλουργό. Έπειτα το αφεντικό του έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού και είπε: «Αυτά είναι για σένα. Το σπίτι που μόλις έχτισες είναι το αποχαιρετιστήριο δώρο σου για όλα αυτά τα χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης». Ο ξυλουργός έμεινε εμβρόντητος. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως το σπίτι που μόλις είχε χτίσει ήταν δικό του. Αν το ήξερε, θα είχε βάλει όλο του το μεράκι».
«Ποπό. Φανταστική ιστορία».
«Όπως είδες, ο ξυλουργός δεν κράτησε τη σημαντικότερή υπόσχεση που είχε δώσει στον εργοδότη του και στον εαυτό του, δηλαδή ότι θα δούλευε πάντα με μεράκι και πραγματική μαεστρία. Και επειδή αθέτησε τη σημαντικότερή του υπόσχεση, κατέληξε να ζει στο μόνο κακοφτιαγμένο σπίτι που έχτισε ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή μας. Όταν αθετούμε τις υποσχέσεις μας, καταλήγουμε να ζούμε κάτω από δυσάρεστες συνθήκες που δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι με τις πράξεις μας».
Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ
ROBIN SHARMA
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα