Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι τρελαίνονται για τη Ζούμπα;

Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι τρελαίνονται για τη Ζούμπα; Επειδή η Ζούμπα γυμνάζει ολόκληρο το σώμα. Πέρα από το ότι καίει θερμίδες, βελτιώνει επίσης την ισορροπία, το ρυθμό και το συντονισμό σας ενώ γυμνάζει τα πόδια, τους βραχίονες και τους κοιλιακούς σας.
Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι τρελαίνονται για τη Ζούμπα;
Έχετε ακούσει για τη Ζούμπα; Πιθανότατα έχετε τουλάχιστον ακούσει αυτή τη λέξη ή ίσως έχετε κάποια ιδέα για το τι είναι. Όμως αυτό που μπορεί να μην ξέρετε είναι το γιατί τόσοι άνθρωποι σήμερα τρελαίνονται για τη Ζούμπα καθώς και το πόσο μπορεί να ωφεληθεί το σώμα και ο νους σας αν κάνετε τακτικά Ζούμπα.
Τα μαθήματα Ζούμπα έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και αποτελούν ένα θαυμάσιο τρόπο άσκησης και αδυνατίσματος.
Αν δεν γνωρίζετε ήδη τι είναι η Ζούμπα ή ποιες είναι οι ωφέλειές της, μην παραλείψετε τις πληροφορίες του σημερινού άρθρου.

Τι είναι η Ζούμπα;

Η Ζούμπα είναι ένα μείγμα λατινοαμερικανικής μουσικής, όπως σάλσα, μερένγκε, μπατσάτα και φλαμένκο, που συνδυάζει την άσκηση, το χορό και τη διασκέδαση σε μια μοναδική εναλλακτική για καλή φυσική κατάσταση και αδυνάτισμα.
Πρόκειται για μια ρουτίνα ασκήσεων που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες -σε παιδιά και ηλικιωμένους- σε άνδρες και γυναίκες.
Αν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε αυτή τη νέα μορφή άσκησης, δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλη σωματική δύναμη ή να κάνετε κάποια ειδική προετοιμασία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αρκετός συντονισμός ώστε να ακολουθείτε τις κινήσεις.
2-mathima-zoumpa
Αν κάνετε Ζούμπα τακτικά, θα καταφέρετε να πετύχετε μείωση του σωματικού σας λίπους και θα δείτε αποτελέσματα από τον πρώτο κιόλας μήνα.
Και το καλύτερο με τη Ζούμπα είναι ότι, πέρα από το ότι καίει θερμίδες, γυμνάζει ολόκληρο το σώμα σας, βελτιώνοντας την ισορροπία, το ρυθμό και το συντονισμό σας, ενώ δυναμώνει τους βραχίονες, τα πόδια και τους κοιλιακούς σας.
Είστε έτοιμοι να μάθετε όλες τις ωφέλειες;

Οι ωφέλειες της Ζούμπα
Όπως κάθε άλλο είδος άσκησης που βασίζεται στην αεροβική, οι ωφέλειες της Ζούμπα για το σώμα σας είναι πολυάριθμες.
Δεδομένου ότι είναι ένας διασκεδαστικός και μοναδικός τρόπος άσκησης, πολλές εκστρατείες κατά του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας προωθούν τη Ζούμπα ως τη νέα καλύτερη φίλη σας για να αρχίσετε να κινείστε.

Καύση θερμίδων

Συνδυάζοντας διάφορα είδη κινήσεων που κάνουν ολόκληρο το σώμα σας να συμμετέχει, κάθε μάθημα Ζούμπα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε μέχρι και 800 θερμίδες. Φυσικά ο αριθμός αυτός διαφέρει ανάλογα με τη διάρκεια του μαθήματος και το πόσο υψηλός είναι ο μεταβολισμός σας.
Σε κάθε περίπτωση, ένα μάθημα Ζούμπα την ημέρα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πολύ γρήγορα.

Ενδυνάμωση του σώματος
3-gymnasmena-podia
Ο ρυθμός της μουσικής και οι αεροβικές κινήσεις του σώματός σας βοηθούν στη σμίλευση, στην τόνωση και στην ενδυνάμωση των βραχιόνων, των ποδιών, των γλουτών και των κοιλιακών σας.

Είναι διασκεδαστική
Ένας από τους στόχους της Ζούμπα είναι να σας βγάλει από τη βαρετή ρουτίνα ασκήσεών σας και να σας κάνει να περάσετε καλά. Αυτή η μορφή άσκησης αλλάζει εντελώς την παραδοσιακή εικόνα της προπόνησης, κάνοντάς σας να φτάσετε σε μια καλύτερη σιλουέτα χορεύοντας.

Σας φτιάχνει τη διάθεση
Όπως και οι άλλες μορφές άσκησης, η Ζούμπα προκαλεί την έκκριση ενδορφινών, ορμονών που προάγουν την αυτοεκτίμηση και την ευτυχία σας.
Οι ευχάριστοι ρυθμοί που απαιτούν καλό συντονισμό για να χορέψετε απομακρύνουν επίσης κάθε αρνητική ενέργεια. Μόλις το μάθημά σας τελειώσει, θα έχετε μια γενική αίσθηση ευεξίας.

Καταπολέμηση του άγχους
4-katapolemisi-aghous
Οι χορευτικές κινήσεις, ο ρυθμός, τα τραγούδια και η αεροβική άσκηση της Ζούμπα συνεισφέρουν στην έκκριση ορμονών που καταπολεμούν το άγχος. Ένα μάθημα Ζούμπα μετά από μια δύσκολη μέρα θα σας χαλαρώσει, βελτιώνοντας τη συναισθηματική σας υγεία.
Μείωση της παραγωγής γαλακτικού οξέος
Όταν συσσωρεύεται γαλακτικό οξύ στους μυς σας μετά την άσκηση, μπορεί να προκληθεί μια αίσθηση καψίματος. Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος Ζούμπα, ωστόσο, μπορείτε να πείτε αντίο σε αυτό το πρόβλημα, επειδή η παραγωγή γαλακτικού οξέος στην πραγματικότητα μειώνεται.

Είναι εξαιρετική για όλες τις ηλικίες
5-oles-oi-ilikies
Άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να χαρούν ένα μάθημα Ζούμπα. Μάλιστα, υπάρχουν επίπεδα και ρουτίνες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και φυσικών καταστάσεων.

Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν
Αν δεσμευτείτε απέναντι στο να κάνετε τακτικά μαθήματα Ζούμπα, θα καταπολεμήσετε το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία. Επιπλέον θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα πολύ γρήγορα, κάτι που θα σας κινητοποιεί να πηγαίνετε στο επόμενο μάθημα.

Είναι μια κοινωνική δραστηριότητα
Η Ζούμπα σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους και να κάνετε φίλους. Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις έχουν πλέον μαθήματα με δέκα ή περισσότερους μαθητές σε κάθε αίθουσα και ο αριθμός τους αυξάνεται. Αν όμως δεν έχετε χρόνο για μαθήματα, μπορείτε φυσικά να κάνετε Ζούμπα και στο σπίτι σας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα