Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΕΧΕΤΕ ΒΑΣΑΝΑ?? ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΚΟ ΚΑΡΜΑ – ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ?? ΝΑΙ, ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ – Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ? – ΝΑΙ, ΚΑΙ Ο ΚΡΙΣΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕ – ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΞΙΛΕΩΣΗ –ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ?? – ΔΙΑΒΑΣΤΕ


«Είναι γραμμένο στη Βίβλο (στο Βασιλειών Β’ ή Δ’, Β:24) ότι ένα πλήθος παιδιών χλεύασε τον προφήτη Ελισαίο. Τότε αυτός “τα καταράστηκε στο όνομα του Κυρίου, και ιδού βγήκαν δύο θηλυκές αρκούδες από τον δρυμό και κατασπάραξαν απ’ αυτά σαράντα δύο παιδιά”. Ως προφήτης του Θεού, ο Ελισαίος ενήργησε ως όργανό Του. Η κατάρα ήταν καρμικά εντεταλμένη μέσω του νόμου του Θεού, επομένως ο Ελισαίος δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι προκάλεσε τον ακρωτηριασμό των παιδιών. Υπέφεραν εξαιτίας της αχρειότητάς τους, τη συσσώρευση των λανθασμένων σκέψεων και πράξεων των προηγούμενων ζωών. Ο φαινομενικά παιδιάστικος χλευασμός ήταν η έγκαιρη καρποφορία της παλιάς φαυλότητάς τους, η οποία επέσπευσε την αναπόφευκτη συνέπειά της. Η “κατάρα” που προήλθε από τον Ελισαίο ως όργανο του Θεού ήταν το “ρεύμα υψηλής τάσης” της πνευματικής του δόνησης, που λειτούργησε χωρίς εγωιστική πρόθεση να κάνει κακό.
»Αν ένας άνθρωπος αγνοήσει την προειδοποίηση να μην ακουμπήσει ένα γυμνό ηλεκτροφόρο σύρμα και πάθει ηλεκτροπληξία, δεν φταίει το ηλεκτροφόρο σύρμα για τον θάνατό του, αλλά η ανοησία του. Η ίδια αλήθεια ισχύει και στην περίπτωση των αχρείων παιδιών που χλεύασαν τον Ελισαίο. Είναι η ιστορία της εναντίωσης όλης της φαυλότητας στο ενάρετο θέλημα του Θεού: Η φαυλότητα τελικά προκαλεί την ίδια της την καταστροφή». – God Talks With Arjuna: The Bhagavad Gita (Ο Θεός μιλά με τον Αρτζούνα: Η Μπάγκαβαντ Γκίτα – δίτομο έργο του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, αδημοσίευτο)
Αν πράγματι, σύμφωνα με τις αφηγήσεις, κάποιοι κεραυνοβολήθηκαν ή τυφλώθηκαν ή πέθαναν όταν συνάντησαν το παιδί Ιησού, ήταν μέσω της προσταγής του που μετρίασε έτσι ένα μέρος από τις συνέπειες των φαύλων πράξεών τους στις προηγούμενες ζωές τους. Αντίστοιχα, τα παιδιά που χλεύασαν τον Ελισαίο σκοτώθηκαν από αρκούδες που πρόσταξε ο προφήτης να έρθουν από τα δάση, όχι ως μια οργισμένη πράξη, αλλά ως αναγνώριση μιας παρούσας αιτίας που έδωσε την ευκαιρία για την εξιλέωσή τους για φαύλες πράξεις του μακρινού παρελθόντος – η καρποφορία του νόμου του κάρμα, της αιτίας και του αποτελέσματος, του νόμου της δικαιοσύνης του Θεού.

Πράγματι, αναφέρεται στις Γραφές της Ινδίας ότι η καρμική δικαιοσύνη που αποδίδεται από το χέρι ενός απεσταλμένου του Θεού αποτελεί μια προνομιούχα ευλογία που οδηγεί στην απελευθέρωση της ψυχής που τιμωρήθηκε. Έτσι, μόνο με θεϊκό σκοπό ο θεός-βασιλιάς Κρίσνα σκοτώνει εκείνους που πράττουν το φαύλο. Παρόμοια, ο δίκαιος νόμος του Θεού εκδηλώνεται μέσα στο παιδί Ιησού όχι για να τραυματίσει, αλλά για να ελευθερώσει. (Φυσικά μια τέτοια παραδοχή δεν αφορά τις καταστροφικές πράξεις ενός δεσποτικού ή εγωκεντρικού ατόμου που διακατέχεται από ένα δημιουργημένο από τον εαυτό του σύνδρομο ότι είναι σωτήρας. Οι νόμοι του Θεού δεν θα διακωμωδηθούν!)
Τη ζωή και τον θάνατο, την έμψυχη και την άψυχη ύλη, τα έβλεπε το παιδί Ιησούς δονήσεις της συνειδητότητας του Θεού που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο χειρισμού. Μας είπαν ότι σχημάτιζε σπουργίτια από πηλό που έβγαζε από νερόλακκους μετά από μια νεροποντή, και όταν επιπλήχθηκε για μια τέτοια ενέργεια την ημέρα του Σαββάτου, έδωσε ζωή στα πουλιά και τα αποχαιρέτισε αφήνοντάς τα να πετάξουν μακριά. Πολλές φορές εκείνοι που πέθαναν ή αρρώστησαν μετά από μια προσταγή του επανέρχονταν στη ζωή ή έβρισκαν ξανά την υγεία τους από τον ίδιο, όπως αργότερα κατά τη διάρκεια της αποστολής του απέσυρε τη ζωή από τη συκιά και αυτή ξεράθηκε, και αποκατέστησε τη ζωή στον Λάζαρο ανασταίνοντάς τον. Οι νόμοι της Φύσης ενεργοποιούνται εντελώς άδολα από έναν που γνωρίζει την ενότητά του με την πανταχού παρούσα Οικουμενική Συνειδητότητα, μέσω της οποίας όλες οι υπάρξεις δημιουργούνται, συντηρούνται και διαλύονται. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα