Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Καταργούν τα εμβόλια στους μικρούς μαθητές

Καταργούν τα εμβόλια στους μικρούς μαθητές

Καταργούν τα εμβόλια στους μικρούς μαθητές

Το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιο του «κόβει» τον αντιφυματικό εμβολιασμό και πλέον δεν θα διενεργούνται εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας όπως γινόταν έως τώρα.
 Ειδικότερα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας δεν θα διενεργείται πλέον καθολικός αντιφυματικός εμβολιασμός στην σχολική ηλικία.
Ο εμβολιασμός, στον σχολικό πληθυσμό των πρώτων τάξεων αφορά τους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων. Οι γονείς έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους και την προστασία της υγείας τους αφού εδώ και μεγάλο διάστημα και ενώ θα έπρεπε οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν ακόμη δεν είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα. Τώρα η εγκύκλιος έρχεται να καταργήσει ουσιαστικά το πρόγραμμα εμβολιασμών βάζοντας κριτήρια στο ποια παιδιά θα εμβολιαστούν.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο η πρόληψη της φυματίωσης συστήνεται να γίνεται με εμβολιασμό με BCG στη γέννηση νεογνών αυξημένου κινδύνου όπως:

–  Νεογνά μεταναστών από χώρες με υψηλό ή μέσο δείκτη φυματιώδους διαμόλυνσης.
–   Νεογνά αθιγγάνων καθώς και άλλων πληθυσμιακών ομάδων που ζουν σε συνθήκες ομαδικής διαβίωσης.
–   Νεογνά μητέρων που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV (εξαιρούνται βρέφη που έχουν ήδη συμπτωματολογία βρεφικού AIDS).
–   Νεογνά οικογενειών που πρόκειται να μετακινηθούν σε χώρες με υψηλό ή μέσο δείκτη φυματιώδους διαμόλυνσης.
– Νεογνά στο άμεσο περιβάλλον των οποίων υπάρχει άτομο με ενεργό φυματίωση, το οποίο δεν συμμορφώνεται στη θεραπεία ή πάσχει από πολυανθεκτική νόσο και το παιδί δεν μπορεί να απομακρυνθεί.
Ο εμβολιασμός επίσης συστήνεται σε μεγαλύτερα βρέφη και παιδιά μέχρι και την ηλικία των 5 ετών που ανήκουν στις προαναφερθείσες ομάδες αυξημένου κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί με BCG.
Η δερμοαντίδραση Mantoux συστήνεται α) σε παιδιά που ανήκουν στις προαναφερθείσες ομάδες αυξημένου κινδύνου στις ηλικίες 12-15 μηνών, 4 έως 6 ετών και στην ηλικία 11 έως 12 ετών αλλά και ανεξαρτήτως ηλικίας όποτε δοθεί η ευκαιρία β) σε όλα τα παιδιά στο νηπιαγωγείο. Επισημαίνεται, ότι η δερμοαντίδραση Mantoux δύναται να διενεργείται και σε κάθε περίπτωση κατά την κρίση του θεράποντος παιδιάτρου (ιστορικό επαφής με ενήλικο πάσχοντα από φυματίωση, χορήγηση θεραπείας με βιολογικό παράγοντα κλπ). Κατά τα λοιπά το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών των Παιδιών και Εφήβων παραμένει ως έχει.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα