Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γιατί πρέπει να αγαπάς και την αποτυχία σου

Αποτυχία. Μία λέξη, χιλιάδες φόβοι. Πρέπει, όμως να φοβάσαι ή πρέπει να την αγκαλιάσεις όσες φορές και να έρθει στη ζωή σου και τελικά να μάθεις να αγαπάς και την αποτυχία σου; Άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που απέτυχαν σε κάτι και κατέληξαν να επιτύχουν με την δεύτερη- τρίτη προσπάθεια στον ίδιο τομέα ή απλά… σε κάτι άλλο που τελικά ήταν αυτό που έπρεπε να επιλέξουν εξ’ αρχής!
Αγάπα την αποτυχία σου και μάθε μέσα από αυτή. Τίποτα δεν είναι το τέλος. Τίποτα δεν μπορεί να σε βάλει σε θέση να πεις ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι.
5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να μάθεις να αγαπάς και την αποτυχία σου. Λόγοι οι οποιοι μπορεί μέσα από την μαυρίλα των εποχών που διανύουμε να σε κάνουν να πάρεις κουράγιο!
Σε τελική ανάλυση, αν πιάσεις πάτο, δεν έχει να πας πιο κάτω… ο μόνος δρόμος είναι προς τα πάνω!

Η αποτυχία είναι μια εμπειρία εκμάθησης

Είναι ευκολότερο να μάθεις από την αποτυχία απ’ ό, τι είναι από την επιτυχία. Είναι ο πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μάθουμε τι δεν λειτουργεί και να κάνουμε κάτι γι ‘αυτό. Όταν κάτι πάει στραβά, οι λόγοι συχνά είναι πιο εμφανής από όταν έχεις επιτυχία σε κάτι. Έτσι έχεις και περισσότερες ευκαιρίες να μάθεις τι πρέπει να κάνεις διαφορετικά.
Μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετώπισες μέχρι να φτάσεις στην αποτυχία μπορεί να μην ήταν στο χέρι σου να τις «προλάβεις», σκέψου τι ήταν αυτό και πώς θα μπορούσες ενδεχομένως να κάνεις για να αποκτήσεις περισσότερο έλεγχο την επόμενη φορά ή τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξεις για να πάρεις περισσότερο έλεγχο.

Η αποτυχία σε κάνει πιο δυνατό

Δεν είναι ακόμα ένα κλισέ. Η αποτυχία σε κάνει πιο δυνατό. Ότι μέγεθος και να είχε η αποτυχία και όσο και να σε πόνεσε το αποτέλεσμα είναι ένα: από αυτή την εμπειρία θα βγεις πιο δυνατός. Θα γίνεις πιο χοντρόπετσος, θα μάθεις να αντέχεις περισσότερα χτυπήματα ώστε στην επόμενη αποτυχία να είσαι πιο προετοιμασμένος και να σε πονέσει λιγότερο!
Με το να αποτύχεις και να μάθεις, και να ξανααποτύχεις και να ξανά μάθεις, χτίζεις μια ανθεκτικότητα και δύναμη που δεν ήξερες ότι μπορείς να έχεις! Παράλληλα, σου δίνει τη δυνατότητα να εξετάσεις τις προοπτικές που έχεις αποκομμένος από το συναισθηματικό κομμάτι που σε κρατάει πίσω!

Η αποτυχία σε κάνει ευέλικτο και σου δίνει επιλογές!

Μαθαίνεις και οικοδομείς την ανθεκτικότητα και γι ‘αυτό δεν πρόκειται να τα παρατήσεις τόσο εύκολα. Το πιθανότερο σενάριο είναι σαν τον φοίνικα θα αναγεννηθείς από τις στάχτες σου και να έχεις μπροστά σου μια σειρά από διαφορετικούς τρόπους ώστε να επιλύσεις τα λάθη και τα προβλήματα και με περισσότερες επιλογές ως προς το τι μπορείς να κάνεις την επόμενη φορά.
Παράλληλα, η αποτυχία σου δίνει την ευκαιρία να διατυπώσεις ένα σχέδιο back-up που θα σε κρατήσει σε καλό δρόμο με πολλούς άλλους τρόπους.

Η αποτυχία σου δίνει μια ώθηση στην αυτοπεποίθηση

Μέσα από μία αποτυχία μαθαίνεις τα όρια σου, δημιουργείς τοίχους κα άμυνες. Μαθαίνεις πως να αντιμετωπίσεις μία επόμενη πιθανή αποτυχία. Άρα παίρνεις μία ώθηση στην αυτοπεποίθηση σου καθώς ξέρεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις!

Από την αποτυχία έρχεται η επιτυχία

Κλισέ και αυτό; Για να δούμε ένα παράδειγμα. Λέγεται Steve Jobs. Απολύθηκε από την ίδια την εταιρεία του. Επέστρεψε πιο δυνατός και μέχρι και τον θάνατο του ήταν ο άνθρωπος που είχε επηρεάσει τον τρόπο επικοινωνίας μας και την σχέση μας με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Όσο και να μην θέλεις να το παραδεχθείς ένας αποτυχημένος σε έκανε να βλέπεις μήλο και να σκέφτεσαι κινητό-υπολογιστή-τηλεόραση-μουσική.

Μέσα από την αποτυχία βρίσκεις την φόρμουλα που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Απέτυχε. Μην φοβάσαι την αποτυχία! Κανείς δεν πέτυχε χωρίς να δοκιμάσει! Ακόμα και όταν ήσουν παιδί για να μάθεις να περπατάς χρειάστηκε να πέσεις εκατοντάδες φορές. Το έβαλες κάτω; Όχι! Έμαθες να περπατάς; Ναι! Πέσε με τα μούτρα!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα