Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πώς ο φωτισμός του εστιατορίου επηρεάζει τι επιλέγουμε να φάμε

Όλα παίζουν ρόλο τελικά...
Πώς ο φωτισμός του εστιατορίου επηρεάζει τι επιλέγουμε να φάμε

Φλόριντα

Ενώ είναι ήδη γνωστό ότι ο χαμηλός φωτισμός των εστιατορίων σχετίζεται με τον αργό ρυθμό μάσησης της τροφής και την κατανάλωση μικρότερων ποσοτήτων, αλλά μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυποJournal of Marketing Research υποστηρίζει ότι ο καλοφωτισμένος χώρος ευνοεί τις υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, με επικεφαλής τον Δρ Ντιπαγιαν Μπισβας, υποστηρίζουν ότι ένας καλοφωτισμένος χώρος αυξάνει κατά 16% - 24% την πιθανότητα παραγγελίας υγιεινότερων τροφών, συγκριτικά με όταν στο εστιατόριο ο φωτισμός είναι χαμηλός.

Οι επιστήμονες συμπεριέλαβαν στη μελέτη 160 θαμώνες τεσσάρων εστιατορίων. Οι μισοί αυτών που είχαν κάτσει σε ένα φωτεινό χώρο ήταν πιθανότερο να κάνουν υγιεινές επιλογές από το μενού, όπως ψητά ψάρια, λαχανικά ή λευκό κρέας, έναντι σχετικά ανθυγιεινών, όπως τηγανητά φαγητά ή γλυκά. 

Επιπλέον, τα αρχεία παραγγελιών των εστιατορίων έδειξαν ότι όσοι δειπνούσαν σε χώρο με χαμηλό φωτισμό είχαν παραγγείλει 39% περισσότερες θερμίδες. Τέσσερις επιπρόσθετες εργαστηριακές μελέτες σε 700 φοιτητές επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα.

«Ο φωτισμός χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα και να ενισχυθεί η εμπειρία του φαγητού. Και ο χαμηλός φωτισμός συνδέεται με την χαλαρότητα, πράγμα που μπορεί να οδηγεί σε λιγότερο υγιεινές επιλογές. Αυτό που μπορεί λοιπόν να κάνετε είναι να μένετε σε εγρήγορση, παρά τον χαμηλό φωτισμό του εστιατορίου, κάνοντας καλύτερες επιλογές από το μενού» συμβουλεύουν οι ερευνητές.

Μαίρη Μπιμπή

Αναδημοσίευση από health.in.gr

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα