Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Συμπεράσματα για ψυχική και πνευματική αφυδάτωση


  • Δύο πράγματα μπορείς να κάνεις για να έρθεις αντιμέτωπος με το αληθινό που συντρέχει μια ψυχή.  Δως της εξουσία και μην της δώσεις αυτό που απαιτεί από εσένα
  • Κοιτώντας γύρω σου, πλέον κυρίως στο κινητό σου, δύνασαι να κάνεις μια σύντομη αυτοκριτική. Αρκεί να δεις ποιας ποιότητας άνθρωποι σε εμπιστεύονται και ποιας σε αποφεύγουν.
  • Όποιος δεν βρίσκει νόημα στο μέσα του... το ψάχνει στο μέσα των άλλων.
  • "Δεύτεροι" άνθρωποι αποζητούν την ανάδειξη του κύρους τους μέσα από τη συντροφιά "τρίτων". Εξάλλου, δεν θα μπορούσαν με τίποτε να ξεχωρίσουν ανάμεσα στους πρώτους. Αυτό εμπίπτει της λαϊκής ρήσης "Υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια".
  • Το μεγαλείο της ψυχής δεν μετριέται σε πλούτη, σε θέσεις εργασίας, ούτε σε πτυχία. Το μεγαλείο κρύβεται στα λίγα, εκεί που βρίσκεται το άπαν, στο "μηδέν" (της κατοχής). 
  • "Φωνάζει" όποιος κρύβει το φόβο μέσα του. Όποιος δεν έχει άλλον τρόπο να ακουστεί ή να επιβληθεί.Αυτό προφανώς πραγματώνεται όπου μας δίνεται χώρος.
Θα κλείσω τον εξάλογο κάνοντας αναφορά σε ένα στίχο του Καβάφη (παρόλο που δεν είμαι φαν, προτιμώ τον Βάρναλη βλέπεις και τον Αναγνωστάκη). Έγραψε λοιπόν "κρυφθήκαμε κι οι δυο μας ταραγμένοι".  Δυστυχώς, η αυτοσυνειδησία του ατόμου ελλίπεται του εσώτερου ψυχικού ζυμώματος. Κρυβόμαστε οι δυο μας λέει,  μα το χειρότερο έγκειται στο κρυφτό που παίζουμε εμείς με εμάς τους ίδιους.

Μπορεί να απογοητεύομαι από τους ανθρώπους και μπορεί να μην είμαι ο γαμάτος τύπος όπως μου είπε κάποτε μια κοπέλα, πως είμαι, όμως όταν τα καθαρά μάτια των ανθρώπων σε εμπιστεύονται και σε λαχταρούν μπορείς να ξεπλύνεις μια αφυδατωμένη ανθρωπότητα και να σου μείνει κιόλας και περισσευμα. Καπου εκει εχεις κερδισει ενα σπουδαιο "στοιχημα".


kiklosstonaera

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα