Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Τα Πνευματικά ρεύματα των Ελλήνων και η ανάγκη τους ,να διαφυλαχθούν

Όταν ο Γερμανός φιλόσοφος Νίτσε, στο Βιβλίο του:

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Ή ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

( NIETZSCHE FRIEDRICH ) το 1872,διετύπωνε την άποψη πως “οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου Πολιτισμού” ,το έκανε γιατί είχε υπ όψιν του ,το μεγάλο πλεονέκτημα των Πολιτών αυτής της χώρας, την παρακαταθήκη δηλαδή, του πνευματικού τους αποθέματος.
Η παραγωγή του πνευματικού έργου των Ελλήνων ,που είναι απότοκος διεργασίας αιώνων ,είναι σημαντική και για τους ίδιους ,αλλά και για την Ανθρωπότητα ,γιαυτό ως τέτοια οφείλει να προστατευθεί στο διηνεκές,χωρίς απορρίψεις .
Το γεγονός δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο ,του Αρχαίου λεγόμενου Ελληνικού Πολιτισμού, όπως εσφαλμένα ορισμένοι οριοθετούν, γιατί έτσι εσφαλμένα νομίζουν. 
Ο Ελληνικός Πολιτισμός στην ολότητά του,περιλαμβάνει τον τεράστιο Αρχαίο λεγόμενο Ελληνικό Πολιτισμό ,που θεωρείται αξεπέραστος και Πανανθρώπινος για τα Παγκόσμια πράγματα ,μέτρα και σταθμά. 
Δεν είναι όμως ο μόνος .
Υπάρχουν και άλλες πλευρές του Πνευματικού εύρους των Ελλήνων,που δεν πρέπει να ξεχνάμε και που αθροιστικά προστίθενται δίπλα στο μεγάλο αυτό μέγεθος, δημιουργώντας μιά μοναδικότητα εκπληκτική.
Λίγο έως καθόλου ,μας έχει απασχολήσει ,ως χώρα , μα κυρίως ως Πολίτες ,η σημαντικότατη συμβολή των Ελλήνων λογίων, του Ευρωπαϊκού μεσαίωνα, την περίοδο της Επαναστατικής “Ευρωπαϊκης Αναγέννησης”, όταν οι Πολίτες αυτής της χώρας που τύχαινε, εξ αιτίας της απώλειας της Εθνικής τους ταυτότητας,να ονομάζονται Γκρεκοί,πότε“Βυζαντινοί”,πότε “ Ρωμαίοι” η “Ρωμηοί”, ευεργετούν για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά την Δύση ,στην Ιταλία και την αποκόβουν από τα δεσμά του καισαροπαπικού τους μεσαίωνα.
Είναι όμως Ελληνες Πολίτες που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ,ούτε να τους “χαρίζουμε”με ευκολία οπουδήποτε, αλλά ούτε πρέπει να τους συγχέουμε,με δυνάστες Αυτοκράτορες, που λέγονται Ρωμαίοι , ή Λατίνοι Εξουσιαστές.
Τότε που μοναδικά ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πολίτες, διασώζουν τον πλούτο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ,στοιχείο που σπάνια αναφέρεται , από τους Ιστορικούς ,για να φτάσουν,όσα φτάσουν, έως τις μέρες μας,κάνοντάς μας να φουσκώνουμε από υπερηφάνεια. 
Άραγε πόσοι από εμάς γνωρίζουμε,μηδέ της Πανεπιστημιακής Ελληνικής Κοινότητας εξαιρουμένης, γιά τον μέγιστο φιλόσοφο αυτής της περιόδου,τον Γεώργιο Πλήθωνα τον Γεμιστό,που οι ιδέες του,για τον πλέον πρώημο “κοινωνισμό” του, επιρρέασε τον Ανταμς Σμίθ και τους Μάρξ και Έγκελς στην διαμόρφωση των δικών τους Κοινωνικών μοντέλων;
Ο φιλόσοφος αυτός έθεσε τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Ανθρωπισμού,με την δημιουργία της Ακαδημίας του Πλατωνισμού, στην μεσαιωνική Ιταλία και αποτελεί, τον δημιουργό, ως ουσία και ως σύλληψη, της νεοελληνικής μας ταυτότητας ,με το μοναδικά εφυές εκείνο επινόημα,που έμεινε στην Ιστορία:” Ελληνες εσμέν,ως η πάτριος γλώσσα και Παιδεία μαρτυρεί”.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο λαθεμένος όρος “Αρχαίος” είναι ένα ατυχές εφυολόγημα,που επινοήθηκε από ξένους προς τον Ελληνισμό,ακριβώς για να διχάσσει τους Έλληνες, όταν είναι αποδεκτό από όλους μας ,πως ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι ΕΝΑΣ και ΕΝΙΑΙΟΣ χωρίς αποκλεισμούς και απορρίψεις ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ του , όσο κι άν εντοπίζονται ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ και ΛΑΘΗ ορισμένων πλευρών του,καθώς κανείς δεν είναι τέλειος και δεν ήταν πάντα και σε όλα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα