Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΟΓΚΑ - ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ – ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟ – ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ


Σπάσιμο τριχοειδών αγγείων, διαρροή βλβίδων της καρδιάς, ζημιά στην καρδιά και τους πνεύμονες, δηλητηρίαση του αίματος, κινδυνεύετε – το κράτημα της αναπνοής: ανόητο, αφύσικο και επικίνδυνο και απολύτως απαγορευμένο
Αποσπάσματα απ’ όσα είπε ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα:
«Η Κρίγια Γιόγκα δεν έχει καμία σχέση με τις αντιεπιστημονικές αναπνευστικές ασκήσεις που διδάσκονται από κάποιους παραπλανημένους ζηλωτές. Οι προσπάθειες να κρατηθεί η αναπνοή με τη βία μέσα στους πνεύμονες είναι αφύσικες και σαφώς δυσάρεστες. Η Κρίγια, από την άλλη μεριά, συνοδεύεται ακόμα και από τα αρχικά στάδια από γαλήνη και καταπραϋντικά αισθήματα από τα αναζωογονητικά αποτελέσματά της στη σπονδυλική στήλη».
«Ακόμα κι αν οι πνεύμονες κάποιου είναι απόλυτα υγιείς, είναι εξαιρετικά και ακραία ασύνετο να κρατάτε την ανάσα στους πνεύμονες μέχρι το σημείο να νιώσετε δυσφορία. Όταν η προμήθεια του οξυγόνου καταναλωθεί, το εγκλωβισμένο διοξείδιο του άνθρακα προσπαθεί μάταια να ελευθερωθεί. Επειδή η προμήθεια του οξυγόνου έχει εξαντληθεί, το εισερχόμενο σκούρο αίμα δεν μπορεί να καθαριστεί, και συνεχίζει να συσσωρεύεται στα τριχοειδή αγγεία των πνευμόνων, κάνοντάς τα να διαστέλλονται μέχρι που είναι έτοιμα να σπάσουν. Το αποτέλεσμα είναι ασφυκτικός πόνος.
Το να κρατάτε την ανάσα βίαια σε αδύναμους ή άρρωστους πνεύμονες προφανώς θα προκαλέσει βλάβη. Οι άνθρωποι με αδύναμους πνεύμονες πρέπει απλά να συγκεντρώνονται στο να αναπνέουν σωστά, με το να κρατούν το σώμα ίσιο. Πρέπει να γιατρευτούν πριν προσπαθήσουν να αναπνεύσουν βαθιά. Η βαθιά αναπνοή δεν είναι αναγκαία για τέτοια άτομα μέχρι οι πνεύμονές τους να γίνουν δυνατοί. Όλοι θα πρέπει να μάθουν να αναπνέουν σωστά με το να κρατούν τη σπονδυλική στήλη ίσια.
Μπορείτε, να βλάψετε τους πνεύμονες και την καρδιά κρατώντας ανόητα την αναπνοή. Όταν το σκοτεινό φλεβικό αίμα έχει γεμίσει τους πνεύμονες σε όλη τη χωρητικότητά τους, προσπαθεί να πιέσει για να επιστρέψει μέσω των πνευμονικών αρτηριών στην καρδιά. Αυτό μπορεί να καταλήξει σε πόνους στην καρδιά ή σε διαρροή των βαλβίδων, ή σε βλάβη των υπέρ-διεσταλμένων πνευμόνων. Επομένως δεν πρέπει ποτέ να ακούτε κανέναν που σας λέει να κρατάτε την αναπνοή στους πνεύμονες για πολύ χρονικό διάστημα, ή να εξασκείστε σε βίαιες αναπνευστικές ασκήσεις.

Η πραναγιάμα Κρίγια Γιόγκα, η επιστημονική μέθοδος της ουδετεροποίησης της αναπνοής, δεν έχει καμία σχέση με την ανόητη πρακτική να προσπαθεί κάποιος να ελέγξει το ρεύμα της ζωής με το βίαιο κράτημα της αναπνοής μέσα στους πνεύμονες – μια αντιεπιστημονική, αφύσικη και επιζήμια πρακτική.
Οποιοσδήποτε κρατά την αναπνοή μέσα στους πνεύμονες για μερικά λεπτά, νιώθει πόνο, ασφυξία και ζόρισμα της καρδιάς. Αυτό το δυσμενές σωματικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι επαρκής απόδειξη ότι οι γιόγκι δεν θα συνιστούσαν τέτοιες αφύσικες πρακτικές. Ορισμένοι δάσκαλοι συνιστούν το αντιεπιστημονικό, για να μην πω αδύνατο, μακρόχρονο κράτημα της αναπνοής στους πνεύμονες – μια πρακτική ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ από φωτισμένους γιόγκι.
Η υπερβολική ή βίαιη αναπνοή ή το κράτημα της ανάσας στους πνεύμονες για παρατεταμένες περιόδους είναι επιζήμια. Παρόμοια, αυτός που μειώνει την αναπνοή του αντιεπιστημονικά παίρνει ανεπαρκές οξυγόνο και έτσι δηλητηριάζει το σύστημά του με μια πολύ μεγάλη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στο φλεβικό αίμα.
Είναι αδύνατο να ελέγξει κάποιος την αναπνοή με τον αντιεπιστημονικό τρόπο να την κρατά μέσα στους πνεύμονες. Η δυσφορία που προκαλεί το βίαιο κράτημα της αναπνοής αποδεικνύει ότι είναι επιζήμιο για την υγεία. Κατά τη διάρκεια του βίαιου κρατήματος της αναπνοής στους πνεύμονες, το οξυγόνο καταναλώνεται και τελειώνει, με επακόλουθο τη μεγαλύτερη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα τις αναπνευστικές οδούς. Αυτό προκαλεί πίεση, δυσφορία και πόνο στους πνεύμονες. Κανείς δεν πρέπει να κρατά την ανάσα στους πνεύμονες μέχρι το σημείο της δυσφορίας.
Παρόμοια, ο συνηθισμένος άνθρωπος που προσπαθεί βίαια να ελέγξει τον νου, δεν το πετυχαίνει. Όταν όμως εξασκηθεί στην επιστημονική τεχνική της Κρίγια Γιόγκα και μάθει να αποσύρει τη δύναμη της ζωής του από τα πέντε τηλέφωνα των αισθήσεων, ο νους του αυτόματα ελευθερώνεται από αισθητήριες εντυπώσεις και από συνειδητές και υποσυνείδητες σκέψεις που δημιουργούνται απ’ αυτές τις αισθητήριες εντυπώσεις.
Εξαιτίας του ζωτικού συνδέσμου μεταξύ της αναπνοής και της δύναμης της ζωής, πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι με την πραναγιάμα –τον έλεγχο της ζωικής δύναμης– είναι το κράτημα της αναπνοής για μεγάλα διαστήματα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η θνητή αναπνοή που δένει την ψυχή με το σώμα δεν γίνεται να σταματήσει με το να την κρατά κάποιος βίαια στους πνεύμονες, κάτι που είναι επικίνδυνο. Αντίθετα, με το να σταματούν τη φθορά (τη φυσιολογική διαδικασία της νέκρωσης των κυττάρων) στον οργανισμό, και αναπτύσσοντας ηρεμία και με πνευματικές ασκήσεις όπως διδάσκονται στα μαθήματα, οι γιόγκι καταφέρνουν να φτάσουν με φυσικότητα στην κατάσταση του σταματήματος της αναπνοής. Η ζωική δύναμη είναι αυτή που κυβερνά την αναπνοή, τους παλμούς της καρδιάς, τις αισθητήριες εντυπώσεις και τις κινητικές αντιδράσεις – όλες τις λειτουργίες του σώματος. Πραναγιάμα σημαίνει έλεγχο αυτής της ζωικής δύναμης, και επομένως έλεγχο πάνω σε όλες τις λειτουργίες του σώματος.
Η πραναγιάμα δεν είναι έλεγχος της αναπνοής αλλά της δύναμης της ζωής. Επειδή η δύναμη της ζωής συνδέεται με την αναπνοή, πολλοί νομίζουν εσφαλμένα ότι πραναγιάμα είναι έλεγχος της αναπνοής». – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
Βλέπετε λοιπόν ότι μεταξύ άλλων δεινών (δηλητηρίασης του αίματος από το διοξείδιο του άνθρακα, αίσθηση πνιγμού ή ασφυξίας, πόνου, ζημιάς στην καρδιά και τους πνεύμονες κλπ) μπορεί να σπάσουν τα τριχοειδή αγγεία των πνευμόνων (των οποίων ο ρόλος είναι ζωτικής σημασίας, δεν υπάρχει ζωή όταν δεν λειτουργούν). Και αν συμβεί αυτό, φυσικά θα καταλήξετε (αν προλάβετε) στο χειρουργείο, αλλά ποιος χειρουργός θα σας σώσει? Ποιος χειρουργός θα καταφέρει να τα ράψει, αφού είναι μικροσκοπικά (στο μέγεθος μιας τρίχας, γι’ αυτό καλούνται τριχοειδή) αλλά πολλές χιλιάδες??
ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟ για όλα αυτά, αλλά μέχρι να ρωτήσετε, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ!!! Το κακό είναι ότι όλοι το κάνετε. Επειδή πολλοί απ’ όσους παίρνουν τα μαθήματα ζητούν συνάντηση μαζί μου, έχω συναντήσει πάρα πολλούς και έχω ρωτήσει άλλους τόσους, και δεν βρήκα ΕΝΑΝ που να κάνει γιόγκα και να μην κρατάει την αναπνοή του με το ζόρι. Αντίθετα, κατά την Κρίγια Γιόγκα (δηλαδή σειρά τεχνικών πραναγιάμα) ποτέ δεν κρατάμε την αναπνοή μας – μόνο 3-4 δευτερόλεπτα, κι αυτό μόνο γιατί δεν μπορούμε να εισπνέουμε και να εκπνέουμε συνεχώς, χωρίς καμία παύση – η παύση είναι φυσιολογική στην αναπνοή και μόνο γι’ αυτό υπάρχουν παύσεις 3 δευτερολέπτων.
Όταν ένας αρμόδιος γιατρός (παθολόγος ή πνευμονολόγος) σας τα βεβαιώσει αυτά, ίσως είναι ώρα να πείτε ένα μεγαλοπρεπές αντίο στους δασκάλους που σας δίνουν τόσο επικίνδυνες συμβουλές – και αυτή δεν είναι η μόνη άκρως επικίνδυνη, υπάρχει κι άλλη μία πολύ δημοφιλής και επικίνδυνη συμβουλή, να «κρατάτε τον νου σας κενό», δηλαδή να μη σκέφτεστε τίποτα – στην επόμενη ανάρτηση θα δείτε τι μπορείτε να πάθετε απ’ αυτό και θα σας πω τι έπαθε μια κυρία που κατάφερε να το κάνει (ευτυχώς είναι εξαιρετικά δύσκολο και δεν το καταφέρνετε, γι’ αυτό δόξα τω Θεώ δεν έχετε καταστραφεί). Είναι κι άλλα, και θα τα πω, τι άκουσα ότι σας λένε να κάνετε και τα κάνετε, και θα δείτε γιατί όλα είναι λανθασμένα, θα υπάρχει εξήγηση του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα για όλα (ΟΧΙ δική μου).
Κι όταν τα μάθετε (ένα φτάνει νομίζω, το πρώτο, το κράτημα της αναπνοής), θα δείτε κι εσείς ότι δάσκαλος γιόγκα δεν μπορεί να είναι ο καθένας που ισχυρίζεται ότι είναι και έχει μετατρέψει μια αληθινή και δύσκολη, μεγαλειώδη επιστήμη (τον διαλογισμό γιόγκα) σε επάγγελμα από το οποίο βγάζει λεφτά (και μάλιστα τώρα πολλοί λένε ότι είναι «ενεργειακοί θεραπευτές», και δίνουν συμβουλές για γιόγκα και διαλογισμό), πρέπει να είναι αληθινός γιόγκι, που να ΞΕΡΕΙ τι κάνει. Για να ξέρει, πρέπει να ξέρει πώς λειτουργεί η ενέργεια στο σώμα – είναι εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία, την οποία εξηγεί ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, αν θέλετε πείτε το στα σχόλια και θα τη γράψω, αλλά να ξέρετε ότι η εξήγηση είναι πάρα πολύ εκτενής (θα χρειαστούν πολλές αναρτήσεις) και θα τη διαβάσετε και στο τέλος θα μπερδευτείτε, όπως εγώ, είναι αδύνατο να τα θυμάστε όλα. Αν πάντως το θέλετε, τα γράφω.
Δεν είναι καλύτερο (και καιρός πλέον), αφού θέλετε να κάνετε γιόγκα, να μάθετε από έναν τελειοποιημένο, αληθινό γιόγκι, από την Ινδία, την κοιτίδα της γιόγκα, που έζησε και ανατράφηκε με γιόγκα και εκπαιδεύτηκε σ’ αυτήν πάνω από δέκα ολόκληρα χρόνια δίπλα σ’ έναν αληθινό γκουρού, με τον οποίο ήταν κάθε μέρα, όλη μέρα και πολλές νύχτες,ενώ έμπαινε σε σαμάντι (ένωση με τον Θεό) από τους πρώτους έξι μήνες, να πάρετε δηλαδή τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ μαθήματα, και μάλιστα με πάρα πολύ λιγότερα χρήματα (πόσο πληρώνετε στις σχολές γιόγκα για να παίρνετε λανθασμένες οδηγίες?)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα